Nivo Sparta – GJS 3-3

Download Report

Transcript Nivo Sparta – GJS 3-3

In een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd deelden beide teams de punten. GJS toonde
karakter door van een 3-1 achterstand terug te komen tot 3-3. Hierdoor behaalde GJS niet
alleen een eerste winstpunt in een uitwedstrijd, maar scoorde het ook de eerste uitdoelpunten.
Nadat GJS de eerste aanval van de wedstrijd had opgezet die door de verdediging van Nivo Sparta
onschadelijk werd gemaakt, was het de thuisclub die in de tweede minuut al op voorsprong kwam.
Een corner werd bij de tweede paal teruggekopt voor het doel waar Johnnie Noordhoek met een
e
volley scoorde, 1-0. In de 18 minuut zette GJS een mooie aanval op, Bart Viveen schoot goed voor
en Ruud Bos nam de bal ineens op zijn schoen, maar deze belandde net naast de paal in het zijnet.
Zeven minuten later opnieuw een mooie aanval van GJS. Bart Viveen gaf de bal goed mee aan Rob
v.d. Boom, die de bal voor het doel schoof in de voeten van Quincy Bartens, maar deze schoot
vrijstaand in de handen van keeper Dennis Westerlaken. Na een half uur een gevaarlijke corner van
Leroy Peelen, maar Willem Looijen kon net niet bij de bal om in te koppen. Zeven minuten later kon
Willem Looijen na een ongelukkig moment in de verdediging van GJS verdediging vrij richting Raymon
de Haan, maar uit moeilijke hoek schoot hij over het doel. Direct daarna leek Quincy Bartens op weg
naar de gelijkmaker, maar hij ging onderuit in het strafschopgebied. De uitstekend leidende
scheidsrechter Felix uit Alblasserdam, die er bovenop stond, oordeelde terecht dat het geen
strafschop was. Toch kwam GJS in de extra tijd op gelijke hoogte. GJS kreeg een hoekschop en de
scheidsrechter waarschuwde Bjorn Jongste dat hij niet moest vasthouden. Toen de corner werd
genomen hield hij toch Enrico Pululu vast, die hierbij onderuit ging. De toegekende strafschop werd
door Quincy Bartens onberispelijk benut, 1-1. Het eerste doelpunt van GJS in een uitwedstrijd.
e
In de rust werd Bart Viveen gewisseld voor Joost Haggenburg. In de 47 minuut ging Willem Looijen
net buiten het strafschopgebied makkelijk liggen. De toekende vrije trap werd door Jordi Ruijsch
schitterend keihard in de kruising geschoten, 2-1. Opnieuw dus een snel doelpunt van de thuisclub.
Twee minuten later werd het zelfs 3-1 toen GJS slecht uitverdedigde. De bal kwam precies op het
hoofd van een speler van Nivo Sparta, die de bal doorkopte op Willem Looijen die beheerst scoorde.
Kort hierna kwam Louis Damen in het veld voor Roy Stuiver en even later Bjorn van Hoogdalem voor
e
de geblesseerde Sereno Latuhihin. In de 70 minuut een mooie actie op rechts van Joost
Haggenburg, die vervolgens de bal voor het doel schoof waar Ruud Bos klaar stond om voor de 3-2 te
e
zorgen. Twee minuten later werd het zelfs 3-3 door een mooi schot van Quincy Bartens. In de 81
minuut bleef Quincy Bartens na een aanval geblesseerd liggen en in een uitval kwam de bal bij de
vrijstaande Johnnie Noordhoek, maar deze schoot uit moeilijke hoek over. In de extra tijd schoot eerst
Enrico Pululu tegen de onderkant van de lat en kort hierna ging een bal gevaarlijk voorlangs het doel
bij Raymon de Haan. Over het geheel genomen was de 3-3 een terechte uitslag in deze sportieve een
aantrekkelijke wedstrijd waarin beide teams voor de winst gingen. Ondanks de sportieve wedstrijd
vielen er acht gele kaarten, aan beide zijden vier.
Volgende week zaterdag heeft GJS rust en op dinsdag 25 oktober wordt thuis om 20.00 uur
aangetreden voor de EM Cup tegen Unitas-zondag. Over veertien dagen staat de thuiswedstrijd tegen