5 oktober 2014
2-3
Mede door de resultaten op zaterdag konden we mits winst tegen hekkensluiter KRC Boortmeerbeek dichter aansluiten
bij de top van de rangschikking.
We begonnen vrij slap aan de wedstrijd en al in de 6de minuut leden we balverlies centraal op het middenveld en kon de
thuisploeg een speler vrij voor Jens brengen. Deze werd eenvoudig omspeeld en zo stonden we al onmiddellijk 1-0 achter.
We werden hierdoor toch al een beetje wakker geschud en even later kon Christoph voorzetten van op links, maar Ward
kon de bal net niet binnen werken. In de 12de minuut kon Jelle op een verre inworp van Steven op doel koppen, maar de
doelman kon nog in extremis redding brengen. De verdiende gelijkmaker viel er dan in de 22ste minuut. Na een actie over
rechts kon Steven de bal voor doel brengen en knalde Tom de bal in één tijd in de verste hoek. In de daaropvolgende
minuten kregen we nog een paar kansjes via Ward en Jelle, maar deze werden ofwel gemist ofwel te zwak ingeschoten.
In de 32ste minuut hadden we op voorsprong kunnen komen, maar het schot van Ward strandde op de kruising. In de
35ste minuut hielpen we deftig mee aan een kans voor Boortmeerbeek. Berten speelde de bal slecht terug en zo stond er
een thuisspeler oog in oog met Jens. Gelukkig mislukte zijn poging om Jens te lobben. Volgens Berten lag de oorzaak van
zijn slechte terugspeelbal aan het feit dat de bal plat stond en gezien de manier waarop de daaropvolgende lobbal
verknoeid werd, zullen we de uitleg van Berten maar geloven . Boortmeerbeek kreeg even later nog ene mooie kans,
maar Jens zat er goed tussen en kon zo verder onheil vermijden. Het laatste wapenfeit van de eerste helft staat op naam
van Bert. Wat Ward kan, kan ik ook dacht hij en zo strandde ook zijn afstandsschot op de zelfde paal als dat van Ward.
1-1 was dan ook de ruststand en iedereen had toch wel het gevoeld dat we in de tweede helft de wedstrijd (en score)
naar onze hand zouden zetten.
In het begin van de tweede helft namen we de wedstrijd onmiddellijk in handen. Al in de tweede minuut zag ook Tom
zijn schot op de paal stranden, maar even later kwamen we dan uiteindelijk toch op voorsprong. Op een hoekschop van
Bert kon Jelle de bal in de verste kruising binnen koppen en zo stonden we na amper 5 minuten op een 1-2 voorsprong.
In de 10de minuut zetten Christoph en Steven een mooie actie op die uiteindelijk bij Tom belandde, maar ditmaal ging
zijn schot net voorlangs. De 1-3 viel er dan na 15 minuten. Jens kon doorgaan op rechts en zijn voorzet werd door Jelle
met het hoofd perfect teruggelegd op Bert, die de bal in de kruising binnen knalde. De zege leek dus binnen, maar in de
20ste minuut moest Jens in de voeten van een doorgebroken speler en die was net iets sneller dan Jens. Strafschop dus
en zo kon de thuisploeg de stand op 2-3 brengen. In de laatste 15 minuten kregen we nog een paar kansen via Bert, maar
de thuisdoelman kon telkens redding brengen en zo een 4de doelpunt vermijden. 2-3 bleef dan ook de einduitslag.
Door deze overwinning zijn we nu al 5 wedstrijden ongeslagen en klimmen we op naar een gedeelde 4de plaats op 3