Wedstrijdverslag K.V.V. Aartrijke – K. SK Snaaskerke 0

Transcript Wedstrijdverslag K.V.V. Aartrijke – K. SK Snaaskerke 0

Wedstrijdverslag
K.V.V. Aartrijke – K. SK Snaaskerke
0-2
Vandaag werken we onze 3de wedstrijd af van deze competitie. Onze tegenstander
SK Snaaskerke, gezien ze in hun vorige wedstrijden SKD Hertsberge en Dosko St Kruis
klopten met respectievelijk 5-0 en 0-3 waren we gewaarschuwd. Dit is een moeilijke
tegenstander die blijkbaar gemakkelijk scoort en geen doelpunten incasseert.
We starten dan ook goed gefocust aan de wedstrijd en zijn zeker de evenknie van dit
Snaaskerke. De duels zijn pittig, voornamelijk dan langs de kant van Snaaskerke die
een overtreding niet schuwt. Als ze daarentegen zelf eens een duwtje krijgen
schreeuwen ze moord en brand. In de 20ste minuut is Tiyani Vanmassenhove
slachtoffer van zo’n overtreding. Zijn benen worden geviseerd en getroffen. De dader
wordt dan ook prompt de gele kaart onder de neus geduwd. Tiyani daarentegen kan
effe niet verder en moet vervangen worden. Davy Vermeulen komt zo in de ploeg.
In de 30ste minuut haalt onze trainer, Hendrik Anckaert, Dylan Buffel naar de kant.
Dylan had het, op de linksachter, moeilijk tegen een zeer sterke tegenstander. Dries
Termote verhuisde van de rechtsachter naar de linksachter en Yoran Feys kwam in de
ploeg op de rechtsachter. Enkele minuten later haalt Hendrik Artur Ismailov, die alweer
heel wat kilometers afmaalde, naar de bank en mocht Anthony Buyse het veld
betreden. Minuut 35 en Snaaskerke is voor de eerste maal heel dicht bij een doelpunt,
een speler breekt door op onze rechter flank, gelukkig strand de bal op de paal en is
het gevaar geweken. Eén minuut later, aan de overkant van het veld, verliezen we
Bram Letten. In de hoek probeert hij zich vrij te kappen en verzwikt hierbij zijn knie.
Gezien de vorige blessures aan de knie vreest hij het ergste en nemen wij geen risico
meer door hem nog op te stellen in deze wedstrijd. Didier Termote komt hem
vervangen centraal in het midden. 37ste minuut en wij komen gevaarlijk voor doel.
Voorzet van op rechts en Dylan Desauvage wilt overhoeks binnenkoppen. De
bezoekende goalie is echter op zijn hoede en haalt de bal uit zijn doel. 43 ste minuut en
Dylan kapt zich terug vrij, trapt op doel maar ziet zijn bal nipt naast gaan. Dit was het
laatste wapenfeit in de eerste helft. We gaan dus de rust in met een 0-0 stand.
De tweede helft wordt op gang gefloten en we komen sterk uit de startblokken. Wij
zorgen voor de eerste gevaarlijke fase. Tiyani alleen op doel af, ziet Arthur naast zich
lopen en probeert de bal nog af te leggen naar hem. Een tegenstander was ook in de
buurt en kan de bal onderscheppen en de aanval afbreken. Jammer, misschien had
Tiyani zelf zijn kans moeten gaan. In de 54ste minuut trapt de bezoekende goalie, met
de wind in de rug, uit. De bal gaat hoog en ver, er is geen druk van de tegenstander en
Hendrik roept nog “laat gaan”. Tom Ramboer, onze doelman, was reeds in een
achterwaartse beweging, om dichter bij zijn doel te komen, wanneer een tegenstander
snel reageert op de door-botsende bal en er als eerste bij is. Hij plaatst de bal links
van Tom en we kijken tegen een 0-1 achterstand aan. Heeft Snaaskerke dit doelpunt
verdient, neen niet echt, ze waren tot dan toe niet gevaarlijk geweest in de 2de helft
maar waren wel sneller op de bal. We laten ons niet kennen en gaan terug over tot de
aanval en het zoeken van de gelijkmaker. Onze tegenstander onderschept telkens de
aanvallen, soms met een (zware) overtreding. Maar ze slagen erin ons het scoren te
beletten. In de 68ste minuut komen zij nog eens gevaarlijk in onze 16. De aanvaller
kapt zich vrij en trapt op doel. Tom red nog met de voet maar de afvallende bal is
terug voor de aanvaller en die plaatst de bal naast de nog op de grond liggende Tom.
0-2, je zou er bij vloeken. In de 73ste minuut zijn ze er weer. Een klein foutje in de
verdediging en een speler breekt centraal door en gaat alleen op Tom af. Tom blijft