9 oktober 2016
1-5
Met de komst van Sp. Rotselaar kregen we de tweede derby op rij voorgeschoteld. Deze week was het sleutelen aan de
verdediging daar zowel Jens als Kristof geel/rood geschorst waren.
We begonnen goed georganiseerd aan de wedstrijd, maar na amper 5 minuten moesten we al de zoveelste gekwetste
van het seizoen noteren. Ditmaal was het Timo die met een kwetsuur aan de enkel het veld moest verlaten en
waarschijnlijk een aantal weken buiten strijd is. De eerste kans noteerden we in de 7de minuut. Een voorzet van Amadeus
werd door Bas in één tijd overgenomen, maar de doelman kon nog net redding brengen. Amper één minuut later kreeg
Rotselaar een open kans maar het schot ging hoog over. Tot de 20 ste minuut hadden we de wedstrijd volledig onder
controle en speelden we meestal op de helft van de bezoekers. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes, maar echt
groot doelgevaar was er niet bij. De 1-0 leek in de lucht te hangen tot we in een periode van 5 minuten de organisatie
verloren en 3 doelpunten slikten na zwak verdedigen. Zo stonden we na amper 25 minuten al 0-3 in het krijt en leek de
wedstrijd al verloren. Misschien hadden we nog meer weerwerk kunnen bieden indien het schot van Zeger niet net naast
ging in de 28ste minuut, maar nu controleerde Rotselaar de wedstrijd en gingen we rusten met een 0-3 tussenstand.
Ook in het begin van de tweede helft konden we geen vuist maken en het was wachten tot de 65ste minuut voor de eerste
kans van de tweede helft. Rotselaar had blijkbaar naar de interland van de Belgen gekeken en een bezoekende spits
dacht heel duidelijk “wat Lukaku kan, kan ik ook” en trapte een niet te missen kans naast. In de 67 ste minuut konden we
dan toch milderen. Op hoekschop van Ward kon Zeger de 1-3 in doel werken. Even was er weer hoop, maar amper 3
minuten later stond de 1-4 op het bord nadat Rotselaar tot tweemaal toe het kopbalduel won en er tenslotte iemand vrij
kon inkoppen. De wedstrijd was nu definitief gespeeld en in de 80ste minuut kregen we nog een 5de doelpunt tegen op
een tegenaanval van de bezoekers.
Na 3 verlieswedstijden op rij moeten we de in de komende wedstrijden tegen Lovenjoel, Kortenberg en Leefdaal dringend
punten gaan pakken tegen rechtstreeks concurrenten onderaan de rangschikking.