Maatschappelijk werker

Download Report

Transcript Maatschappelijk werker

Maatschappelijk werker

Als maatschappelijk werker heb je een belangrijke sociale opdracht. Wil je de inwoners van Antwerpen hun sociale grondrechten garanderen, zoals een minimuminkomen, betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting, goede gezondheidszorgen ... ? Dan ben jij misschien de juiste medewerker voor een van onze sociale diensten. Wij zoeken momenteel maatschappelijk werkers voor in onze sociale centra maar ook specifiek voor onze dienst Schuldbemiddeling.

Wat doe je als maatschappelijk weker in een sociaal centrum?

   Klanten informeren, begeleiden, oriënteren, opvolgen en eventueel doorverwijzen, behoort tot je dagelijkse taken. Daarbij pas je de juiste methodes toe om een integrale hulpverlening op maat te bieden en de zelfredzaamheid van de klant te vergroten. Je maakt het sociaal-administratief klantdossier op en volgt het dossier op: o opmaken van het sociaal verslag o formuleren van voorstellen o controleren van verstrekte gegevens o … Zo bied je de klant de meest gepaste hulpverlening, ondersteun je zijn individuele trajectbegeleiding en voorkom je misbruiken. Je neemt deel aan groepsoverleg (teamoverleg, welzijnsoverleg, werkgroepen en overleg met collega’s en verantwoordelijken) om: o de hulpverlening te optimaliseren en bij te sturen als dat nodig is o de werking van de dienst te bevorderen    Je registreert gegevens met specifieke software en bevordert zo de interne organisatie en klantopvolging. Je werkt samen met interne en externe partners om gepaste acties te nemen. Je signaleert mogelijke problemen aan je leidinggevende en formuleert verbetervoorstellen. Op die manier blijft de goede werking van je dienst gegarandeerd.  Je werkt in teamverband, vormt een aanspreekpunt voor je medewerkers, ondersteunt, reikt oplossingen aan en neemt beslissingen als dat nodig is. Zo maak je de werking van je dienst efficiënt.

Wat doe je als maatschappelijk werker bij de dienst Schuldhulpbemiddeling?

Je bent adviseur en schuldbemiddelaar voor klanten die schuldhulpbemiddeling vragen. Tot je taken behoren:     een sociaal-juridisch onderzoek samen met de jurist(en) om de beste begeleidingsvorm te vinden: o schuldbemiddeling o budgetbegeleiding o o o o collectieve schuldenregeling budgetbeheer budgetbegeleiding Energiecel … onderzoek van de gegrondheid van vorderingen van schuldeisers, deurwaarders en advocaten onderzoeken betwistingen voeren in samenspraak met de jurist(en) over het gevorderde bedrag, zowel de hoofdsom als de bijhorende kosten, intresten … een onderzoek van de financiële mogelijkheden van de klant en als dat nodig is zijn financiële mogelijkheden laten maximaliseren zelfstandige opvolging van het dossier in functie van de klant

  een gemotiveerde en motiverende houding voor begeleiding van de klant naar een nieuwe start doorverwijzing naar andere gespecialiseerde diensten

Bijkomende taken:

   individueel advies aan medewerkers en inwoners van Antwerpen over schuldbemiddeling of als het nodig is doorverwijzen naar andere gespecialiseerde interne of externe diensten (eventueel) optreden als stagebegeleider deelname aan (groeps)projecten en -opleidingen waarbij omgaan met schulden en budgetten een rol speelt, in samenwerking met bijvoorbeeld scholen, interne en externe diensten.

Wat verwachten we van je

        Je moet goed kunnen samenwerken. Adviseren hoort tot je dagelijkse activiteit. Continue bijscholing schrikt je niet af. Je hebt een empathische en correcte houding waarbij je de klant adviseert en motiveert. Integriteit is noodzakelijk. Je hebt aandacht voor vragen en noden van de klanten. Je kan je werk goed organiseren en zelfstandig werken. Voor beide functies verwachten we een zekere flexibiliteit omdat je huisbezoeken bij de klanten zal doen. Bij de dienst Schuldhulpbemiddeling kan in sommige gevallen je aanwezigheid op de rechtbank noodzakelijk zijn.

