Vårmötet 2012

Download Report

Transcript Vårmötet 2012

Mötesprotokoll MTS:s Vårmöte

Datum: 2012-03-26 Tid: 17:15 Plats: C1 Närvarande: Se bifogad närvarolista § 1.

Mötets öppnande

Maskinteknologsektionens ordförande Erik Helander hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

§ 2.

Val av mötesordförande

MTS:s ordförande, Erik Helander, valdes till mötesordförande.

§ 3.

Val av sekreterare

MTS:s sekreterare, Petra Lange, valdes till mötessekreterare.

§ 4.

Val av justeringsperson

Mathias Brischetto och Alexandra Sterne valdes till justerare tillika rösträknare.

§ 5.

Mötets behöriga utlysande

Kallelsen skickades ut den 12:e mars, exakt 10 läsdagar innan mötet. Utlysningen skickades ut den 27:e februari, exakt 5 läsdagar innan kallelsen skickades ut. Mötet beslutades därmed vara behörigen utlyst. § 6.

Justering av röstlängd

Alla närvarande noterades och röstlängden fastställdes till 155 medlemmar.

§ 7.

Adjungeringar

Arthur Rapaport, I, Robin Hermansson, civilekonom, Anders Oldermark, civilekonom, Maria Olsson, LinTek samt Kjell Simonsson, professor i hållfasthetslära, adjungerades.

§ 8.

Mötets beslutsmässighet

Mötet är enligt § 5 behörigen utlyst och fler än 30 medlemmar är enligt röstlängden närvarande. Mötet beslutades därmed vara beslutsmässigt.

§ 9.

Fastställande av föredragningslista

Föredragningslistan fastställdes utan ändringar.

§ 10.

Rapporter och meddelanden

Maria Olsson, representant från LinTek, berättade om vad LinTek gör just nu. LinTek har nästan 4000 medlemmar, vilket de tycker är väldigt kul. De letar efter nya människor som vill engagera sig nästa år. Till och med den 30 mars kan man söka LinTeks fullmäktige. Man kan även söka till de arvoderade posterna talman, vice talman, sekreterare och valberedning. De letar även efter SOF-general, en heltidstjänst på ett år. Kim Ekberg, ny projektledare för LinTeks klimatvecka, presenterade sig. Hon har börjat söka en kommitté på totalt åtta poster. Sista ansökningsdag 20 april. Kim uppmanade alla att söka. Maria informerade även om engagemangstipendiet och festivalen Beat ’12. Till Beat ’12 är det biljettsläpp nu på onsdag. Festivalen kommer ha ett campingområde. Det finns funktionärsplatser kvar.

Erik Helander, Ordförande

Har i uppgift att leda sektionens arbete, föra dess talan och fungera som mötesordförande. Sitter som adjungerad i LinTeks fullmäktige och styrelse samt i programnämnden för våra tre program. Har regelbundna möten med de andra sektionsordförandena samt kårordförande på LiTH. Ansvarar för att sektionens tillträdande ordförande blir väl förberedd att ta över och leda sektionens arbete.

Emilia Björe-Dahl, Vice Ordförande

Ansvarar för sektionens styrdokument. Sitter med i programnämnden som studeranderepresentant och går på en del möten med Erik. Förbereder inför sektionsmöten. Ska på internat med programnämnden denna vecka. Är ansvarig för PubM, vilka anordnade en St Patricks pub tillsammans med alumniutskottet för en dryg vecka sen, vilken var väldigt lyckad. PubM står även för maten ikväll. Nästa pub blir 26:e april. Är även ansvarig för AMO-utskottet. De sitter med andra arbetsmiljöombud och diskuterar arbetsmiljö. De går även på Grön Sektion möten. De var med och diskuterade på diskussionsforumet förra veckan för att få ideér kring vad sektionen kan fortsätta att arbeta med gällande miljö.

Petra Lange, Sekreterare

Är ansvarig för att föra protokoll, ta fram Årets Mojäng, som finns att köpa i Combitoret, samt att planera M-aktivas. M-aktivas är i år den 14 april på Tornet med eftersläpp på Flamman. Anmälan och betalning sker denna vecka.

