Geachte heer Smol, Op 24 december 2014 hebben wij

Download Report

Transcript Geachte heer Smol, Op 24 december 2014 hebben wij

Aan De Overwinning B.V.

t.a.v. H.C. Smol Witte de Withstraat 92 3012 BT ROTTERDAM [email protected]

Bezoekadres:

Wilhelminakade 179 3072 AP ROTTERDAM

Postadres:

Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM

Website:

www.rotterdam.nl

E-mail:

[email protected]

Inlichtingen:

C. Maranus

Afdeling:

Bouw- en Woningtoezicht

Telefoon:

14010

Ons kenmerk

:

1449625

/

OMV.14.12.00410

Aantal bijlagen:

8

Betreft:

besluit aanvraag omgevingsvergunning

Datum

: 26 april 2016 Geachte heer Smol, Op 24 december 2014 hebben wij uw aanvraag ontvangen voor werkzaamheden aan de Bergweg 196 te Rotterdam.

Wij hebben besloten u de vergunning te verlenen. Dit besluit lichten wij toe in de bijlagen.

Als u nog vragen heeft over deze beschikking kunt u contact opnemen met: - de heer C. Maranus, 010 - 489 5292, [email protected]

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, namens deze, clusterdirecteur Stadsontwikkeling, voor deze, drs. M.J. Schotman, afdelingshoofd Bouw- en Woningtoezicht *Dit document is digitaal opgesteld en daarom niet ondertekend.

Rechtsmiddelen Voor informatie over de rechtsmiddelen die open staan tegen dit besluit verwijzen we u naar de juridische bijsluiter.

Dit besluit is tevens verzonden aan: VANWILSUMVANLOON architectuur & stedenbouw B.V.

t.a.v. M. van Wilsum Hoge Nieuwstraat 27 2514 EK ‘S-GRAVENHAGE [email protected]

Blad:

2/6

Kenmerk: 1910273

/

OMV.15.07.00505

Bouwen en Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

Werkzaamheden Gezien de aanvraag is het de bedoeling de bestaande, deels afgebrande opstallen te slopen en hiervoor in de plaats, op het terrein, tien eengezinswoningen op te richten. De woningen worden gebouwd in twee bouwblokken met ieder vijf woningen. Op het terrein worden tevens bergingen geplaatst en aan de straat een hekwerk met toegangspoort.

Overwegingen

Toets aan het bestemmingsplan

De locatie waar de aanvraag betrekking op heeft is gelegen in het bestemmingsplan “Oude Noorden” en heeft hierin de bestemmingen gemengd 1 en verkeer-erf. Het plan is hiermee in strijd, omdat volgens artikel 5.1, lid d, van de bij dit bestemmingsplan behorende regels, ter plaatse van de bestemming gemengd 1 woningen alleen toegestaan zijn op de verdiepingen.

Ook is het plan in strijd met artikel 14.2.1, lid a, omdat op voor verkeer-erf bestemde gronden alleen in de bestemming passende bouwwerken zijn toegestaan. De regels uit het bestemmingsplan laten geen ruimte voor het toestaan van afwijking.

Procedure

Het plan valt echter onder artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Dit maakt het mogelijk een afwijking van het bestemmingsplan toe te staan.

Ruimtelijke onderbouwing

Aan het plan kan medewerking worden verleend, omdat er vanuit stedenbouwkundig oogpunt geen bezwaar bestaat tegen het voorgestelde bouwplan. Het is een positieve ontwikkeling dat deze locatie zal worden gebruikt om woningen te realiseren. Daarnaast geeft het plan ook een nuttige invulling aan een stuk gemeentegrond dat eveneens op dat binnenterrein ligt. Dit stuk grond is momenteel niet te bereiken waardoor onderhoud niet mogelijk is. Door het in gebruik te nemen als gemeenschappelijke tuin, behorende bij de woningen, is onderhoud ervan gegarandeerd. Voor het project bestaat een goede ruimtelijke onderbouwing, die wordt onderschreven en deel uitmaakt van dit besluit. Voor nadere toelichting wordt naar de ruimtelijke onderbouwing verwezen.

Om medewerking te verlenen, zoals bedoeld in artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, heeft het verzoek om afwijking van het bestemmingsplan met het ontwerp van de beschikking en de bijbehorende stukken, volgens artikel 3.10, eerste lid, onder a van deze wet van 24 december 2015 tot en met 3 februari 2016 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Parkeren

Op eigen terrein worden 12 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Uw aanvraag voldoet hiermee aan de eisen die gelden ten aanzien van de parkeergelegenheid. Het plan voldoet hiermee aan artikel 2.5.30, eerste lid, van de Bouwverordening Rotterdam 2010.