Aan welke voorwaarden moet je beantwoorden

 Je hebt een bachelor-diploma sociaal werk met optie: o Maatschappelijk werk; o o o o Sociaal-juridische dienstverlening; Sociaal-cultureel werk; Kunst- en cultuurbemiddeling; Personeelswerk; o o of een bachelor sociale gezondheidszorg of daarmee gelijkgesteld diploma Ook laatstejaarsstudenten mogen deelnemen.  Je beantwoordt aan de sollicitatievoorwaarden.      

Wat mag je van ons verwachten

  Je komt in dienst als maatschappelijk werker (B1-B2-B3) met een voltijds contract van onbepaalde duur, soms kan je ook halftijds of viervijfde werken. Je hebt een minimum bruto maandloon van 2 318,92 euro dat ook hoger kan zijn als je relevante ervaring kan voorleggen. Je kan je loon berekenen met de loonsimulator.

Op onze website vind je meer informatie en de locaties van onze verschillende sociale centra. De dienst Schuldhulpbemiddeling is gevestigd in Clara Snellingsstraat 27, 2100 Deurne. Een dynamische en diverse werkomgeving. Een gevarieerde jobinhoud met diverse aspecten. Opleiding, ondersteuning en bijscholing. De stad en OCMW Antwerpen bieden daarnaast verschillende vergoedingen en verloningen.

Medewerkers van de stad, het OCMW en Kinderopvang vertellen je alvast graag hun verhaal.

Selectiedata

De selectie vindt onder voorbehoud plaats in de periode 1 april tot en met 10 april 2015. Heb je een (arbeids)handicap, dan zorgen we voor redelijke aanpassingen en aparte begeleiding binnen de selectie zodat je handicap je deelname aan de test niet verhindert. Meld ons dat via [email protected]

Selectieprocedure

Interne en externe selectieprocedure (volgens de aanwervings- en verruimde mobiliteitsvoorwaarden). Voorafgaand aan de selectie vindt er een preselectie plaats op basis van CV en motivatie.

Competentie

Vaktechnische vaardigheden

Methodiek

Screening op basis van

Punten

5 -werkervaring, stages, opleiding -schriftelijke communicatie -motivatie 5 De kandidaten die minimum 3/5 of 60% behalen op de preselectie worden uitgenodigd om deel te nemen aan de selectie. De resultaten voor de preselectie worden bekend gemaakt, uiterlijk 31 maart 2015.

Module 1 bestaat uit een case en een interview en vindt plaats in de week van 4 mei 2015. Competentie Methodiek Punten

samenwerken klantgerichtheid diversiteit schriftelijke communicatie Case en interview 5 5 5 5 integriteit vaktechnische competenties 5 5 30 Kandidaten met minstens 3/5 of 60 % per competentie en minstens 60 % van het totaal zijn geslaagd. De geslaagde kandidaten rangschikken we volgens hun behaalde resultaten. We maken de resultaten van module 1 per mail bekend, ten laatste in de week van 20 april 2015.

Feedback na selectie

Heb je na afloop van de selectie nog vragen? Wens je graag feedback over je resultaten? Stuur dan ten laatste voor 24 april 2015 een mail naar [email protected]

Werfreserve

De geslaagde kandidaten rangschikken we volgens het behaalde resultaat. Aan de hand van die rangschikking maken we een werfreserve op die de Raad voor Maatschappelijk Welzijn vastlegt. De werfreserve is 3 jaar geldig. We gebruiken de rangschikking om vacatures in te vullen.

Hoe solliciteren

1. Ga naar de Talentbank en registreer. 1. Vul je profiel zo volledig mogelijk in, incl. werkervaring, opleidingen enz. 2. Kies de vacature waarvoor je zal solliciteren. 3. Vul waar nodig je profiel verder aan. Je motivatie licht je pas later toe. 4. Kies daarna de button ‘volgende’. Die brengt je naar het online sollicitatieformulier, waarin je verschillende vragen beantwoordt en waarin je je motivatie toelicht. 5. Je kan je sollicitatie tussentijds opslaan als draft. Als je correct hebt gesolliciteerd, ontvang je meteen een automatische bevestiging in je mailbox. Solliciteren is mogelijk tot en met 20 maart 2015.

Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag ?

Mail: [email protected]

Of contacteer een van de twee aanspreekpunten voor deze selectie:  Els De Keyzer, tel. 03 338 25 36  Dennis Schoeters, tel. 03 338 11 67