Är ansvarig för Aktivitetsutskottet, som består av fem personer som anordnar diverse olika aktiviteter för sektionens medlemmar. Nu på torsdag anordnas en grillkväll. I maj blir det minigolf.

Kristina Lam, Kassör

Ansvarar för den övergripande ekonomin för MTS och Embassaden. Sköter den löpande bokföringen, skickar och betalar fakturor. Förvaltar sektionens konton och hjälper resterande styrelseledamöter med ekonomiska frågor. Sätter budget för nästkommande år. Har förberett överlämning till nästa års styrelse.

Magdalena Smeds, Studienämndsordförande

Har tillsammans med Vice Studienämndsordförandena gjort en ny kursutvärderingsmall. Har hållit i ett motivationsseminarium för klassrepresentanterna. Har tagit fram vinnaren av Gyllene skiftnyckeln och varit på PPG-möten.

Nina Petrén, Marknadsföringsansvarig

Marknadsföringsutskottet har sedan vintermötet gjort en PR-resa till Stockholm samt i Linköpingsområdet för att marknadsföra sektionen. De höll då presentationer och delade ut kataloger på ett antal gymnasieskolor. Deras sista resa kommer att gå mot Örebro och Västerås nu på onsdag. Har också planerat och förberett inför vårens tjejbesök nu på onsdag till torsdag. Det kommer då hit ett tjugotal gymnasietjejer för att se hur det är att plugga på M-sektionen. Har slutfört och tryckt sektionskatalogen, har samordnat alla sektionens köttbullemissionärer och börjat planera inför köttbullemissionärernas tackfest.

Linda Gunnarsson, Näringslivsansvarig

Har tillsammans med utskottet anordnat företagsevent och planerar nu vårens sista event. Har fixat en ny sponsor till sektionen, Academic Work. Det kommer anordnas ett kvällsevent med dem den 26:e april. Har även fixat sponsorer till höstens nolleväska.

Tobias Gefors, Webbansvarig

Har uppdaterat hemsidan, har börjat lägga upp lite media kring m sektionen, filmer och liknande. Fortsätter arbeta med anmälningsproblemet, men har inte rönt några direkta framgångar.

Cecilia Björsell, Internationellt Ansvarig

Hjälper sektionsmedlemmarna att söka utomlands och håller kontakt med masterstudenterna. Har sedan vintermötet fortsatt med katalogen "Testa dina vingar". Planerar masteraktiviteter, en avskedsmiddag för de som ska utomlands under nästa läsår, 58 personers, samt fotbollsturnering LiU World Cup.

Markus Engren, Intendent

Har sedan vintermötet fixat ett kylskåp till Embassaden och hittat en ny kaffeleverantör. En ny kaffeautomat kommer i mitten av april. Har fortsatt arbetet med Embassadens ekonomi. Har två utskott: kakisutskottet och bilgruppen.

Andréas Göransson, Alumniansvarig

Har som huvuduppgift att hålla kontakt med alla alumner och administrera alumninätverket åt Maskinteknologsektionen. Går även på de event som universitetet anordnar angående alumniverksamhet. Mentorsverksamheten för årets fyror drar igång nu, om vilken en informationslunch ges nu på onsdag. Årets nummer av Alumnus är nu klart. Anordnar en ölprovning för alumner. Har ett utskott till hjälp.

Helena Eriksson, Festmaskinist

FM har arrangerat KÖN och Våffelfesten samt köpt in nya kravallstaket. Framöver så kommer FM få nya muttrar. Ölstopet anordnas i maj.

Sebastian Andersson, Phadderigeneral

Har varit på generalsmöten, har varit på möten med studievägledningen och studenthälsan. Har försökt fixa ett eget organisationsnummer till MPiRE, men det verkar vara omöjligt så alternativa lösningar ska undersökas under våren. Har haft initiering av MPiRE. Har även planerat en del runt nolle-p och börjat bestämma datum och aktiviteter. Phadderanmälan har kommit upp nu, uppe till och med 11:e april.

