Sv Milsbeek 1
Nijmegen, 25 Sept 2016
Een oppermachtig SCH vergeet de kansen te benutten
en leidt daardoor een onnodige nederlaag
Tot aan de 15e minuut gebeurde hoegenaamd niets en speelde het spel zich voornamelijk af op het
middenveld. Rond deze minuut zette sv Milsbeek de eerste aanval op en werd hun snelle spits in
buitenspelpositie aangespeeld. De vrij veraf staande scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn
assistent en de spits mocht doorgaan. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd door de defensie
van SCH en hij mocht in alle rust aanleggen. Voordat de doelman van SCH, Jaap Ojik, er erg in had lag
de bal al achter hem in het netje 0-1.
SCH gooide het nu over een andere boeg en weg was alle voorzichtigheid. Vol trok SCH op de aanval en
forceerde diverse corners. Een afgeslagen corner viel voor de voeten van Hakim el Hatri. Zijn dropkick
werd van de lijn gehaald en de daarop volgende corner leverde niets op. In de 20e minuut trok Josef
Hakizimana van SCH over de rechterkant naar voren en sneed op tijd naar binnen. Zijn voorzet
dwarrelde over de doelman maar ook over het doel. Rond de 30e minuut slalomden Idu Duraku en Atilla
Ercan van SCH eendrachtig en samen door de defensie van Milsbeek, maar de inzet van Atilla kon
ternauwernood door de keeper met de voet worden gered ten koste van een hoekschop. De hoekschop
werd weggewerkt, maar kwam voor de voeten van Hakim en zijn tweede dropkick verdween als een
juweel en onhoudbaar in de rechter bovenhoek en het was 1-1. SCH bleef het spelbeeld bepalen door
heel veel druk te zetten en steeds weer opnieuw vol op de aanval te spelen. SCH bleef maar jagen op
een doelpunt, diverse kansen werden onbenut gelaten, maar soms door zelfzuchtigheid en geen
scherpte in de afwerkingen viel er niets te juichen. Vlak voor de rust kreeg Milsbeek een vrije trap op
ongeveer 30 meter van het doel. Het muurtje stond goed, maar de andere hoek werd onvoldoende
afgeschermd en Jaap was veel te laat met zijn reactie om een doelpunt te voorkomen. Het werd
daarmee 1-2 en dat was ook de ruststand.
Na de rust was het een en al SCH dat op zoek ging naar de gelijkmaker. In de 50e minuut werd Robbert
van Seijen in stelling gebracht en op 3 meter voor het doel en alleen voor de keeper schoot hij naast.
Maar Milsbeek liet zich niet onbetuigd en een zeer gevaarlijke uitbraak in overtal werd te gehaast en ver
naast geschoten. Rond de 60 minuut werd uit een van de vele aanvallen op het doel van Milsbeek Hakim
in stelling gebracht. Met een kapbeweging stuurde hij een verdediger de verkeerde kant op en met links
schoot hij onberispelijk raak in de rechter bovenhoek 2-2. SCH rook meer en aanval op aanval rolde op
het Milsbeek doel af, maar weer door eigenzinnigheid en geen scherpte werd er niet gescoord. Zo legde
Sagall Hertog een bal exact op maat op de borst van Atilla die vrije doortocht had naar het doel. Maar
diens aanname was niet goed en weg was deze prachtkans. Een oude wijsheid in het voetbal gold
vanmiddag ook: ‘als je zelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant’. Na veel frommelwerk en
veel geluk glipte de rechterspits van Milsbeek langs de defensie van SCH en trok de bal scherp voor.
Niemand van SCH trachtte de bal te onderscheppen en ook Jaap bleef staan. Voor de inkomende man
van Milsbeek was het een koud kunstje om te scoren 2-3. Het laatste kwartier was geheel voor SCH.
Milsbeek kwam er niet meer uit en het is een klein wonder dat de verdiende gelijkmaker niet wilde
vallen. Hakim schoot vol maar net over, Atilla schoot iets te zacht in een doorloopkopbal van Gino
Berhitu werd onbegrepen. Robbert kreeg een pracht kans en hoefde alleen maar in te tikken en een
schot van Samet Ozer was niet goed genoeg om de Milsbeek keeper te verschalken. Met veel strijd en
inzet probeerde SCH er alles aan te doen om de gelijkmaker te forceren, maar het wilde maar niet
lukken en het ontbrak ook aan een greintje geluk.
v.v. S C H; Wil Oteman
Nijmegen, maandag 26 Sept. 2016
SCH: Jaap Ojik, keeper; Aako Yassin, (46e Robbert v Seijen); Kay Jansen, (70e Mustafa Ozer);
Erve Matete, (25e Gino Berhitu); Josef Hakizimana; Hakim el Hatri; Idi Duraku; Mark vd Boogaard;
Atilla Ercan,aanv; Sagall Hertog; Mustafa Gungor.