85e min. 5 - 0
5-0
Nijmegen, 2 Oktober 2016
Geflatteerde nederlaag in een gezapig duel.
SCH leed een zeer geflatteerde nederlaag in Groesbeek. Groesbeekse Boys was effectiever in het
benutten van de kansen en daarvan werden er heel wat weggegeven door SCH. Persoonlijke fouten
en niet scherp genoeg waren de ingrediënten voor deze kansen. GB wist daar wel raad mee en voor
de rust werden er al 4 binnengeschoten. Van overheersing of weggespeeld worden was geen sprake.
SCH had na de 2-0 geruime tijd het initiatief, maar vergat het overwicht in doelpunten uit te drukken.
Niet dat er zoveel vrije doelkansen kwamen, maar de voorkomende kansen hadden wel benut
moeten worden. Dat is wel het euvel en speelt al wat langer.
Het begin van de wedstrijd was aftasten. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Rond
de 10e minuut ‘vergat’ de ass. scheidsrechter van GB te vlaggen voor een ingooi voor SCH. De
doorlopende aanval werd door SCH onderschept en direct daarna ‘vergat’ de scheidsrechter te fluiten
voor een overtreding van een GB speler die, in een poging de bal te veroveren, een duidelijke
overtreding maakte op Jozef Hakizimana. Dat zou consequenties hebben voor SCH. De speler kon en
mocht ongehinderd doorgaan en scoorde alleen voor Jaap Ojik. Een paar minuten later leed een SCHspeler simpel balverlies en een GB speler mocht aanleggen vanaf zeker 22 meter. Jaap reageerde te laat
en het zwakke schot verdween in de rechterbenedenhoek 2-0. Toch werd SCH niet overrompeld in deze
fase, maar enkele dwalingen en onnodig balverlies waren de oorzaak van de achterstand. SCH pakte het
na de nederlaag toch weer aardig op en trok onvervaard ten aanval en dat resulteerde in enkele zeer
gevaarlijke pogingen. SCH aanvaller Robbert van Seijen werd grof neergehaald toen hij langs de centrale
man van GB glipte. De gele kaart was meer dan terecht. Dat gebeurde net over de middellijn, maar iets
verderop zou een dergelijke overtreding ongetwijfeld rood geweest zijn. Idi Duraku van SCH zette weer
eens een actie op links in en ipv van terug te leggen, schoot hij in een zwakke poging recht in de handen
van GB keeper. In de 40e minuut werd Robbert alleen voor GB keeper gezet maar zijn gehaaste schot
vloog hoog over. Twee persoonlijke fouten van SCH verdedigers in de laatste minuten voor de rust
betekenden twee doelpunten. Daarmee werd het 4-0 voor de rust en was het een gelopen wedstrijd.
Na de rust streed SCH onvermoeid voor een beter resultaat in deze sportieve ontmoeting. Echter
onderling gekrakeel, te weinig teamspirit en te weinig kwaliteit in alle linies waren belangrijke zaken, die
tot deze nederlaag hebben geleid. Het ontbrak niet aan strijdlust en inzet, maar met enkele zwakke
individuele acties en het ontbreken van enig overleg, waren de SCH aanvallen tot mislukken gedoemd.
Jammer dat het niveau zoals tegen BB en SCE niet kon worden gehaald. Maar slimheid en voetbal
gogme ontbraken vandaag. GB kreeg nog wel enkele kansen en een daarvan werd er nog één in de 85e
minuut benut. Dat betekende dan ook meteen de geflatteerde eindstand van 5-0.
v.v. S C H; Wil Oteman
Nijmegen, maandag 3 oktober 2016
SCH: Jaap Ojik, keeper; Erve Matete; Gino Berhitu; Josef Hakizimana; Mark vd Boogaard;
Mustafa Demirel,(40e Hakim el Hatri); Idi Duraku; Atilla Ercan, aanv; Sagall Hertog;
Aladin Belil,(65e Mustafa Gungor); Robbert v Seijen,(70e Samet Ozer).