4-0
Nijmegen, 22 oktober 2016
SCH verliest bekerduel geflatteerd van BVC
Veel spelers wilden heel graag naar de derby NEC - Vitesse die ook deze middag werd gespeeld.
Omdat BVC niet over een verlicht hoofdveld beschikt, kon de wedstrijd niet verplaatst worden naar de
donderdagavond. De vervangende scheidsrechter was de heer L. van Zuijlen uit Wijchen en BVC
mocht niet mopperen met deze scheidsrechter. SCH trad met nogal wat invallers aan maar anders dan
de uitslag weergeeft, werd SCH absoluut niet weggespeeld. In de laatste 10 minuten werden 3
doelpunten gescoord. Met name de tweede goal, een onterechte penalty, werd zelfs door BVC als een
cadeautje ervaren. De complimenten voor het spel van SCH van BVC waren goed om te horen in dit
sportieve duel.
De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren voor BVC en SCH was zoekende in een nieuwe
samenstelling. Het was wennen en het duurde even voordat de juiste balans werd gevonden. In de
tussentijd had BVC diverse kansen gehad en het was mede aan doelman Jaap Ojik te danken dat SCH
niet op achterstand kwam. Enkele goede reddingen van Jaap en onzuiver in de afwerking hield SCH in
deze fase in de race. Langzaam kwam SCH onder de druk uit en de laatste 10 minuten zette SCH nogal
wat druk op de BVC defensie. Enkele corners voor SCH werden niet goed verwerkt, maar de laatste werd
door de opkomende Atilla Ercan maar net over geschoten. Een vrije trap van Sagall Hertog, net buiten
het strafschopgebied, was te zacht om de BVC keeper te verontrusten. De allerlaatste kans voor de rust
was voor SCH spits Samet Ozer. Na een prachtige combinatie door het midden, waarbij o.a. Idi Duraku
en Hakim el Hatri waren betrokken, werd Samet alleen voor de keeper gezet. Jammer genoeg reageerde
hij te langzaam op deze schitterende kans en was zijn inzet te zacht om op voorsprong te komen.
Daarmee brak de rust aan.
De tweede helft tot aan de 60e minuut kenmerkte zich als een te slappe pot, waarin BVC niet kon
waarmaken dat het in de 1e klasse speelde. Het overwicht was er wel, maar SCH compenseerde dat met
veel strijd en inzet en met redelijk voetbal. Rond de 60e minuut produceerde een BVC speler een
afstandsschot van zeker 25 meter. Dit slappe schot rolde naar de verste hoek en Jaap dook er te laat
naar om het schot te keren. 1-0. SCH pakte het daarna geweldig op en aanval op aanval rolde op het
BVC doel af. Idi ondernam een solo langs drie man, maar de afwerking was onvoldoende. Hakim werd in
het strafschopgebied aangespeeld en ipv te schieten tikte hij de bal te ver voor zich uit en was de kans
verkeken. Onder druk van Idi schoot de BVC keeper erg slecht uit en de laatste man van BVC speelde in
een uiterste poging om de bal te redden de bal in het strafschopgebied met de hand. De scheidsrechter
wilde echter niets weten van een penalty. Mustafa Celik, de snelle rechterspits van SCH, snelde weer
eens langs zijn directe bewaker en legde de bal klaar voor Sagall. Het schot vloog maar net over en
voorlangs. Mustafa had eigenlijk in deze situatie alleen door moeten gaan en kunnen afronden. In de
81e minuut kreeg BVC een cadeautje door een onterechte penalty te geven na een blok van Atilla. Daar
was heel BVC het mee eens maar het stond wel 2-0. Een minuut later kreeg BVC weer een discutabele
penalty en het recht zegevierde. Jaap stopte de pegel fraai ten koste van een hoekschop. Uit de
hoekschop kopte de spits van BVC ongehinderd binnen en het was 3-0. SCH gaf niet op en verscheen
tweemaal alleen voor de keeper, maar even zovele malen redde de keeper met de voet. Schoten van
Mark van den Boogaard en weer Atilla vlogen over en naast. In de laatste minuut negeerde de
scheidsrechter een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van SCH en met een gelukje kon de spits
de bal achter de doellijn werken. Zo kwam er een einde aan een zeer sportief duel, waarin SCH alom
bewondering oogstte voor de aanvallende speelwijze.