hebben ze, tot vandaag, 2x gelijk gespeeld en de rest gewonnen. Ook bij hen begint de
blessurelast parten te spelen en starten ze vandaag met een mindere ploeg volgens
hun trainer. Ook wij hebben dezelfde problemen, nog teveel spelers die geblesseerd
zijn, spelers die teleurgesteld zijn over een niet selectie eerste elftal en hun kat sturen
of gewoon stoppen met voetballen. Gelukkig zijn er scholieren die willen voetballen en
Compernolle en Kevin Compernol, alle drie tweedejaars scholieren, aan de aftrap. Ik
kan nu reeds melden dat ze, geen van alle drie, moesten onderdoen bij hun
ploegmakkers. Sterk gespeeld alle drie. Ook konden we vandaag terug rekenen op de
uit blessure komende Standaert Dennis. Ook hij speelde vandaag een dijk van een
wedstrijd. Nog één à twee weekjes en hij kan terug aantreden in het eerste elftal.
De wedstrijd dan.
Het was, voor zowel Snaaskerke als voor ons, enorm moeilijk spelen op dit hard
bevroren veld. Rechtop blijven was een eerste vereiste, daarna nog proberen iets met
de bal te doen een tweede. Wij kwamen net iets sterker uit de startblokken dan onze
opponent. De flanken werden goed benut en zowel Mats Compernolle op links al Dylan
Buffel op rechts haalden enkele keren de achterlijn en konden gevaarlijk voorzetten.
Ook Snaaskerke kwam één keer gevaarlijk voor doel. Deze doelkans werd weggewerkt,
door onze doelman, Ramboer Tom, die op dit harde veld gezwind neer ging en de bal
uit de hoek ranselde. Geen van beide ploegen kon dus scoren in deze eerste helft, we
zochten dus de warmte van de kleedkamers op met een 0-0 brilstand.
De tweede helft start als een kopie van de eerste. We proberen terug Snaaskerke
onder druk te zetten en hen het voetballen te beletten. In minuut 55 komen we een
eerste keer voor het doel van Snaaskerke. Bij een hoekschop wordt de bal weggekopt,
deze komt voor de voeten van Dylan die de bal in één keer op de slof neemt, zijn schot
wordt echter afgeblokt waardoor de bal het doel mist. In de 59ste minuut, een ingooi
van Lukas Lanszweert, de bal komt terug bij Dylan die hem in één keer mooi over de
doelman binnen knalt. We blijven nadien goed voetballen, onze combinaties lukken
net iets beter dan die van Snaaskerke waardoor we de greep op deze wedstrijd kunnen
houden. We zetten hoog druk waardoor ze moeilijk kunnen uitvoetballen. In de 75ste
minuut kan Kevin Compernol de bal veroveren net buiten hun doelgebied. Hij speelt
Mats aan die op zijn beurt doortikt naar Davy Vermeulen. Davy ziet de opening en
knalt staalhard binnen. 0-2 met nog 15 minuten te gaan. Stilletjes aan begint de
vermoeidheid de kop op te steken bij sommige van onze spelers. Hiervan kan
Snaaskerke profiteren en kunnen ze zich terug in de wedstrijd knokken. In de 85 ste
minuut krijgen we dan toch een doelpunt te slikken, wij worden op de linkerflank
opgerold, de voorzet komt in de loop van hun rechter flank, die iets te veel ruimte
kreeg en de bal hard naast Tom binnen werkt. 1-2 met nog 5 minuten op de klok. Nu
was het enkel nog proberen stand te houden tegen een tegenstander die door dit
doelpunt terug hoop kreeg om minstens een puntje thuis te houden. De druk op onze
verdediging wordt opgedreven, Snaaskerke smijt werkelijk alles in de aanval maar