Emilia Björe-Dahl informerade om vad Styret har gjort gemensamt sedan vintermötet

styrelse. Styret har arbetat fram nästa års styrdokument och förra veckan anordnades ett diskussionsforum. Planerar överlämningen till nästa års

Anna Persson, BästEmma

Sedan mötet så har EMMA anordnat självförsarsaktivitet och en spakväll. Ett diskussionsforum hölls förra veckan. Har planerat Stilettracet och kommer även ha en sittning för alla teknologtjejer den 21:a april. Till sittningen är det biljettsläpp nu på onsdag.

Viktor Sundh och Viktor Svensson, Embassadörer

Embassadörerna sköter driften av datasalen Embassaden. Har bytt servern som sattes i drift i januari. Om något inte funkar som det ska så kan man maila embassadörerena. Nu finns i princip obegränsat med lagringsutrymme på kontona i Embassaden. Tänker sätta upp krokar i Embassaden.

Andreas Haglund, Verkstadschef M-verkstan

M-verkstan har som vanligt haft öppet på tisdagar och torsdagar. Har fått in nya verkare. Efter påsk kommer motormeksutbildning att hållas under totalt sex pass, varav två är dedikerade till EMMA. Kommer sätta igång ett prototypprojekt efter påsk, då ska studenter få prova på och tillverka prototyper. M-verkstan kommer hålla stängt vecka 16 på grund av ombyggnad.

Alexandra Sterne, tillträdande Ordförande

Har suttit med på Styrets möten samt har planerat för kommande verksamhetsår.

§ 11.

Uppföljning av föregående möte, se bilaga 1

Mötesprotokollet från föregående sektionsmöte finns i kallelsen och på hemsidan. Föregående mötesprotokoll lades till handlingarna.

§ 12.

Gyllene skiftnyckeln

Gyllene skiftnyckel är ett pris till bästa pedagog. Magdalena Smeds läste upp motiveringen av årets vinnare, Kjell Simonsson: Det är få som kan det vinnande receptet, men det gör Kjell. Genom sina färgstarka och inspirerande föreläsningar får han det mest komplexa att verka busenkelt. Hans glada humör, positiva inställning och otroliga pedagogik får studenterna att tro på sig själva och vilja försöka trots att det är svårt. Med ett brinnande engagemang och klockrena anekdoter ökar han studenternas intresse och ger dem en djupare förståelse. Ett citat från en av hans studenter lyder: ”Den som kan få både hållfasthetslära och FEM att vara spännande förtjänar ett nobelpris!” Kjell mottog den Gyllene skiftnyckeln och ett diplom samt riktade även ett stort tack till studenterna på sektionen.

§ 13.

Ekonomi, se bilaga 2.1, 2.2, 2.3, 2.4

Kristina Lam, kassör i Styret 11/12 gav en presentation av MTS och Embassadens ekonomiska läge samt erbjöd att svara på frågor. Björn Werner, kassör i FM 11/12 gav en presentation av FM:s ekonomiska läge och erbjöd att svara på frågor. Ricard Enquist, kassör i MPiRE 11/12 gav en presentation av MPiRE:s ekonomiska läge, vilket är detsamma som på vintermötet och erbjöd att svara på frågor.

§ 14.

Fastställande av medlemsavgift för läsåret 2012/2013, se bilaga 3

Emilia Björe-Dahl presenterade förslaget att sätta medlemsavgiften till 0 kr, enligt bilaga 3. Förslaget fastställdes i sin helhet.

§ 15.

Fastställande av verksamhetsplan för läsåret 2012/2013, se bilaga 4

Emilia Björe-Dahl förklarade vad en verksamhetsplan innebär och presenterade förslaget enligt bilaga 4. Förslaget fastställdes i sin helhet.

§ 16.

Fastställande av reglemente för MTS och FM 2012/2013, se bilaga 5

Emilia Björe-Dahl presenterade förslaget till reglemente. Förslaget fastställdes i sin helhet.

§ 17.

