40 e min. BlauwWit 1-0 80 e min. Blauw Wit 2-2

Nijmegen, 16 oktober 2016 2 - 3

44 e min. Atilla Ercan 1-1 65 e min. Samet Ozer 1-2 89 e min. Atilla Ercan 2-3

SCH pakt in de slotfase de verdiende winst

Omdat beide verenigingen dezelfde traditionele kleuren hebben, trad SCH vandaag verplicht aan in een afwijkende kleur en dat werd oranje. Ook de SCH keepers moesten, ipv hun vaste nieuwe oranje tenue, een afwijkende kleur aan en dat werd paars en zwart. De hoofdtrainer van SCH werd vervangen door assistent trainer Tuncay Kurubas. SCH moest het vandaag zonder het vaste centrale duo doen. Gino is geblesseerd en Kay Jansen was voor een wedstrijd uitgesloten. Hierdoor onderging de laatste linie een complete metamorfose. Centraal stond nu Aako Yassin met Atilla Ercan, Ervé Mateta op de linksachter positie en daardoor verhuisde Jozef Hakizimana naar de rechterkant.

De eerste gevaarlijke aanval was voor Blauw Wit. Na 4 minuten bereikte een lange bal de rechterspits die vanaf de rechterkant door mocht gaan, maar de bal in het zijnet schoot. Het was echter SCH dat hierna het initiatief nam en de volgende 25 minuten opeiste. In de 6 e minuut ontfutselde Hakim el Hatri van SCH de bal van de laatste man, kapte een verdediger uit en legde perfect terug op de centrale man van SCH, Sagall Hertog. Jammer dat deze mooie combinatie iets te zwak werd afgewerkt en naast werd geschoten. SCH bleef de druk er op houden en aanval op aanval rolde op het Blauw Wit doel af. De SCH rechterspits Mustafa Gungor werd tweemaal in stelling gebracht, maar zijn inzetten waren niet voldoende om tot scoren te komen. Mustafa werd een minuut later weer in stelling gebracht door Idi Duraku. Idi ondernam een solo actie langs 3 tegenstanders en bood Mustafa een geweldige schietkans. Zijn schot vloog echter aan de verkeerde kant van paal voorlangs. Tien minuten later kreeg SCH een corner te nemen en Hakim kopte maar net over. Rond de 25 e minuut kreeg Blauw Wit een vrije trap te nemen die door de SCH doelman Jaap Ojik onschadelijk werd gemaakt. In de 30 e minuut werd een doelpunt van SCH door Robbert van Seijen afgekeurd door de scheidsrechter op advies van de assistent scheidsrechter. Twee minuten later werd Idi gelanceerd en hij mocht van de scheidsrechter terecht doorgaan, ondanks het verwoedde vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van Blauw Wit. Daarna werd Hakim aangespeeld en na een listige kapbeweging kon zijn striemend schot in een uiterste poging worden geblokt tot corner. In de 40 e minuut leek een onschuldige aanval van Blauw Wit tijdig te worden onderschept. In een uiterste poging om de bal vallend nog te raken schoot een aanvaller van Blauw Wit met een volley op doel. Jaap beoordeelde de vallende hoge bal verkeerd en het was tegen de verhouding in 1-0. Maar in de slotfase van het eerste bedrijf kreeg SCH toch zijn verdiende gelijkmaker. De mee opgerukte Atilla Ercan werd op 30 meter van het doel aangespeeld en in een beweging joeg hij de bal onhoudbaar in de kruising 1-1. Dat was ook de ruststand.

Blauw Wit probeerde direct na de rust met strijd en veel inzet de druk op te voeren, maar de laatste linie van SCH met doelman Jaap gaf weinig tot niets weg. Centraal op het middenveld heerste SCH met Sagall als uitblinker die met bekeken passes strooide. Ook Mark vd Boogaard speelde een uitstekende tweede helft op het middenveld in tegenstelling tot de eerste helft. Het vertrouwen dat in hem werd gesteld beloonde zich uit. Enkele solo acties van Idi strandden te vaak op de 3 e of 4 e man. Ook had hij eerder de vrijstaande speler moeten zoeken. In de 65 e minuut kreeg SCH een vrije trap na een overtreding op het middenveld op Hakim. Zonder de blessure behandeling af te wachten werd de vrije trap snel genomen op invaller Samet Ozer. Samet bleef in zijn sprint naar het doel iedereen voor en alleen voor de keeper rondde hij koelbloedig en bekwaam af 1-2. Enkele minuten later werd, na een combinatie tussen Robbert van Seijen en Hakim, Samet alleen voor de keeper gezet. Het had de beslissing kunnen zijn, maar de keeper bracht redding met de voet. De volgende inzet van Samet werd met de hand gekeerd in het strafschopgebied, maar de pingel werd niet gehonoreerd. Ook Robbert van Seijen kwam alleen voor de keeper , maar ook deze inzet werd door de doelman gekeerd. Langzaam kwam Blauw Wit onder de druk uit en trachtte de gelijkmaker te forceren. Dat lukte. Een hoge bal werd door Jaap voor de voeten van de bonkige spits getikt en twee meter voor het doel joeg hij de bal in de touwen 2-2. SCH gaf niet op en perste er een slotoffensief uit. Hakim verscheen alleen voor de keeper en diverse schoten leverden niets op. Maar het was toch weer Atilla, de stuwende kracht van achter uit. SCH mocht een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. Hoog torende Atilla boven iedereen uit en verlengde de bal met hoofd en verdween onhoudbaar in de kruising. Daarmee boekte SCH een verdiende overwinning in een spannende Nijmeegse derby onder de goed leidende scheidsrechter Raymond van Ewijk uit Beuningen. v.v. S C H; Wil Oteman Maandag 17 oktober 2016 SCH: Jaap Ojik, keeper; Josef Hakizimana; Aako Yassin; Atilla Ercan (aanvoerder); Erve Mate; Mark vd Boogaard; Sagall Hertog; Hakim el Hatri; Idi Duraku (60 e Michel Gielis); Mustafa Gungor (60 e Samet Ozer); Robbert v Seijen (80 e Aaddin Bellil). Wissels: Geblesseerd: Uitgesloten: Afwezig: Trainer: Begeleiding: Verzorging: Ass. scheidsr: Scheidsrechter: Zev de Bruijn (keeper); Mustafa Celik; Mustafa Demirel. Gino Berhitu. Kay Jansen. Mustafa Celik. Tuncay Kurubas. Wessel Hopmans en Keykhosrow Kamali Sarvastani Deborah. Keykhosrow Kamali Sarvastani Dhr. Raymond van Ewijk