Securitate&Intell - CaleaEuropeana.ro

Download Report

Transcript Securitate&Intell - CaleaEuropeana.ro

Securitate Analiză de Intelligence Cyeberintelligence Competitve Intelligence Geopolitică

      Adesea analizele politice, economice și sociale eșuează.

Aceste insuccese conduc către breșe de securitate și lipsa oricăror reacții în fața unor amenințari reale.

Programul Cultura de Securitate și Analiza de Intelligence pornește o incursiune în instrumentele și metodele necesare analizei mediului global actual cu care se confruntă atât sectorul privat, public cât și societatea civilă.

Gradul de insecuritate este proporțional cu incapacitatea de a decodifica în mod corect informațiile pe care le primim din mediul extern, pe foarte multe direcții și din foarte multe domenii.

Coroborate, analizate, instrumentalizate acestea dau cheia potrivită realității pe care o trăim.

În acest sens acest program vă pune la dispoziție o viziune despre prezentul- trecutul și viitorul relațiilor globale.

Strategic leadership Strategii de securitate națională Cazuri limită în securitatea regională Analiză comparată: Crimeea vs Kosovo.

Gen (r) Jan Gavrilă

Consilier al Secretarului de Stat și Șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politică de Apărare Ministerul Apărării (2003-2004); Rectorul Academiei Tehnice Militare - București (2004-2006); Șeful Direcției Medicale – Ministerul Apărării (2006-2007); Locțiitor al Comandantului Universității Naționale de Apărare – București (2007); Subsecretar de stat pentru Organizarea Summitului NATO din România (2008) – Ministerul Afacerilor Externe; Secretar general adjunct – Ministerul Afacerilor Externe (2008-2009).

Premisele atacului cibernetic Instrumente de aparare Atacuri cibernetice celebre: Red October, Snacke, etc

Dan Tofan

Specialist în securitate cibernetică, cu experiență vastă în domeniu, formată atât în structuri guvernamentale, medii academice cât și companii private. Deține un titlu de doctor în informatica, obținut în 2012 la ASE București, cu o teza axată pe domeniul securității cibernetice, precum și numeroase certificări în domeniu (Certified Ethical Hacher, Certified Penetration Testing Engineer, ISO 27001 Lead Auditor). În prezent ocupă funcția de director tehnic la Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT RO.

SUA vs. Rusia privind accesul la resursele de hidrocarburi.

SUA vs. Rusia privind accesul la piețele de desfacere a hidrocarburilor.

Strategiile de securitate națională ale SUA și ale Rusiei în sprjinul intereselor economice în context geoeconomic.

Gen. (r) Sergiu Medar

Între anii 1999–2005, Sergiu Medar îndeplinește funcția de șef al Direcției de Informații Militare (DIM).

Este avansat pentru merite excepționale la gradele de general de brigadă (25 octombrie 2000) [4], general maior (10 februarie 2003) [5] și general locotenent (1 ianuarie 2005) [6]. A fost lector asociat la Centrul Marshall din Garmisch (Germania) în anul 2001 și la Colegiul Militar întrunit de Informații de pe lângă Direcția de Informații a Armatei SUA în anul 2004. Din septembrie 2005, el a fost cooptat ca profesor asociat la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, precum și la Colegiul Național de Apărare.

Securitatea alimentară a României Vulnerabilități, Pericole, Riscuri și Amenințări

Dr. Ștefan Bacioti

Doctor în științe militare și intelligence cu tema ”Securitatea alimentară – Interesul Național al României în contextul integrării în Uniunea Europeană”; este expert în securitate alimentară, având o experiență practică de 15 ani în realizarea de negocieri, tranzacții și logistică în sectorului agroalimetar, din perspectiva unei corporații multinaționale. Din anul 2011 este membru plin al Comisiei pentru Securitate Alimentară și Strategie din cadrul Academiei Oamenilor de Știință.

Analiza mediului global Construcție de stat și dezvoltare instituțională (state-building și institutional development)

Dr. Răzvan Buzatu

În prezent este trainer NATO pentru Guvernul din Afganistan (2013-), lector permanent la Școala NATO din Oberammergau (2008-), profesor asociat la Colegiul Național de Apărare (2006-), lector permanent în cadrul Departamentului pentru Operații Multinaționale și Managementul Riscului din cadrul Universității Naționale de Apărare (2006-), Șeful Departamentului pentru Afaceri Globale și Europene al mass media Calea Europeană –(2014-) și fondator al Quantum Group Corporation (2014-).

Analiza de intelligence: concepte, caracteristici, continut, cerinte și exigențe Analiza de intelligence: procese, metode, tehnici și produse analitice

Gen. (r) Constantin Onișor

General de brigadă (r), Profesor universitar doctor consultant, Catedra de securitate şi apărare, Univ.

Naţională de Apărare Carol I, Bucureşti, Decan – Fac.

de Informaţii, Academia Naţională de Informaţii; prof. univ. dr. cons. la Facultatea de Ştiinţe, Univ. de Petrol şi Gaze, Ploieşti; prof. univ.

dr. asoc. la Fac. de Mecanică, Academia Tehnică Militară;

Conflicte înghețate Analiză și studii de caz Col. Vasile Ene

Şef Serviciu Învăţământ şi Coordonare Activitate Cercetare Ştiinţifică, CNAp 2008-2010 Şef Birou Analiză Informaţii, D.1 I. „Dacica”, 2008-Ofiţer 1 în Secţia Operaţii, C. 1 A. Trt.. 2006-2008 Comandant Batalion Poliţie Militară, 2002-2006 Şef de Stat Major şi Comandant, Batalionul 313 Cercetare 2000-2002 Şef al Personalului şi Mobilizării, Brigada 10 Infanterie, 1999-2000 Ofiţer 2, Comandamentului Brigăzii 10 Infanterie, 1995-1999 Comandant al Batalionului 103 Infanterie, Brigada Infanterie,1994-1995 Ofiţer 3, Biroul de Pregătire pentru Luptă al Batalionului 307 Infanterie Marină 10

Breșe de securitate. Studii de caz: Julian Asange & Edward Snowden Cătălin Buciumeanu

Doctorand al Facultații de Filozofie din cadrul Universității București, Consilier în cadrul Departamentului Cultură-Culte – Administratia Prezidențială in perioada 2005-2011, Lector asociat al Institutului Diplomatic Român în perioada 2010-2012, Lector asociat al Centrului de Pregătire Profesională în Cultură. Masterand al Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul în cadrul programului de cercetare: Managementul Informațiilor în combaterea terorismului.

Instrumente și echipamente de intelligence Prezentare practică

Marcel Ionescu

Cu o experiență vastă în mediul privat, în special pe probleme de energie, surse alternative de energie, instrumente financiare în susținerea proiectelor de energie, dar și în echipamente și instrumente de intelligence și de securitate, trainer UNCTAD-United Nation Conference for Trade Development, ocupă în prezent funcția de consilier onorific al Ministrului Delegat pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne scrieți pe adresa de e-mail a Centrului de Strategii Avansate.

[email protected]

www.strategiiavansate.ro

www.facebook.com/StrategiiAvansate