Fastställande av budget för MTS, Embassaden och FM, se bilaga 6.1, 6.2, 6.3, 6.4

Kristina Lam presenterade MTS:s budget enligt det ursprungliga förslaget samt enligt motförslaget. Mötet beslutade att godkänna motförslaget, enligt bilaga 6.2. Kristina Lam presenterade Embassadens budget enligt bilaga 6.3. Mötet beslutade att godkänna förslaget. Björn Werner presenterade FM:s budget enligt bilaga 6.4 Mötet beslutade att bifalla budgeten enligt förslag.

§ 18.

Proposition angående stadgeändring, andra läsningen, se bilaga 7

Emilia Björe-Dahl presenterade förslaget om att lägga till DPU och EMM till alumniföreningen enligt bilaga 7. Mötet beslutade att genomföra stadgeändringen enligt förslag.

§ 19.

Motion angående: inköp av ny filmkamera, se bilaga 8.1, 8.2

Mats Wallin presenterade bakgrunden till varför han har lagt motionen. Emilia Björe-Dahl presenterade Styrets motionssvar, enligt bilaga 8.2, vilket är att bifalla motionen. Mötet beslutade att bifalla motionen.

§ 20.

Val av förtroendeposter, se bilaga 9.1, 9.2, 9.3, 9.4, 9.5

Emilia Björe-Dahl presenterade riktlinjerna som har tagits fram av Styret i samråd med Valberedningen. Valberedningen berättade vad de tittar på när de väljer ut kandidater. De presenterade sina motiveringar till nomineringar till MTS:s styrelse 2012/2013. Albin Mannerfelt Anna Olausson Vice Ordförande Kassör Malin Fredriksson Per Randell Benjamin Gredeson Gustaf Årre Studienämndsordförande Internationellt ansvarig Marknadsföringsansvarig Webmaster Anna Allerth Linnéa Svanström Filip Jöndell Sekreterare Alumniansvarig Intendent Sonja Troberg Sara Nilsson Näringslivsansvarig InfoChef Jesper Kalldin Festmaskinist De nominerade kom fram och svarade på frågor. Mötet beslutade att rösta in de nominerade som en grupp. Mötet beslutade att tillsätta de nominerade enligt förslag. Valberedningen presenterade motiveringen till sina nomineringar till Vice SNOrdf 2012/2013. Linnéa Lundberg EMM Frida Eriksson DPU Christoffer Zeipel-Stjerna M De nominerade kom fram och svarade på frågor. Mötet beslutade att rösta in de nominerade som en grupp. Mötet beslutade att välja de nominerade till Vice SNOrdf 2012/2013 enligt förslag. Valberedningen presenterade motiveringen till sina nomineringar till revisorer 2012/2013. Robin Hermasson, Civilekonom Anders Oldermark, Civilekonom De nominerade kom fram och svarade på frågor. Mötet beslutade att välja in de nominerade enligt Valberedningens förslag.

Valberedningen presenterade sina nomineringar till FM 12/13, exklusive den post som har en motkandidering. Denny Matsson Stallchef Julia Persson Felicia Bindekrans Anna Lindgren Kassör Spons Tryck&Biljett Johan Strömbäck Albin Klang Louise Lindberg Anton Östlund Beatrice Lundgren Biljett&Tryck Webb&Info Mat&Sittning Bygg Ljud&Ljus Gustaf Sjöstrand Gyckel&Personal De nominerade kom fram och svarade på frågor. Mötet beslutade att rösta in de ovan nämnda nominerade som en grupp. Mötet beslutade att välja in de ovan nämnda nominerade till Festmaskineriet 12/13. Röstlängden justerade till 156 medlemmar. Erik Helander informerade om att det är praxis att avstå sin röst i omröstningar som berör en själv. Samtliga kandidater till FM 2012/2013 meddelar att de avstår sin röst. De som avsagt sin röst lämnade lokalen, med undantag för Valberedningens nominering till Öl&Bar. Valberedningen presenterade sin motivering till nominering av Öl&Bar: Petter Haugskott. Petter kom fram och presenterade sig och svarade på frågor. Därefter lämnade Petter lokalen och motkandidat Erik Söderby kom in, presenterade sig samt svarade på frågor. En diskussion om kandidaterna fördes efter presentationerna, utan kandidaternas medverkan. Mötet beslutade att genomföra en omröstning. En sluten omröstning genomfördes, med beslut att ej redovisa röstsiffrorna. Mötet ajournerades tills vidare kl 19.27. Mötet återupptogs kl 19.45, då rösterna hade räknats. Resultatet av röstningen presenterades av Erik Helander. Mötet valde att tillsätta Petter Haugskott som Öl&Bar i FestMaskineriet 12/13. FestMaskineriet 2012/2013 kom fram och svarade på frågor.

