Transcript V.K. Holsbeek A – U. Lovenjoel 19 februari 2017 0

V.K. Holsbeek A – U. Lovenjoel
19 februari 2017
0-2
We komen stilaan voor de wedstrijden van de waarheid te staan (Kortenberg, Meerbeek) en tegen U. Lovenjoel kregen
we de kans om een eerste gaatje te slaan.
In de 6de minuut hadden onze bezoekers alle moeite om de bal uit hun strafschopgebied te ontzetten, maar ook bij ons
was er niemand die er zijn voet kon tegen zetten om de bal in doel te verwerken. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg
een bezoeker de bal tegen de arm, maar de scheidsrechter zag er geen graten in en floot dus niet voor strafschop. Een
zeer pijnlijke situatie want amper 7 minuten later gebeurde hetzelfde in ons strafschopgebied en nu floot hij wel voor
strafschop en kon Lovenjoel zo 0-1 uitlopen. In de rest van de eerste helft zagen we veel middenveldspel, maar weinige
doelkansen. Hiervoor was het wachten tot de 40ste minuut. De eerste kans was voor onze bezoekers, maar het schot
ging naast. In de 40ste minuut werd Rob diep gestuurd, maar de doelman was net iets eerder op de bal. Amper een
minuut later kon Rob de bal verlengen tot bij de vrijstaande Timo, maar deze besloot op de doelman. In de laatste kon
Rob alleen op de doelman afgaan, maar zijn schot ging over en naast. Een niet toegekende strafschop en het missen van
2 open kansen leverde een 0-1 achterstand op aan de rust.
De eerste kans van de tweede helft noteerden we in de 3de minuut, maarde kopbal van Jelle (op hoekschop van Rob)
ging naast. In de 7de minuut kreeg Lovenjoel nog een mooie kans, maar Tom bracht in eerste instantie redding en daarna
ging de tweede poging naast. In de 22ste minuut kon Tom voorzetten van op rechts, maar Jelle besloot, centraal voor
doel, recht op de doelman. In de 35ste minuut was zowaar Berten dicht bij een doelpunt, maar de doelman kon nog net
redding brengen op zijn hard schot. We zetten nog alles op alles, maar balverlies werd onmiddellijk afgestraft en zo
konden de bezoekers op een tegenaanval tot 0-2 uitlopen. In de laatste minuten probeerden Jan (vrije trap) en Zeger het
nog van op afstand, maar de doelman wist telkens raad met deze doelpogingen.
Nog maar eens een wedstrijd waar we meer verdienden dan we kregen. In de laatste wedstrijden geven we amper
kansen weg en als we nu ook nog kunnen scoren staan we heel dicht bij een volgende overwinning. Deze moet er
komende week zeker komen op bezoek bij de hekkensluiter Kortenberg.