Advies van de commissie voor Welstand en Monumenten

Op 12 november 2015 heeft de Commissie voor Welstand en Monumenten advies gegeven, het standpunt is overgenomen. Het plan voldoet aan redelijke eisen van welstand.

Blad:

3/6

Kenmerk: 1910273

/

OMV.15.07.00505

Bodem

Uit het bodemonderzoek is gebleken dat de bodem niet geschikt is voor het beoogde doel, maar wel geschikt kan worden gemaakt. Hiervoor is op 28 augustus 2015 door de DCMR, Milieudienst Rijnmond goedkeuring gegeven op de ingediende melding saneringswerkzaamheden onder het Besluit uniforme saneringen (Bus-melding).

Gelijkwaardigheid Het bouwplan voldoet ten aanzien van de bereikbaarheid van het bouwwerk en de bluswatervoorziening niet aan de eisen als gesteld in de artikelen 6.30 en 6.37 van het Bouwbesluit. Wij geven in dit geval toepassing aan artikel 1.3 van het Bouwbesluit, omdat het terrein wordt voorzien van een droge blusleiding en ter plaatse van inrit een sleutelkluis voor het hekwerk wordt gerealiseerd.

Deze maatregelen zijn beoordeeld als gelijkwaardig aan het beoogde met genoemde artikelen.

Voor de toepassing van deze gelijkwaardigheid verbinden wij aan deze vergunning een aantal voorwaarden.

Voorschriften Aanvullende gegevens moeten uiterlijk drie weken voor de start van de werkzaamheden aan ons ter goedkeuring worden aangeboden via www.omgevingsloket.nl

. U kunt pas beginnen met de werkzaamheden als u heeft voldaan aan alle voorschriften en de aanvullende gegevens door ons zijn goedgekeurd.

Aan dit onderdeel van de vergunning worden de volgende voorschriften verbonden: 1. De in rood aangebrachte correcties op de tekeningen geven aan hoe het plan moet worden uitgevoerd zodat wordt voldaan aan de bouwregelgeving; 2. Het bouwwerk moet worden opgetrokken in de door Stadsbeheer aan te wijzen rooilijn en/of bebouwingsgrens en/of volgens de maatvoering van het definitieve Stedenbouwkundige Maten Plan (SMP) van Stadsontwikkeling. Voor het uitzetten van de rooilijn en/of bebouwingsgrens kunt u contact opnemen met de afdeling Basisinformatie.

Telefoonnummer 010-4899494 en/of via email [email protected]

; 3. U moet nog de volgende gegevens indienen. Het kan daarbij gaan om berekeningen, tekeningen en (test)rapporten.

Gegevens over: - de bouwmethode en de veiligheidsvoorzieningen (bouwveiligheidsplan); Voor wat betreft de constructie gegevens over: - een grondonderzoeksrapport en grondmechanisch advies t.b.v. de fundering; - het gewicht en de stabiliteit (gewichts -en stabiliteitsberekening); - de bestaande constructie(s) in relatie tot de wijzigingen (een controleberekening); - de toe te passen palen en het palenplan; - de constructies van beton; - de constructies van hout; - de constructies van metaal; - de constructies van steenachtig materiaal;

Blad:

4/6

Kenmerk: 1910273

/

OMV.15.07.00505

Voor wat betreft de gezondheid en energiezuinigheid: Meetrapportages aanleveren, waaruit blijkt dat de volgende zaken aan de eisen uit het Bouwbesluit 2012 voldoen: - het volgens NEN 5077 bepaalde karakteristieke installatie-geluidsniveau (Ll,A,k); - het volgens NEN 5077 bepaalde karakteristieke lucht-geluidsniveauverschil (DnT,A,k) voor de geluidsoverdracht van een besloten ruimte naar een verblijfsgebied van een aangrenzende woonfunctie; - het volgens NEN 5077 bepaalde gewogen contactgeluidsniveau (LnT,A) voor de geluidsoverdracht van een besloten ruimte naar een verblijfsgebied van een aangrenzende woonfunctie; - de capaciteit van het ventilatiesysteem.

In overleg met de bouwinspecteur uitvoeringscontrole en de adviseur bouwfysica van de afdeling Vergunningen dient een planning te worden gemaakt van het aantal en de locatie van de uit te voeren metingen.

