Δείτε την παρουσίαση της ομιλίας.

Download Report

Transcript Δείτε την παρουσίαση της ομιλίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ IMMIFLEX

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΑ.

1

Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Α Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη χρονική περίοδο 01/11/2010 έως 28/02/2011 έδειξαν ότι:       Το 54% των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά Gram-αρνητικά παθογόνα καταγράφηκε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ το 28% και το 18% των λοιμώξεων καταγράφηκαν σε κλινικές του παθολογικού και του χειρουργικού τομέα, αντίστοιχα. Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 63 έτη, και το 66% των λοιμώξεων αφορούσαν άνδρες. Οι συνηθέστερες κλινικές λοιμώξεις ήταν οι μικροβιαμίες (33%) και οι πνευμονίες, ενώ ακολουθούσαν οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (21%) και οι λοιμώξεις του χειρουργικού πεδίου (13%). Ο μικροοργανισμός που απομονώθηκε σε μεγαλύτερη συχνότητα ήταν η Klebsiella (50%). Η παραγωγή καρβαπενεμάσης KPC-τύπου ήταν ο συνηθέστερος μηχανισμός αντοχής έναντι των καρβαπενεμών που καταγράφηκε μεταξύ των στελεχών Klebsiella (76%). Η έκβαση των ασθενών όπως αυτή καταγράφηκε εντός διαστήματος 28 ημερών μετά τη λήψη της πρώτης θετικής καλλιέργειας, έδειξε ότι το 40% των ασθενών κατέληξαν, ενώ το 25% εξακολουθούσε να νοσηλεύεται. Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι λοιμώξεις από πολυανθεκτικά Gram αρνητικά παθογόνα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας στα Ελληνικά νοσοκομεία. Η συνεχής επιτήρηση των λοιμώξεων αυτών με την έγκαιρη δήλωση στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η άμεση εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων πρόληψης και ελέγχου της διασποράς τους στο χώρο του νοσοκομείου όπως και η προσπάθεια περιορισμού της αλόγιστης και υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, αναμένεται να συμβάλλουν τόσο στην ακριβή καταγραφή του προβλήματος όσο και στον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς των πολυανθεκτικών μικροοργανισμών.

Ξανθή Δεδούκου, Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Έλενα Μαλτέζου, Τμήμα Παρεμβάσεων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Streptococcus pneumonia: 2009

Staphylococcus aureus: 2009

Enterococcus faecalis: 2009

Escherichia coli: 2009

Klebsiella pneumoniae: 2009

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ (;)

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010,

ΖΩΟΝΟΣΟΓΟΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

• • • • • • •

Malaria

(P knowlesi)

HIV SARS Bird flu, swine flu Hanta virus 400 others 45 new infections since 1990

«ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ» ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η σύγχρονη τεχνολογία αποστείρωσε τη διατροφική αλυσίδα και μεγάλο μέρος του περιβάλλοντός μας.

ΤΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

• • • • • •

ΤΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ENΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ , OΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ,ΟΙ ΙΟΙ, ΟΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.

ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΟΣΙΑ.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ: Α) ΛΟΙΜΟΓΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Β) ΜΗ ΛΟΙΜΟΓΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ,ΟΠΩΣ ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΙ ΙΣΤΟΙ Γ) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ EΝΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΩΝ,ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ

Ε Μ Φ Υ Τ Η ΚΑΙ Ε Ι Δ Ι Κ Η Α Ν Ο Σ Ι Α

• • • • • •

Η ΑΝΟΣΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ: ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ. ΑΥΤΗ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ (ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΓΟΝΩΝ) ΜΝΗΜΗ, ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΚΑ ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΧΗ, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ Τ-ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΘΥΜΟ ΑΔΕΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

ΑΥΤΟΑΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

• • •

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΝΟΣΙΑ Η ΑΥΤΟΑΝΟΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ.

Η ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΝΟΣΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ Τ-ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.

Research Model - Collaboration

The Mayo Clinic Clinical CROs

- U.S., Germany,

Philippines, Japan University of Montana Miami Research Center Cedars-Sinai Medical Center Biothera 1) Material Science Biology & Chemistry 2) Product/Process R&D University of Louisville Brown University Univ. of South Hampton (UK) Safety/Tox: China Japan Canada Czech Republic U.S. National Institutes of Health University of Houston

IMMIFLEX

ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Ένα φυσικό προϊόν που εξασκεί το ανοσοποιητικό σύστημα

To Immiflex είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται Wellmune WGP ® ένα μοναδικό σύνθετο βήτα γλυκάνης που ενεργοποιεί τα κύτταρα και ενισχύει ανοσοποιητικό σύστημα.

το

ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ Wellmune WGP Β-ΓΛΟΥΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D3

Π Ρ Ο Ε Λ Ε Υ Σ Η

Η Β ΓΛΟΥΚΑΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ IMMIFLEX ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΌ SACCHAROMYSES CEREVISIAE ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ .

