Transcript V.K. Holsbeek A – V.C. Bekkevoort A 25 september 2016 2

V.K. Holsbeek A – V.C. Bekkevoort A
25 september 2016
2-3
Na onze eerste overwinning vorige week wouden we deze lijn doortrekken tegen V.C. Bekkevoort, één van de toppers in
onze reeks.
De wedstrijd begon met kansen aan beide zijden. Al in de eerste minuut mochten de bezoekers een vrije trap nemen en
Tom kon de hoog botsende bal nog maar net onder de lat uithalen. Amper één minuut later kregen wij een mooie kans,
maar de kopbal van Bas op voorzet van Timo ging over. In de 8ste minuut werd Jelle de diepte ingestuurd, maar ook deze
kans ging over. Het doelpunt viel dan toch in de 10de minuut. Steven bracht een vrije trap voor doel en deze werd
weggewerkt in de voeten van de aanstormende Amadeus en die schoot de bal hard in de verste hoek binnen. 1-0 na 10
minuten. De periode tussen de 10de en 30ste minuut kenmerkte zich voornamelijk door een resem fouten van de bezoekers.
Op het halfuur probeerde Steven Bas nog eens diep te sturen, maar zijn voorzet was net iets te hard. Bekkevoort was
ondertussen meer en meer in de wedstrijd gekomen en in de 32ste minuut viel dan ook de gelijkmaker. Een voorzet werd
onvoldoende weggewerkt en zo kreeg een bezoeker al de tijd om de gelijkmaker overhoeks binnen te schieten en zo de
1-1 op het scorebord te brengen. In de 40ste minuut gaven we dan een doelpunt cadeau na dom balverlies op eigen helft.
Dit werd mooi uitgespeeld en zo stonden we net voor de rust 1-2 achter.
We begonnen vol goede moed aan de tweede helft en dit resulteerde al in de 5 de minuut in de gelijkmaker. Een vrije trap
van Timo week af op een bezoeker en verdween zo in doel. 2-2 in de 50ste minuut. In de 15de minuut moest Tom knap
redding brengen op een doelpoging van de bezoekers, maar vanaf dan namen we de wedstrijd resoluut in handen. In de
20ste minuut kreeg Bas een mooie kans, maar zijn schot was net iets te zwak om de doelman echt te bedreigen. Tussen
de 25ste en 40ste minuut kregen we ongeveer 5 identieke kansen. Telkens werd er iemand vrijgespeeld op de flanken,
maar de laatste voorzet bereikte steeds net niet iemand van ons. Hier hadden (moesten) we de overwinning veilig kunnen
stellen. In het voetbal geldt de ongeschreven wet dat wie zijn kansen niet afmaakt, het deksel op de neus krijgt en dit
was ook nu het geval. In de 42ste minuut week een schijnbaar ongevaarlijk schot af op een van onze verdedigers en
verdween zo voorbij de kansloze Tom in doel. 2-3 na 42 minuten. En toch hadden we nog ene punt kunnen redden. In de
44ste minuut moest een bezoeker nog redding brengen op de lijn en de bal zo in hoekschop verwerken. Op de
daaropvolgende hoekschop van Timo, zag Kristof zijn kopbal net over gaan.
Een zure nederlaag na een sterke wedstrijd, waarin we minstens één (zeg maar drie) punt(en) verdiend hadden.