X - VK Holsbeek

Transcript X - VK Holsbeek

K.N.V.L.H. Keerbergen - V.K. Holsbeek 9 november 2014 2 - 5

Voor de eerste wedstrijd onder ons nieuw trainersduo Steven De Pauw / Koen Van Dessel trokken we naar de voorlaatste in de rangschikking: KNVLH Keerbergen. 3 punten terug meebrengen naar Holsbeek was dan ook de boodschap. Op het kleine veld probeerden we onmiddellijk druk te zetten op onze tegenstanden en dit resulteerde in een paar kansjes in de eerste 10 minuten. Al in de tweede minuut mocht Ward op doel koppen op hoekschop van Bert, maar zijn kopbal was net iets te zwak. Vijf minuten kon Jelle een ingooi van Steven tot bij Bert verlengen, maar die zag zijn doelpoging net naast gaan. De mooiste kans noteerden we rond de 10 de minuut. Na een vlotte aanval ging een doelpoging nog via een voet in hoekschop. Bert trapte deze hoekschop perfect op het hoofd van Jelle, maar de doelman had een knappe reactie in huis en voorkwam zo het openingsdoelpunt. Dit viel, tegen de gang van het spel in aan de overkant. Steven Cox maakte een onnodige fout in de zestien en Kevin kon de strafschop net niet uit doel houden. 1-0 na 17 minuten. Gelukkig kon Steven bijna onmiddellijk daarna ook een strafschop versieren (+ rode kaart voor de tegenstander). Bert zette die foutloos om en zo stonden we na 19 minuten terug op 1-1. Vanaf dan was de scheidsrechter de gebeten hond voor de thuisaanhang en volgens de nummer 8 van de thuisploeg oogste hij wat hij gezaaid had. Even later was hete echter de nr 8 die oogste wat hij gezaaid had, namelijk een domme gele kaart na het wegtrappen van de bal. In de 27 ste minuut kwamen we dan op voorsprong. Op een vrije trap van Steven kon Bert de bal in doel koppen en de stand zo op 1-2 brengen. In de 35 ste minuut was Tom dan dicht bij de 1-3 op voorzet van Jens, maar ook hier zat de doelman er goed tussen. Opschudding dan in de 42 ste minuut. Een smerige fout op Jelle werd terecht met rood bestraft en zo stond de thuisploeg nog met negen op het veld. In de allerlaatste minuut zonder Christoph Steven af voor doel, maar die zag zijn lobbal boven op de lat stranden. 1-2 was dan ook de ruststand. We begonnen de tweede helft met een fraai schot van Christoph dat net over ging, maar het doelpunt viel weer aan de overkant. Een voorzet van op links werd in één tijd op de slop genomen en verdween prachtig voorbij Kevin in de verste hoek. Blijkbaar hebben de beide Keerbergse ploegen hier een patent op want ook Jens kreeg in KSC Keerbergen zo’n pracht doelpunt rond de oren. Zo stond het na amper 3 minuten spelen zowaar 2-2. Gelukkig dacht Tom” dat kan ik ook”. In de 10 de minuut kreeg hij de bal toegespeeld net buiten het strafschopgebied. Hij nam rustig de tijd om te kijken waar hij de bal wou plaatsen en plaatste die dan ook perfect in de kruising. De bal was zo perfect dat hij daar zelfs bleef steken. 2-3 na 10 minuten. Keerbergen probeerde het nu net iets te opvallend te forceren en zo kreeg amper 2 minuten later een thuisspeler zijn tweede gele kaart na een swalbe in ons strafschopgebied. En zo stonden we nog maar tegen 8 tegenstanders, alhoewel sommigen onder ons er slechts 7 telden, nietwaar Frank? Van een wedstrijd was er nu helemaal geen sprake meer en uiteindelijk scoorden we nog 2 keer (al hadden het er meerdere kunnen zijn). In de 24 doelpuntje na een mooie één-twee tussen Christoph en Robin. 2-5 was dan ook de eindstand. ste minuut viel een afgeweerde doelpoging in de voeten van Bert en die maakte zijn derde van de namiddag. Ook Jelle pikte nog een Door deze overwinning komen we nu alleen op de tweede plaats op 1 puntje van leider Keiberg.

Ploegopstelling:

Kevin Fievet, Jens Verbruggen (60’ Fatih Celik),, Frederik Suls, Ward Bollens, Jan Schroeders (80’ Jasper Verduyckt), Steven Cox, Tom Van Den Broucke (70’ Robin Lemmens), Jelle Vanderzeypen, Steven De Pauw, Christoph Waer en Bert Vanuytrecht

Niet gespeeld:

Jens Vermeijlen

Doelpunten:

17’ 19’ 27’ 48’ 55’ 69’ 82’ 1 – 0 1 – 1 1 – 2 2 – 2 2 – 3 2 – 4 2 – 5 Bert Vanuytrecht (pen.) Bert Vanuytrecht (Steven De Pauw) Tom Van Den Broucke (-) Bert Vanuytrecht (-) Jelle Vanderzeypen (Robin Lemmens)