Beun. Boys
Nijmegen, 10 April 2016
SCH laat de wedstrijd tegen Beuningse Boys in de tweede helft lopen
SCH miste vandaag 4 vaste basisspelers, de 4 J’s en dat was te merken. Jozef, Jelano en Jackie waren
uitgesloten en Jeffrey is nog steeds geblesseerd. In de 1e helft ging het nog redelijk tegen elkaar op en
was het een aardige pot met voor beide teams aardige kansen. Maar de tweede helft brak het gemis
van de 4 vaste 1e elftalspelers SCH op en het geloof in een goed resultaat was ver te zoeken. Op een
paar spelers na, speelden de rest ver onder de maat en was het gros van het elftal uit op eigen succes.
Er was veel balverlies en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Het combinerend vermogen
ontbrak vandaag evenals een goede instelling en een goede mentaliteit. De 4 spelers die bij SCH er
voor gingen, waren te gering in aantal om SCH uit het moeras te trekken. Ook Beuningse Boys zakte
helemaal met SCH mee, alleen het verschil was strijd en inzet. Kwalitatief zakten ze ook naar een
bedenkelijk nivo en deelden in de malaise die SCH al over zich had afgeroepen. Het kan best wel eens
niet lopen, maar je moet er wel voor gaan en er alles aan doen. Het was een trieste vertoning en SCH
onwaardig.
Al in de 1e minuut kreeg O. Kingsley een goede mogelijkheid, maar zijn inzet was onnauwkeurig en hij
miste de overtuiging. Beuningen trok ook ten aanval en de boomlange spits, die alle vormen van
techniek ontbeert, was wel de gevaarlijkste aanvaller. Kopsterk en een geweldig schot in zijn
linkerbeen zijn de gevaarlijkste pluspunten. Zo schoot hij in het begin op doel en via een raar stuitertje
had Giel, de doelman van SCH, alle geluk van de wereld dat de bal naast ging. Even later werd hij weer
eens volkomen vrijgelaten en zijn kopbal van dichtbij belandde op de paal en via het hoofd van Giel
werd het geen doelpunt. SCH pakte het goed op en een snelle vrije trap door B. Bouchalga werd
scherp voor de goal van Beuningen gebracht. Tekenend was het dat er niet een aanvaller stond die
deze pass kon afwerken. In de 25e minuut stuurde Mo Ired (een van de vier met een ruime voldoende)
van SCH O. Kingsley weg en alleen voor de keeper verzuimde hij het om af te maken. Hij raakte de
paal in een zwakke poging om te scoren. Het meest aansprakelijke moment was een redding van Giel
(ook ruim voldoende). Een steenharde vrije trap van 25 meter haalde hij met een geweldige redding
boven uit de kruising en behoedde SCH voor een achterstand. In de 30e minuut ontstond een tweetal
prima kansen in het strafschopgebied van Beuningen. Na een prima actie van Zaka Kerkri kwam
Wesley Rossen (eveneens een ruim voldoende) in balbezit en dankzij zijn bewonderenswaardige inzet
werden de twee kansen met kunst en vliegwerk door Beuningen weggewerkt en kon een doelpunt
worden voorkomen.
De tweede helft zette SCH nog wel even druk, mede dankzij de geweldige instelling van Torro Kerkri,
de onvermoeibare linksback die zijn mannetje stond. Een uitbraak van Luuk werd niet goed afgelegd
en de stevig ingrijpende defensie van Beuningen wist wel raad met dit soort ballen. Wederom
verrichtte Giel een redding door even later met een snelle reactie bij de eerste paal de inzet tot corner
te tikken. Enkele aanvallende acties van SCH waren zo slap van inzet, dat ze vooraf gedoemd waren
tot mislukken. Alle solo acties werden bij de 3e of 4e verdediger aangepakt en dan was het over.
Beuningen profiteerde optimaal diep in de tweede helft. Een lange en hoge bal op de grote spits kon
worden aangenomen, simpel werd Mark vd Boogaard uitgetikt en alleen voor Giel schoot hij de bal
onder hem door 0-1. Een goal van SCH door Michel Gielis werd op advies van de Beuningse assistent
afgekeurd. Een onterechte beslissing, evenals de beslissing om een zware overtreding op Luuk binnen
het strafschopgebied er buiten te leggen. De scheidsrechter dacht dat de overtreding buiten het
strafschopgebied werd ingezet. SCH zette achterin de defensie om door laatste man Sven Klaassen
naar voren te schuiven. Het mocht allemaal niet baten omdat het overleg ontbrak en de zoektocht
naar eigen succes binnen SCH hoogtij vierde. In de laatste minuten werd een aanval van Beuningen in
een overtal situatie goed benut en de 0-2 werd de einduitslag.