§ 21.

Övriga frågor

Inga övriga frågor.

§ 22.

Nästa möte

Nästa sektionsmöte är höstmötet.

§ 23.

Mötets avslutande

Erik Helander tackade för visat intresse och förklarade mötet avslutat. Petra Lange, Sekreterare Mathias Brischetto, Justeringsperson Erik Helander, Ordförande Alexandra Sterne, Justeringsperson

Närvarolista, Maskinteknologsektionens Vårmöte, 2012-03-26

Adam Holmer Adrian Mohlen Albin Klang Albin Mannerfelt Alexander Skoglund Alexandra Andersson Alexandra Sterne Amanda Pehrson Andréas Göransson Andreas Haglund Ann Jansson Anna Allerth Anna Eriksson Anna Lindgren Anna Nilsson Anna Persson Anton Östlund Axel Endoff Beatrice Berg Beatrice Lundgren Benjamin Gredeson Björn Werner Camilla Blomberg Carl Rabenius Catarina Svensson Cecilia Björsell Cecilia Jaunviksna Charlotte Minsér Christoffer Zeipel-Stjerna Daniel Boman David Bragmark Denise Arro Denny Mattsson Elias Matsson Elin Hultgren Elin Larsson Elin Larsson Ellen Hammargren Ellinor Hjelm Emil Klinga Emilia Björe-Dahl Emilia Lindberg Erik Eneroth Erik Helander Erik Söderby Evelina Lindroth Felicia Bindekrans Filip Celander Filip Jöndell Fredrik Hedström Fredrik Pennsäter Fredrik Rosenlund Fredrik Vikblom Frida Christensen

Frida Engman Frida Eriksson Gustaf Sjöstrand Gustav Årre Hanna Skoglund Hanna Söderquist Hanna Westling Helena Eriksson Henrik Håkansson Hilda Lycke Hiren Kerai Ida Jonsson Ida Karlson Ida Svensson Isac Strömberg Isak Jonsson Jakob Agrell Jakob Wodlin Janki Patel Jennie Bengtsson Jenny Strömberg Jens Bergqvist Jesper Kalldin Jesper Larsson Jim To Joakim Jennsjö Joakim Jorborn Johan Eden Johan Haglund Johan Karlsson Johan Norrsell Johan Strömbäck Johanna Hadmark Johannes af Rolén Jonas Larsson Jonathan Allvin Josefine Strömsrud Julia Jakobsson Julia Persson Katarina Lundgren Gestlöf Kim Ekberg Kristina Bradley Kristina Lam Kristoffer Eriksson Lina Larsson Linda Edström Linda Gunnarsson Linn Holm Linnea Karlsson Linnea Lundberg Linnea Sund Linnea Svanström Lisa Björklund Lisa Frisk Lisa Sandström Lotta Dahl

Lousie Lindberg Lukas Olsson Magdalena Smeds Mahan Khoshnevis Malin Fredriksson Marcus Lundmark Maria Bond Maria Jansson Marie Andersson Markus Vilhelmsson Martin Jaensson Martin Leskovel Martin Nilsson Martin Rohdin Mats Wallin Mattias Brischetto Mattias Lokgård Mikael Bengtsson Mikaela Granberg Lomyr Mikaela Westman Niklas Ek Niklas Sjögren Nina Petren Nopparat Ngaon Olle Gustafsson Oscar Olovsson Oskar Gunnarsson Patrik Andersson Per Randell Petra Lange Petter Haugskott Ricard Enquist Robin Carlsson Robin Larsson Sara Nilsson Sebastian Brandtberg Sebastian Engdahl Sebastian Karlsson Sofia Edman Sofia Wikberg Sonja Henriksson Sonja Troberg Sophie Hallbert Susanna Greder Svante Löthgren Tobias Gefors Viktor Lundin Viktor Sandén Viktor Sundh Viktor Svensson Vincent Sidenvall

Bilaga 1 Uppföljning av föregående möte

Föregående möte ägde rum den 13 februari 2012.

