GJS – Hardinxveld 1-2

Transcript GJS – Hardinxveld 1-2

GJS deed slechte zaken door thuis opnieuw te verliezen, nu tegen het op de tweede plaats staande Hardinxveld. Door deze nederlaag haken de Gorcumers voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen.

Vanaf het begin hadden de gasten het beste van het spel. Het veldspel was beter verzorgd en ze waren ook iedere keer net een stapje eerder bij de bal. Binnen tien minuten kwamen er dan ook twee mogelijkheden voor de gasten. De eerste keer kon Angelo Perini ingrijpen en de tweede keer kopte Joran Schröder de bal in handen van Angelo. Na ruim twintig minuten ook een gevaarlijk moment voor het doel van Karsten de Graaf, maar de verdediging kon net op tijd de bal opruimen. Toch kwam de thuisclub na 27minuten op voorsprong. Een goede actie van Kevin Gruiters op rechts leverde een voorzet op die Tommy Kant van dichtbij afrondde door onder keeper De Graaf de bal in het doel te schieten (1-0). Vijf minuten schoot Joran Schröder net over de lat. Kort daarna kreeg Sjoerd Ooms een enorme kans. De bal werd laag voorgezet en Angelo Perini kon er niet bij zodat Sjoerd Ooms de bal bij de tweede paal voor het intikken had. Hij schoot de bal echter over het doel.

Ook de thuisclub kreeg nog een paar kansjes. Zo werd een vrije trap in de 39 e minuut net naast gekopt en schoot Kevin Gruiters een bal die keurig werd teruggekopt, vlak voor rust net over de kruising. Na de rust ging Hardinxveld direct op jacht naar de gelijkmaker, maar na een kleine vijf minuten nam GJS het initiatief over en probeerde de voorspong uit te breiden. Een gevaarlijke voorzet van Louis Damen kon nog net worden weggewerkt. In de 58 e minuut redde eerst Angelo Perini en net toen een der voorwaartsen van de gasten de terugspringende bal wilde intikken, wist Sander Dekkers de bal met een sliding weg te tikken. Toch werd het in de 67 e minuut 1-1. Angelo Perini tikte de bal boven het hoofd van Sjoerd Ooms weg, echter precies voor de voeten van de net ingevallen Danny v.d. Bout, die met zijn eerste balcontact met een boogbal voor de gelijkmaker zorgde. In de 84 e minuut werd het zelfs 1-2. De achterhoede van GJS greep op rechts slecht in en met een paar snelle passjes kwam de bal bij Dennis van Es die keurig afrondde. In de extra tijd schoten de gasten nog een keer op de paal. Over de hele wedstrijd bekeken was de overwinning van Hardinxveld zeker niet onverdiend. Rest nog te vermelden dat in de loop van de tweede helft Ruud Bos, Allard de Jong en Jordin Calor in het veld kwamen voor respectievelijk Tommy Kant, A-junior Lars Bruurmijn en Kevin Gruiters. Komende zaterdag moet GJS naar hekkensluiter GVV63 in Gameren. Hopelijk herstelt GJS zich van deze nederlaag en zet het de goede serie in uitwedstrijden volgende week gewoon door.