Wolfsdonk Sp. A - V.K. Holsbeek A 5 maart 2017 1

Transcript Wolfsdonk Sp. A - V.K. Holsbeek A 5 maart 2017 1

Wolfsdonk Sp. A - V.K. Holsbeek A 5 maart 2017 1 - 2

Na de krappe, maar verdiende overwinning van vorig weekend op het veld van Sp. Kortenberg, stond deze week de uitgestelde wedstrijd op Wolfsdonk op het programma. We moesten dit doen zonder de verlofgangers Rob, Jan, Zeger en Floris. Op een zwaar en drassig veld kwam de thuisploeg het best uit de startblokken. Echt doelgevaar leverde dit niet op tot aan de 10 de minuut. Een hoekschop kon in de tweede zone te gemakkelijk teruggelegd worden en een thuisspeler reageerde hierop het snelst en kon zo de 1-0 binnenduwen. Vanaf dan namen wij de touwtjes in handen en voetbalden we een resem kansen bij elkaar. Ik ga ze hieronder wel beschrijven, maar wie een stukje verslag wenst over te slaan, kan zich beperken tot: “na een mooie combinatie kwam er een speler alleen voor doel en deze besloot telkens onbegrijpelijk op de doelman”. Tot zover de korte versie. In de 17 de minuut zetten Tom en Niels een mooie aanval op over rechts, maar de voorzet was net iets te hard voor de goed gevolgde Toon. In de 21 ste minuut kon Tom alleen op de doelman afgaan, maar hij besloot recht op de aarzelende doelman. Eén minuut later kreeg Bas een mooie schietkans, maar zijn schot werd knap gered door de doelman. In de 26 ste minuut was het dan aan bas om alleen voor doel op te duiken, maar ook hij besloot op de doelman. In de 33 ste minuut stond Tom centraal volledig vrij voor doel, na een vrije trap van Ward, maar ook ditmaal strandde het schot pal op de doelman. In de 38 ste minuut zetten we weer een snelle aanval op, maar het schot van Bas ging naast. Het laatste doelgevaar van de eerste helft noteerden we in de 42 ste minuut en nu was het aan Wolfsdonk dat gevaarlijk kon zijn en dit nogmaals op hoekschop. Gelukkig ging de bal dit keer voorlangs buiten. Zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand, maar hadden we met 1-3 of 1-4 kunnen voorstaan. De reactie van de thuisploeg dat ze nu begrepen waarom we nog steeds onderaan de rangschikking staan, spreekt boekdelen. Een wedstrijd kan alleen gewonnen worden als we scoren en dit was vandaag in de eerste helft weer niet het geval. In de eerste 15 minuten van de tweede helft was het vuur een beetje verdwenen uit het spel van beide ploegen. In de 60 ste minuut opende Berten prachtig tot bij Toon en diens voorzet werd door Bas via de doelman en lat in hoekschop gekopt. In de 70 ste minuut werd Toon gewisseld voor Durmus en deze kon bij zijn eerste balcontact in de 72 ste minuut al scoren (al was het op strafschop na een fout op de doorgebroken Bas). Zo kregen we dan toch loon naar werken. In de 77 ste minuut werd het alleen nog maar mooier. Een voorzet van op links belandde aan de tweede paal bij Durmus en die leek de bal in doel te schuiven. Bas vond echter dat onze “Turk” (sorry Durmus, maar dit zijn je eigen woorden) dit tweede doelpunt niet verdiende en duwde de bal nog in extremis zelf over de doellijn. Wie het doelpunt maakte, was niet belangrijk, maar wel dat ze zo een 1-2 voorsprong kwamen. Wolfsdonk probeerde nu nog wel om de bakens te herzetten, maar veel doelgevaar leverde dit niet meer op. Alleen in de 92 ste konden ze nog even dreigen met een kopbal, maar Tom was bij de pinken en redde de bal in hoekschop. Door deze 6 op 6 lopen we 5 punten uit op de voorlaatste Meerbeek en kunnen we hen komende week mits winst quasi definitief uittellen in een rechtstreeks duel op de velden van VK Holsbeek.

Ploegopstelling:

Tom Willems, Berten De Keyser, Steven Neutjens, Ward Bollens, Jens Verbruggen, Boris Mbiye Beya , Niels De Bie, , Timothy Saenen (85’ Amadeus Foulon), Bastiaan Roels, Tom Van Den Broucke (45’ Jelle Vanderzeypen) en Toon Geris (70’ Durmus Aykac). Niet gespeeld: Kristof Cools

Doelpunten:

10’ 72’ 77’ 1 – 0 1 – 1 1 – 2 Durmus Aykac (pen) Bastiaan Roels (Durmus Aykac)