Sätra KonståkningsSällskap

Download Report

Transcript Sätra KonståkningsSällskap

Sätra KonståkningsSällskap

Februari 2012

Information till föräldrar och barn/åkare i Sätra KonståkningsSällskaps skridskoskola Om konståkning

Konståkning är roligt tycker jag! Det är en jättebra sport. I konståkning finns nästan allt!

Glitter och glamour, styrka och skönhet, glädje, utmaning, variation… Talanger som är bra att ha i konståkning är kondition, styrka, balans, smidighet, kroppskontroll, spänst, flexibilitet, musikalitet, koordination, mental styrka, grace, mm. ALLA ÄR BRA PÅ NÅGOT!

Med tålamod, envishet, träning och vilja kan man komma jättelångt!

För att det ska gå så lätt som möjligt och vara så roligt som möjligt är det viktigt att ha bra skridskor.

Om skridskor

Bra konståkningsskridskomärken är t ex Wifa Edea Jackson Graf Risport Alla dessa märken har många olika skridskomodeller så välj en nybörjarskridsko.

På vår hemsida, www.satrakonstakning.se

skridskoförsäljare, t.ex: Teijas skateshop Norrköpings skateshop SkridskoJohan finns länkar till ett urval av konståknings Det går utmärkt att skicka efter skridskor. Läs på försäljarens hemsida hur man ska mäta fötterna för att få rätt storlek. Är du osäker, ring och fråga. En del försäljare köper och säljer även begagnade skridskor.

Skridskorna måste sedan vårdas väl för att fungera bra och hålla länge. De behöver knytas ordentligt inför varje träning samt slipas vid behov. De behöver torkas och ses över efter varje träning. Se till att de är oskadade, laga, köp nya snören eller åtgärda det som behövs. På vår hemsida, www.satrakonstakning.se

finns ”skötselråd” med lite utförligare information.

Med bra förutsättningar är det sedan bara att göra det som är så roligt – att träna och göra konster på isen!

1

Sätra KonståkningsSällskap

Om träning Vinter

Efter jul har fler och fler av SKS åkare börjat träna 2 gånger i veckan. Det märks snabbt att de åkarna går mycket snabbare framåt än åkarna som tränar 1 gång/vecka. För att man ska få riktigt flyt i sin skridskoåkning krävs mycket träning. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att låta sina barn träna 2 gånger/vecka de få veckorna som är kvar av huvudsäsongen. Skicka ett mail till [email protected]

för att anmäla och få veta vad det kostar att träna 2 gånger/vecka resterande del av huvudsäsongen.

Våra istider är tisdagar kl 16.30 – 17.30 och 17.30 – 18.30 i Sätra och torsdagar kl 18 – 19 i Mälarhöjden Obs, att den som väljer att träna 2 timmar/vecka får träna den tredje timmen utan kostnad!

Konståkningssäsongerna följer årstiderna, vinter, vår, sommar och höst. Fast vi säger huvudsäsong, eftersäsong, sommarsäsong och försäsong. Redan i och med sportlovet tar huvudsäsongen (vintern) slut och eftersäsongen (våren) tar vid.

Vår

Jag hoppas verkligen att många åkare vill hänga med och träna under våren! Just nu förhandlar vi om istider i Mälarhöjdens och Sätras ishallar, dvs. de ishallar som vi tränar i nu under huvudsäsongen. Vi försöker få träningstider varje vecka som är så lika våra nuvarande träningstider som möjligt. Dessutom söker vi is till en helg, då vi vill ordna ett litet konståkningsläger. Vi återkommer med information om träningstider, kostnad, mm.

Sommar

Sommarsäsongen är lite annorlunda än de andra säsongerna. Då arrangerar några föreningar sommarläger och tränare från flera föreningar arbetar bredvid varandra på isen med några åkare var. Det finns läger på ganska många olika orter, under olika sommarveckor. De flesta lägren tar emot åkare från nybörjar till elitnivå.

Jag planerar att arbeta på ett läger i Orsa, två perioder, V26 och V27, alltså de två veckorna närmast efter midsommar. Fantastiskt roligt om någon/några åkare från SKS kommer med mig dit och tränar en vecka. Vid träning 2 – 3 timmar/dag lär man sig supersnabbt! Dessutom är det roligt att träffa många andra konståkare och knyta nya kontakter. Yngre barn rekommenderas att ha föräldrar med sig. I Orsa finns campingstugor, som ligger fint vid Orsasjön, ett fint vandrarhem nära ishallen, mm.

Mer information och inbjudan till lägret kommer.

Höst

Till hösten börjar vår försäsong ungefär samtidigt med skolstarten. Den fungerar som eftersäsongen (våren) och arrangeras av vår egen förening. Alla som har tränat i SKS den här säsongen får en inbjudan med mail under augusti.

2

Sätra KonståkningsSällskap

Om föreningen

När ens barn börjar åka skridskor i en skridskoskola tänker man kanske inte så mycket på vem som arrangerar det hela. Vem som ordnar istider, anställer tränare, tar emot anmälningar, …. Men det är helt vanliga föräldrar till åkarna i en konståkningsförening som bildar en styrelse och sköter administrationen. I Sätra KonståkningsSällskap så är det f n föräldrar till de yngre tränarna som hjälper till med styrelsearbetet.

I maj har klubben årsmöte och en ny styrelse för kommande säsong ska väljas. Ta chansen att påverka föreningen i en bra riktning. Vår förening ska vara öppen för alla! Vi ska vara glada och trevliga, uppföra oss sportsmannamässigt mot varandra och andra! Hjälp till att förhandla om istider, så att vi får bra tider och även flera timmar/vecka när föreningen växer och åkarna behöver träna flera gånger i veckan. Hjälp till att göra bra och trevliga saker för åkarna och alla inblandade. Skapa gemenskap i föreningen!

Många hälsningar från tränare och styrelse genom Gunilla Axling huvudtränare

3