26 februari 2017
1-2
In deze uitwedstrijd op het veld van de rode lantaarn stond er ons slechts één ding te doen, namelijk winnen. Kortenberg
had nog steeds geen enkel punt en puntenverlies kon dodelijk zijn in de strijd voor het behoud.
Het eerste doelgevaar noteerden we in de 8ste minuut. Op hoekschop van Ward kopte Floris over. Amper 1 minuut later
scoorden we dan toch, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Timothy. In de 12 de
minuut Nam Durmus de bal knap aan op voorzet van Berten, maar zijn schot zwaaide af en ging zo buiten. In de 22ste
minuut kreeg Tom tot tweemaal toe de kans om te scoren, maar zijn pogingen werden telkens afgeblokt. In de 26 ste
minuut ging Jens dan zijn kans, maar ook dit schot ging rakelings over. Amper één minuut later kon de thuisploeg voor
de eerste keer gevaarlijk zijn op vrije trap en tot ontsteltenis van iedereen (van Holsbeek) verdween de kopbal in doel en
stond zowaar de 1-0 op het scorebord. Op het half uur kon Niels op doel trappen, maar ook deze ban ging naast. In de
38ste en 40ste minuut eiste de scheidsrechter alle aandacht op. Eerste werd Tom foutief gestuit door de doelman en even
later maakte een thuisspeler duidelijk een handsbal in het strafschopgebied. Het resultaat was telkens hetzelfde: geen
strafschop, maar wel een gele kaart voor Niels en Floris. Dit is nu al de tweede wedstrijd op rij dat we geen strafschop
krijgen voor duidelijk handsspel. Zo gingen we dus rusten met een 1-0 achterstand na een speelhelft waarin we een
aantal mooie kansen kregen en onze tegenstander slechts één.
Gelukkig begonnen we tweede helft beter. In de 48 ste minuut kon Timo met een beetje moeite Durmus voor doel vrijspelen
en deze werkte rustig af en bracht zo de stand op 1-1. Amper 2 minuten later kwamen we dan op voorsprong. Tom kon
doorgaan aan de achterlijn en kon uit een scherpe hoek de doelman verschalken, maar een verdediger gunde Tom dit
doelpunt niet en trapte de bal dan maar zelf in doel. 1-2 na 50 minuten. In de 53ste minuut kon Jens inkoppen op een vrije
trap van Ward, maar de doelman bracht redding. In de 60 ste minuut was er dan even paniek toen Berten zijn interceptie
miste, maar gelukkig kon Tom nog redding brengen op het schot van een thuisaanvaller. Even later had de Floris de
wedstrijd kunnen (of moeten) beslissen op voorzet van Tom, maar hij besloot voor een leeg doel onbegrijpelijk naast. In
de 70ste minuut zag de scheidsrechter geen graten in een elleboogstoot van een thuisspeler op Bo (die met een gekloven
lip vervangen moeste worden) en amper 5 minuten later kreeg Berten volledig onterecht geel na een duel waarin eerder
de thuisspeler een fout maakte dan Berten. De scheidsrechter vond het zelfs nodig om Tino uit te neutrale zone te
verwijderen zonder dat deze echt iets verkeerd gezegd had. Na een aantal wissels aan beide kanten was het Kortenberg
die in de laatste 5 minuten nog iets probeerde te forceren, maar de 1-2 bleef op het scorebord en zo namen we d e3
punten mee naar Holsbeek.
Door het gelijkspel van Meerbeek lopen we nu 2 punten uit op hen en binnen 14 dagen nemen we het thuis tegen hen