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ Β ΓΛΟΥΚΑΝΗ IMMIFLEX ΑΠΌ ΤΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Wellmune WGP

ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΑ SACCHAROMYSES CEREVISIAE

Highly purified, patented processing Wellmune WGP ®

(Dispersible)

Wellmune WGP ®

(Soluble) 2-4 μ m Hollow Microsphere

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ

ΧΗΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Β-ΓΛΟΥΚΑΝΗΣ (Wellmune WGP)

b

(1-3)-linked Branch CH 2 OH O O HO OH O CH 2 OH OH O CH 2 OH O O

( )

HO OH n CH 2 OH CH 2 OH CH 2 O O O O O O

b

(1-6) Branch point CH 2 OH O O HO OH HO HO HO OH OH

b

(1-3)-linked Backbone OH HO OH

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ IMMIFLEX 1. Από τη στιγμή που θα γίνει κατάποση, τα σωματίδια της Β-Γλουκάνη πηγαίνουν από το στομάχι στο λεπτό έντερο, όπου απορροφώνται από εξειδικευμένες περιοχές που ονομάζονται «Πλάκες του Preyer». Εκεί τα μόρια της Β-Γλουκάνη συναντώνται με «κυκλοφορούντα μακροφάγα» κύτταρα του Α.Σ. των οποίων δουλειά είναι μόλις ανακαλύψουν τους ξένους εισβολείς να τους φαγοκυτταρώσουν και να τους καταστρέψουν εκκρίνοντας ορισμένες τοξικές ουσίες όπως διάφορα ένζυμα ή ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Αν η παραγωγή αυτών των τοξικών ουσιών συνεχιστεί ανεξέλεγκτα τότε εκτός από τα ξένα αντιγόνα καταστρέφονται και παρακείμενοι ιστοί. Τα μακροφάγα κύταρα έχουν υποδοχείς που αναγνωρίζουν ειδικά τις Β Γλουκάνες, επειδή παρόμοια μόραι εμφανίζονται στα κυτταρικά τοιχώματα πολλών βακτηρίων και μυκήτων. Αυτό σημαίνει ότι όταν λαμβάνεις Β Γλυκάνη το Α.Σ. σου «σκέφτεται», όχι χωρίς λόγο, ότι ήρθε ένας εχθρός και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την απειλή. Αυτή η σημαντική άμυνα πρώτης γραμμής, είναι τώρα πλήρως ενισχυμένη και αρκετές διεξαχθείσες έρευνες, δείχνουν ότι η αντίσταση στη λοίμωξη είναι πολύ καλά ενεργοποιημένη. 2. Εξειδικευμένα κύτταρα που ονομάζονται Μ-Κύτταρα, μεταφέρουν τα σωματίδια της Β-Γλουκάνης (που περιέχουν τη δράση της Β-Γλουκάνης) στα μακροφάγα και αυτά, με τη σειρά τους, μεταφέρουν τα σωματίδια της Γλυκάνης σε διάφορες περιοχές του Α.Σ. όπως στους λεμφαδένες, στο μυελό των οστών και στο θυμο-αδένα. 3. των Τα μακροφάγα διασπούν τη Β-Γλουκάνη σε μικρότερα σωματίδια (θραύσματα) που απελευθερώνονται σταδιακά σε μια περίοδο από 24 έως 36 ώρες. Αυτά τα δραστικά θραύσματα δεσμεύονται πάνω στην επιφάνεια ουδετεροφίλων παθογένειες. σε ένα υποδοχέα που ονομάζεται CR3 (συμπληρωματικός υποδοχέας 3). Τα ουδετερόφιλα τώρα είναι ενεργοποιημένα και έτοιμα να αντιδράσουν σε ξένες προκλήσεις ή 4. Ένα ουδετερόφιλο για να εξολοθρεύσει μια παθογένεια ή ένα καρκινικό κύτταρο, ο CR3 υποδοχέας πρέπει να είναι κατειλημμένος από μια πρωτεΐνη αίματος και μια Β-Γλυκάνη. Ο υποδοχέας CR3 φυσιολογικά είναι κατειλημμένος από Β-Γλουκάνη που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των μυκήτων, μούχλας και μαγιάς. Αλλά υπάρχουν κι άλλες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριδίων, ιών και καρκίνου, όπου, στο υπεραποστειρωμένο περιβάλλον μας, όπου οι Γλυκανο-πολυσακχαρίδες δεν είναι παρούσες σε επαρκείς ποσότητες. Επομένως, παίρνοντας Β-Γλουκάνες, τα ουδετερόφιλα τροφοδοτούνται με την ουσία που λείπει και που χρειάζεται για να ενεργοποιήσουν το φυσικό τους μηχανισμό εξολόθρευσης.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ IMMIFLEX 5. Μια ομάδα ουδετερόφιλων τώρα, μεταφέρεται προς τη μεριά των στόχων τους (είτε είναι ιοί, βακτήρια ή καρκινικά κύτταρα) μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «ΧΗΜΕΙΟΤΑΞΙΑ». Τα ουδετερόφιλα τότε προσκολλώνται στην επιφάνεια αυτής της παθογένειας ή του καρκινικού κυττάρου και το αναγνωρίζουν ως ξένο σώμα. Τώρα είναι ικανά να καταστρέψουν αυτή την παθογένεια απελευθερώνοντας τοξικά χημικά. 6. Τη ίδια στιγμή άλλα κύτταρα εξολοθρευτές διατηρούν τμήματα της παθογένειας που έχουν εξολοθρεύσει και τα «παρουσιάζουν» στην επιφάνεια τους. Αυτά τα τμήματα - λέγονται αντιγόνα – στέλνουν σήματα σε άλλα μέλη της οικογένειας του Α.Σ., που γίνονται κύτταρα μνήμης. Την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί η ίδια παθογένεια, αυτά τα πρόσφατα προγραμματισμένα κύτταρα μνήμης, θα αναγνωρίσουν τον ιό και θα παράγουν αντισώματα. Αυτά τα αντισώματα θα κολλήσουν πάνω στην επιφάνεια της παθογένειας και θα μπορούν να την εξολοθρεύσουν ή να την προλάβουν πριν μολύνει τα υγιή κύτταρα. Το μέγεθος μετράει. Το μέγεθος των μορίων Β-Γλουκάνη μπορεί να είναι σημαντικό. Υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι σωματίδια 2-6 microns σε μέγεθος, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ :

