Altena – GJS 3-0

Transcript Altena – GJS 3-0

Na een gelijkopgaande eerste helft met weinig kansen voor beide teams, was de thuisclub na
rust de betere en ook meest effectieve ploeg door op de juiste momenten te scoren.
De eerste mogelijkheid was voor GJS toen Roy Stuiver een goede corner nam en Sjors Hendriks
prima inkopte, maar de bal werd van de lijn gehaald. Na 25 minuten tikte Dylan van der Pluym de bal
op Hans den Haan, maar deze schoot van dichtbij naast het doel van Jari van Baalen. Twee minuten
later werd Enrico Pululu de diepte ingestuurd, maar zijn voorzet belandde achter het doel. Na een half
uur nam de thuisclub een vrije trap zeer snel en de bal kwam bij Robin de Keijzer, maar hij schoot
voorlangs. Even later een mooie aanval van GJS waarbij de bal uiteindelijk bij Sjors Hendriks terecht
kwam. Zijn schot werd gestopt door keeper Bas Visser en een verdediger kon de bal nog net
wegschieten voordat Enrico Pululu de terugspringende bal in het doel kon werken. Weer even later
werd een vrije trap van Roy Stuiver weggekopt door een verdediger waarna Sereno Latuhihin de bal
hoog over schoot. Rust dus 0-0.
In de rust werd Enrico Pululu gewisseld voor Kevin Gruiters. Na vijf minuten kwam de thuisclub op
voorsprong toen scheidsrechter van de Luitgaarden een vlagsignaal van assistent scheidsrechter
Herman Bruurmijn negeerde. In eerste instantie stopte Jari van Baalen het schot van Hans den Haan,
maar hij was kansloos op de rebound van Dennis van Munster. Direct vanaf de aftrap ging GJS op
jacht naar de gelijkmaker, maar de inzet werd door een verdediger tot corner gekopt. Gelijk daarna
kreeg de thuisclub de kans op de 2-0, toen Robin de Keijzer een foutje achterin leek af te straffen,
maar hij schoot van dichtbij naast. Twee minuten later tikte Jari van Baalen een hard schot van Jeffrey
Littel tot corner. Direct daarna aan de andere kant ging een vrije trap van Quincy Bartens net naast.
Kort hierna een dubbele wissel bij GJS. Niels Hofman en Ruud Bos kwamen in het veld voor Joey van
der Wal en Louis Damen. Al snel kwamen er enkele enorme kansen voor GJS. Tot zesmaal toe werd
de bal ingeschoten, maar iedere keer zat er een been van een verdediger of de hand van de keeper
e
tussen. De bal wilde er niet in. GJS bleef drukken om de gelijkmaker te forceren, maar in de 65
minuut kwam volledig uit het niets de 2-0 voor Altena. Heel GJS was opgerukt en achterin werd matig
verdedigd toen de bal in de voorhoede van Altena kwam. Dennis van Munster profiteerde en schoot
uit moeilijke hoek de bal binnen. GJS gaf niet op en na een mooie aanval schoot Kevin Gruiters hard
op doel, maar opnieuw was keeper Bas Visser de baas. Korte tijd later ging het opnieuw fout in de
achterhoede van GJS en kon Dennis van Munster zijn hattrick voltooien, 3-0. Op zich een verdiende
overwinning voor de thuisclub, maar misschien enigszins geflatteerd.
Komende zaterdag staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma en wel tegen CDW in Wijk bij