GJS – SV BLC 3-1

Transcript GJS – SV BLC 3-1

GJS behaalde een belangrijke overwinning op promovendus SV BLC uit Den Bosch en komt
door dit resultaat in de middenmoot van de afdeling.
De thuisclub begon sterk en in de tweede minuut was het al raak toen Roy Stuiver een lager voorzet
van Enrico Pululu beheerst afrondde (1-0).Vijf minuten later mochten de gasten een vrije trap nemen
e
net buiten het strafschopgebied, maar het schot werd goed gestopt door Raymon de Haan. In de 11
minuut zette Quincy Bartens de bal goed voor en Ruud Bos kopte keurig binnen (2-0). GJS bleef de
betere ploeg, maar de gasten kwamen er nu ook wat vaker uit. Eerst kopte Ruud Bos nog een keer
voorlangs en rond het half uur was het gevaarlijk aan de andere kant toen een voorzet van Teun
Kessens hard voorlangs ging. Direct daarna een diepe bal op Quincy Bartens, maar hij kon net niet bij
e
de bal om in te koppen. In de 42 minuut kreeg Teun Kessens uit een cornerbal van Martijn de Wildt
nog een goede kopkans, maar hij kopte van dichtbij in handen van Raymon de Haan. In de rust kwam
Niek Favier in het elftal voor Roy Stuiver.
e
De eerste mogelijkheid na rust was voor de thuisclub, maar Quincy Bartens schoot in de 50 minuut
e
naast. In de 59 minuut deed SV BLC iets terug toen de bal uit de kluts via een voet van de gasten in
e
het doel achter Raymon de Haan verdween (2-1). In de 70 minuut leek GJS op 3-1 te komen toen de
bal na een mooie aanval en doorkoppen van Ruud Bos door Niels Hofman in het doel werd getikt.
Niels stond volgens de goed leidende scheidsrechter Wijnand van Vreeswijk echter op het moment
van doorkoppen buitenspel. Vijf minuten later werd het toch 3-1 toen Louis Damen na een
misverstand tussen een verdediger en de keeper vrij kon doorlopen. Twee minuten later een mooie
aanval van GJS over diverse schijven, maar Ruud Bos raakte de bal helaas verkeerd. Vijf minuten
voor het einde van de wedstrijd schoot Martijn de Wildt nog een vrije trap op de paal. Over de gehele
wedstrijd genomen een verdiende overwinning voor GJS. Rest nog te vermelden dat in de loop van de
tweede helft Louis Damen en Bjorn van Hoogdalem in het veld kwamen voor Sereno Latuhihin en