Het meetrapport dient minimaal te bevatten: - naam en adres uitvoerende instantie en naam van de contactpersoon; - datum uitvoering meting; - adres of projectgegevens van de woning of ander gebouw waarin de metingen zijn verricht; - toegepaste meetapparatuur (merk/type/vervaldatum calibratiecertificaat); - beschrijving meetsituatie/bijzondere meetomstandigheden; - resultaat van de meting.

De meetrapporten dienen vóór de eindoplevering bij de bouwinspecteur te zijn afgegeven ; Voor wat betreft de brandveiligheid gegevens over: - brandweerkluis de droge blusleidingen (met capaciteitsberekening); - de certificaten van puien, deuren en bouwdelen waarvoor eisen ten aanzien van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag gelden; - de rookmelders in de woningen; 4. De op tekening aangegeven droge blusleidingen moeten voldoen aan NEN 1594. Het voedingspunt van de leidingen moet worden vastgesteld in overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond/ Regionale Brandweer.

5. Voordat u het gebouw in gebruik neemt moeten de leidingen met positief resultaat zijn getest door een deskundige. De resultaten van deze test moeten volgens bijlage A van NEN 1594 worden verwerkt in een keuringsrapport, volgens bijlage B van deze norm. U moet een kopie van het rapport aan ons aanbieden zodat wij kunnen beoordelen of de test is uitgevoerd door een deskundige; 6. De op tekening met RM aangegeven ruimten moeten zijn voorzien van rookmelders die moeten voldoen aan NEN 2555. De huisinstallatie moet voldoen aan NEN 1010.

Voordat u het gebouw in gebruik neemt moet de installatie door ons met positief resultaat zijn getest;

Blad:

5/6

Kenmerk: 1910273

/

OMV.15.07.00505

U moet de start van de werkzaamheden uiterlijk twee dagen voordat u begint aan ons melden.

Hiervoor kunt u gebruik te maken van het formulier op www.rotterdam.nl/downloads. Het formulier moet via www.omgevingsloket.nl onder vermelding van ‘Aanvang bouwwerkzaamheden’ met kenmerk 2179019 ingediend worden. Dit geldt ook voor de gereedmelding van de werkzaamheden.

Grondslag Gelet op het bovenstaande verlenen wij u een vergunning voor dit onderdeel van het plan.

(Grondslag: Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 2.1, eerste lid, onder a en c, met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3, van deze wet en artikel 1.3 van het bouwbesluit)

Opmerkingen Dit onderdeel van uw aanvraag bestaat uit het onderdeel bouwen afwijken van ruimtelijke regels. Uit de aangeleverde gegevens blijkt echter dat er ook sprake is van de slopen van een opstal hiervoor dient op grond van het bouwbesluit een sloopmelding te worden gedaan. De bijbehorende asbestinventarisatie mag maximaal 3 jaar oud zijn.

Documenten behorende bij deze beschikking:

Datum Bestandsnaam

19-10-2015

Docnum

6_BA_BERGWEG_DETAILS_151019.pdf 1786720 28-1-2016 28-1-2016 28-1-2016 26-2-2016 Berekening_spouwmuur.pdf

DOC221215-001.pdf

WO_5124_02 Samengevoegd.pdf

3_BA_BERGWEG_BLOK_B 190216.pdf

1860899 1860900 1860901 1884172 4-3-2016 10-3-2016 23-3-2016 5_SITUATIE_BRANDWEER.pdf

1889433 20845-08 Houtbouw t zand KOMO DAK.pdf 1894761 2_BA_BERGWEG_BLOK_A_160219.pdf

1906256

Blad:

6/6

Kenmerk: 1910273

/

OMV.15.07.00505

Juridische bijsluiter

Inwerkingtreding besluit Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij een voorlopige voorziening is ingediend. Als van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt dit besluit niet in werking voordat hierop is beslist

(Grondslag: Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 6.1, tweede lid, onder b.

Rechtsmiddelen Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de eerste dag van de terinzagelegging van dit besluit een beroepschrift indienen. U kunt alleen beroep aantekenen als u op tijd tegen het ontwerpbesluit zienswijzen heeft ingebracht, of als u aantoont dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

U moet het beroepschrift richten aan: Rechtbank Rotterdam sector Bestuursrecht Postbus 50951 3007 BM ROTTERDAM Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. U kunt daarom, als u beroep heeft ingesteld tegen de omgevingsvergunning, ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de hiervoor genoemde rechtbank. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Dit besluit ligt ter inzage bij Stadsontwikkeling te Rotterdam (na telefonische afspraak 010 – 489 5241). Het besluit met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/rotterdambericht . De stukken kunnen dan vervolgens worden geraadpleegd in de rechterrij onder ‘plannen in uitgebreide procedure’.