 Εκείνους που θέλουν να μειώσουν τις επιπτώσεις του βήχα και το κρυολογήματος  Εκείνους που θέλουν να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις του στρες  Εκείνους που είναι σε ανοσοκαταστολή  Εκείνους που αναλαμβάνουν πολλή άσκηση  Εκείνους των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλεται στην καθημερινή ζωή

Κυκλοφορεί και σε δισκίο κατάλληλο για παιδιά.

ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

• • • • • • •

150 ΑΤΟΜΑ (ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ 50 ΑΤΟΜΩΝ) ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΌ ΜΕΤΡΙΟ ΕΩΣ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΤΡΕΣ ΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ (ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΦΥΛΟ, ΒΑΡΟΣ) ΔΙΠΛΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ – ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ 250mg Ή 500mg ΓΙΑ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ U.R.T.I. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ P.O.M.S., 6 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΙΓΜΑ 75 ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

30 CAPS 30CAPS KIDS

TOTAL ΠΟΣΟΤΗΤΑ

12 2

14 ΚΟΣΤΟΣ

156,48 20,84

177,32 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ

238,80 31,80

270,60 ΚΕΡΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

50,0% 50,0%

50,0%

* ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΤΙΜΗ STAND ΤΩΝ 12 + 2 ΤΕΜΑΧΙΩΝ,

περιλαμβάνει: •12 τμχ IMMIFLEX 30caps κόστος 140,88 € •2 τμχ IMMIFLEX 30caps για παιδιά κόστος 18,76 €

Κόστος ανά stand 159,65 €

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Τηλεοπτικές διαφημίσεις μέσω των ακόλουθων τηλεοπτικών σταθμών, που περιλαμβάνουν 600-650 TV spots έως το τέλος Νοεμβρίου

.

ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ % ΑΝΑ ΚΑΝΑΛΙ

MEGA 25% ALPHA SKAI NET-ET1 30% 30% 15%

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

TV 15,0’’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ / ΜΗΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Μ.Ο. ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ.

120 MEGA, ALPHA, SKAI, ET1/NET XXX 300 XXX 200 120 360 78% 4,6 360 78% 4,6

* ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ : ενήλικες 25-54 ετών

ΣΥΝΟΛΟ

6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 500 120 720

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

• STAND των 14 τεμαχίων το καθένα (3,000 τεμάχια) • 12 στο stand 2 παιδικά (εκτός του stand) • επιδαπέδια διαφημιστικά για προβολή στο φαρμακείο ( 1,500 τεμάχια) Ιστοσελίδα ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΑ.

10000 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

Αυτοκόλλητα διαστάσεων 1 m. × 0,50 m. , που θα τοποθετηθούν στα οχήματα των Συνεταιρισμών ( Αττική, Πειραιά, Πάτρα, Καλαμάτα, κ.λ.π.)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΣHΜΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ IMMIFLEX

www.immiflex.gr

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΥΠΟ

  

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

, διανέμεται σε 10,000 φαρμακεία και συνεταιρισμούς ανά την Ελλάδα

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

, διανέμεται σε 8,000 φαρμακεία και συνεταιρισμούς ανά την Ελλάδα

PHARMACY MANAGEMENT

, διανέμεται σε 7500 φαρμακεία και συνεταιρισμούς ανά την Ελλάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2500 ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

12o PHARMA POINT 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 12 ο PHARMA POINT 2012 ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ 1 3 ΕΩΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ HELEXPO – ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