Transcript Lees meer

Onze GIRLS zijn de baas; SDO MO15-1 – Purmerend MO15-1

Zaterdag speelden we voor het eerst op ons mooie, nieuwe veld 2. Charlie en Ayla uit MO13-1 vulden ons team aan omdat we een paar zieke en geblesseerden hadden. Ayla keepte zelfs de hele wedstrijd en foutloos. Charlie mocht na een hele wedstrijd als mid-mid al te hebben gespeeld ook nog mee spelen als linkshalf. Ze deed dat alsof ze nooit anders gedaan had. Het was een belangrijke wedstrijd. Doelstelling is om 6 punten te halen uit 2 wedstrijden voor de winterstop. Onze GIRLS (Geloof + Inzet + Resultaat + Leren + Samen = Plezier) zouden de baas zijn in het veld. Aan de bal en zonder bal speelden we 1:3:4:3 en hielden daardoor de tegenstander op de eigen helft. Dat lukte prima. Purmerend, dat een paar plekken boven ons stond, kreeg nog wel twee kansen waarvan 1 schot op de paal belandde, wij kregen zeker 4 tot 5 goede kansen waarvan we er twee benutten. Uit een van de vele corners van Sophie volleerde Anna schitterend de 1-0 binnen. Tegen het einde van de tweede helft kwam Meike met haar snelheid goed binnendoor en schoof ze rustig de 2-0 binnen. In de rust besloten we zo door te gaan en vooral nog meer de baas te zijn in de eerste 10 tot 15 minuten. We wisten dat als Purmerend iets wilde proberen ze dat snel na de rust zouden doen. Purmerend probeerde het inderdaad wel aan het begin van de tweede helft echter ze hadden geen schijn van kans. Overal zaten we er bovenop en heroverden we snel de bal als we ‘m even kwijt waren. En aan de bal tikten we er vrolijk op los. De meiden beginnen echt door te krijgen wat positiespel inhoudt en wat hadden ze er ook veel plezier in. Het spatte er van af. Uit een strakke vrije trap van Lieve wist Anna ook nog de 3-0 te maken. En Anne verraste de tegenstander nog maar eens door de bal vanaf zeker 22 meter hoog in de hoek te knallen. Wat een streep was dat. 4-0. De hoogste overwinning van dit seizoen. Knap gedaan meiden. Nu op naar Winkel MO15-1 op 17 december. Dat wordt ook een pittig potje. Ze staan hoog op de ranglijst en op het toernooi aan begin van het seizoen wonnen zij als enige van ons met 1-0. Dus we hebben nog wat recht te zetten. Geniet nu nog maar even van de foto’s. Quote en foto’s van Bea;

't was een prachtige wedstrijd waarbij ik vooral met het blote oog keek naar het geheel en minder door de lens naar de details. En ach... dit was toch ook de week van het Sinterklaasfeest met een ongeëvenaarde sportieve en poëtische Sint. Wat hebben onze meiden het goed! De link: https://goo.gl/photos/GdLZunicGsdKfAp87