Wedstrijdverslag K.SK Wenduine – K.V.V. Aartrijke Beloften 2

Transcript Wedstrijdverslag K.SK Wenduine – K.V.V. Aartrijke Beloften 2

Vandaag onze volgende wedstrijd, ditmaal op verplaatsing naar Wenduine.
De wedstrijd start met een weinig vertraging daar er geen scheidsrechter kwam
opdagen en er iemand van Wenduine deze taak moest overnemen. Al bij al heeft deze
brave man een faire wedstrijd gefloten zonder al te veel noemenswaardige foute
beslissingen te nemen. Eén van de kleinere foutjes die hij floot was dat de brave man
al na 35 minuten de kleedkamers wou opzoeken. Was hij al moe of was zijn uurwerk
nog ingesteld op de speelduur van de jeugdwedstrijden die hij de dag voordien floot, ik
weet het niet. Ook misten we enkele spelers, Lucas geschorst voor zijn twee gele
(rood) kaarten van vorig weekend. Florian, Simon, Didier en Bram gekwetst. Tiyani,
waarschijnlijk nog moe na het feest van vorige nacht en Maur ????? We starten dus
met de resterende 11 van de 14 geselecteerde spelers. Swietek Zbignieuw wordt nog
opgebeld en komt later de ploeg versterken, ook hij had gisteren een feestje en kan er
dus niet vanaf minuut 1 staan.
De wedstrijd dan.
We probeerden de wedstrijd onmiddellijk naar eigen hand te zetten en voerden al
vanaf seconde één de druk op. Dit resulteerde in een vroeg doelpunt. Al na 2 minuten
kan Yaron Feys, vrij op de flank aangespeeld worden. Yaron speelt op zijn beurt de
vrije man, Anthony Buyse, aan in de 16 van de tegenpartij. Anthony werkt beheerst af.
0-1. Onze vreugde is echter van zeer korte duur. Wingene speelt onmiddellijk diep na
de aftrap en de flank vindt ook de vrije man in onze 16. Deze werkt nog binnen de
minuut na de openingsgoal de gelijkmaker tegen de netten. Daarna verwaterd de
wedstrijd. Geen van beide ploegen kunnen ook maar iets op de mat brengen. Wij
proberen enkele keren vanuit de 2de lijn maar de ballen vliegen allemaal hoog over.
In minuut 28 krijgt Wenduine een vrije trap, nadat Davy Vermeulen er iets te fel
inging, een paar meter buiten onze 16, tegen de zijlijn. De bal gaat over iedereen heen
en beland in de voeten van een alleenstaande speler. Deze duwt pardoes de 1-2
binnen. Ook na dit doelpunt kunnen we niet echt de wedstrijd terug in handen nemen.
Er lukt echt niet veel. Het enige noemenswaardig feit is het afgekeurd doelpunt van
Anhony, hij had de bal met de hand binnen gewerkt, het doelpunt werd dus terecht
afgekeurd. In de 35ste minuut fluit de occasionele scheids voor de eerste keer rust. Hij
wordt echter van alle kanten op zijn fout gewezen en laat de wedstrijd hernemen voor
de resterende 10 minuten. Het fluitsignaal heeft blijkbaar enkele van onze gasten
wakker geschud waaronder Klaas Cornelis want in de 38ste minuut kan Klaas nogmaals
aanleggen en kan hij de bal ditmaal wel laag houden. De bal verdwijnt loeihard in de
linkerbenedenhoek. 2-2. De rest van de eerste helft gebeurt er niets meer en de
scheids fluit voor de tweede keer rust.
Swietek (Bish) is ondertussen aangekomen en komt iets na al de anderen uit de
kleedkamers. Bij aanvang van de tweede helft wordt hij door onze T1, Hendrik
Anckaert, gevraagd om zich warm te lopen. Ook in het begin van de tweede helft zij
wij het die het felst van start gaan. In de 52ste minuut bereikt Davy Vermeulen, Yaron
Feys centraal in de 16. Yaron werkt de bal hard onder de dwarsligger. We staan terug
voor maar ook na dit doelpunt valt het voetballend vermogen weg. Terug zijn we niet
meer precies in de opbouw en de afwerking en lopen we hier en daar uit positie. In
minuut 58 is Bish warm genoeg en komt hij Jeremy Jacobs vervangen. Wat een
ervaren speler een ploeg kan bijbrengen heeft hij in deze resterende 32 minuten
getoond. Hij laat iedereen beter voetballen, verdeeld zoals hij het waarschijnlijk in zijn
jongere jaren ook al deed. Passen komen in de voeten aan, ook al moeten die de
breedte van het veld overbruggen. De tegenstander weet niet wat hen overkomt. Ze
worden opeens van het kastje naar de muur gespeeld en raken geen bal meer aan.
Het enige wat bij ons nog hapert is de afwerking. De bal wilt er niet in. Net over, net
naast of in de handen van de goalie maar niet tegen de netten. Anthony die tijdens een
duel een por in de ribben kreeg vraagt om vervangen te worden, Jeremy komt er terug
in ditmaal op de rechterflank en Yaron komt de plaats van Anthony invullen. In minuut
85 lukt het dan toch weer. Onze veteraan, Bish, knalt de bal staalhard binnen, zo hard
dat de bal door de netten gaat, gelukkig is de scheids alert en keurt hij het doelpunt
goed. 2-4, met nog 5 minuten te gaan. In minuut 89 wordt Yaron naar de kant gehaald
en komt Anthony er terug in. Deze staat nog maar pas op het veld of hij wordt door
Davy aangespeeld centraal voor doel en scoort zijn tweede van de dag. 2-5.
De scheids eindigt de wedstrijd enkele seconden later.
Laten we snel de eerste helft van deze wedstrijd vergeten en verder bouwen op onze
tweede helft. Volgende week zijn wij vrij daar de wedstrijd tegen Jong Male A niet