Transcript V.K. Holsbeek A – K. Ars. Oplinter 8 januari 2017 1

V.K. Holsbeek A – K. Ars. Oplinter
8 januari 2017
1-1
Voor deze eerste wedstrijd van de terugronde konden we voor het eerst terug beroep doen op Rob, die in de
heenwedstrijd uitviel met een knieblessure.
Vanaf de eerste minuut probeerden we de wedstrijd in handen te nemen en dit resulteerde al in de 5de minuut in de
eerste grote kans. Tom kon voorzetten van op rechts, maar een verdediger kon de bal nog net voor Rob in hoekschop
werken. Amper twee minuten later was er een al dan niet strafschopfase in de zestien van Oplinter, maar de
scheidsrechter liet doorspelen. In de 18de minuut floot hij dan wel voor strafschop na een fout op Niels, maar de lijnrechter
had een “denkbeeldig” buitenspel gezien waarop de scheidsrechter terug kwam op zijn beslissing en we ons een
strafschop ontnomen zagen. Een onbegrijpelijke beslissing, zelfs voor onze tegenstander. In de 20 ste minuut had Tom een
knappe redding in huis op een kopbal van onze bezoekers en vrijwaarde ons zo van een achterstand. Tussen de 20ste en
40ste minuut combineerden we nog een paar kansen bij elkaar maar Niels miste zijn schot en Rob kopte naast op voorzet
van Jelle. In de 31ste minuut konden we dan ook nog een 3 tegen 1 situatie niet uitbuiten en zo bleef de nul op het
scorebord. Het venijn zat hem echter in d e staart van de eerste helft. Tom kon in de 40ste minuut nog redding brengen
toen een bezoeker alleen voor hem opdook, maar in de 44ste minuut scoorden de bezoekers dan toch. We kregen een
hoekschop niet voldoende weg gewerkt en zo ging de bal uiteindelijk toch nog in doel. Ook hier hing een sterk
buitenspelgeurtje aan daar de speler dei de bal uiteindelijk in doel werkte zowat op d doellijn stond. 0-1 was dan ook de
ruststand.
We begonnen met veel goede moed aan de tweede helft en namen de wedstrijd terug in handen. In de 8ste minuut kopte
Ward een perfecte voorzet van Jan echter over. Het was dan wachten tot de 20ste minuut voor de volgende grote kans,
maar nu kon de doelman redding brengen op een schot van Jelle na een voorzet van Tom. In de 23 ste minuut viel dan
toch de gelijkmaker. Floris kon voorzetten van op rechts en Durmus legde met het hoofd de bal perfect terug op Jens
dien centraal voor doel de bal kon binnen koppen. We gingen nu volop voor de overwinning en amper één minuut na het
doelpunt zette Tom zelf een actie op, maar zag zijn schot over gaan. In de 28ste minuut stuurde Durmus Tom de diepte
in, maar de doelman was net iets eerder op de bal. In de 40ste minuut kreeg Oplinter nog een kans nadat we de bal niet
weg kregen, maar Tom bracht uiteindelijk redding. De laatste kans van de wedstrijd was voor Jelle op hoekschop van