Protokoll finns anslaget på: www.embassaden.liu.se  Organisation  Stadgar, Reglemente & Protokoll  Vintermöte 2012.

Styret 11/12 genom Emilia Björe-Dahl Vice Ordförande

Bilaga 2.1 Ekonomisk rapport för MTS

Aktivitet

Spons MafU StudN Heltidsfesten Sektionsaktiva Alumni Halvtidsfesten M-prylar M-bilen IntU NärU SMART Övrigt AktU Avgifter Avskrivningar inventarier BilU Combitoret Embassaden Försäkring InfU Kontorsmaterial Kostnadsersättning Lokalhyra M45 M50 Nolle-P Porto PubM Representation Revision Sektionsmöten Styrelsearbete Stålkulan Utskrifter och kopiering Äskningar

TOTALT

Budget 11/12 (kr)

Intäkter

250 000,00 kr 93 919,00 kr 58 000,00 kr 45 000,00 kr 37 000,00 kr 35 400,00 kr 30 000,00 kr 25 500,00 kr 23 000,00 kr 14 800,00 kr 5 000,00 kr 4 000,00 kr 2 000,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr

0,00 kr

0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr

Kostnader

0,00 kr 93 919,00 kr 6 000,00 kr 57 000,00 kr 74 500,00 kr 55 400,00 kr 40 000,00 kr 20 000,00 kr 27 000,00 kr 14 800,00 kr 10 000,00 kr 4 000,00 kr 6 000,00 kr 0,00 kr 1 700,00 kr 20 000,00 kr 0,00 kr 1 000,00 kr 30 000,00 kr 2 000,00 kr 29 200,00 kr 3 000,00 kr 24 000,00 kr 25 500,00 kr 5 000,00 kr 5 000,00 kr 24 000,00 kr 2 500,00 kr 0,00 kr 11 000,00 kr

0,00 kr

23 500,00 kr 2 600,00 kr 6 000,00 kr 4 000,00 kr 0,00 kr

Resultat 11/12

Intäkter

263 545,00 kr 0,00 kr 86 037,82 kr 66 650,00 kr 0,00 kr 1 200,00 kr 68 800,00 kr 39 551,00 kr 18 893,71 kr 440,00 kr 25 863,00 kr 0,00 kr 800,00 kr 630,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 187,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr

Kostnader

623 619,00 kr 628 619,00 kr 572 597,53 kr 601 009,69 kr

0,00 kr 32 623,64 kr 4 657,00 kr 84 877,51 kr 13 791,86 kr 3 067,00 kr 88 347,00 kr 64 579,00 kr 34 834,80 kr 9 532,85 kr 26 907,00 kr 4 413,00 kr 0,00 kr 4 841,30 kr 1 365,00 kr 0,00 kr 458,70 kr 18 594,78 kr 0,00 kr 2 499,00 kr 28 463,00 kr 11 198,00 kr 23 985,00 kr 24 201,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 77 760,00 kr 69,00 kr 3 688,75 kr 19 872,50 kr 0,00 kr 5 490,00 kr 4 782,00 kr 2 043,00 kr 746,00 kr 3 322,00 kr

Diff från budget 13 545,00 kr -32 623,64 kr 29 380,82 kr -6 227,51 kr 23 708,14 kr 18 133,00 kr -9 547,00 kr -30 528,00 kr -11 941,09 kr -9 092,85 kr 3 956,00 kr -4 413,00 kr 4 800,00 kr -4 211,30 kr 335,00 kr 20 000,00 kr -458,70 kr -17 594,78 kr 30 000,00 kr -499,00 kr 737,00 kr -8 198,00 kr 15,00 kr 1 299,00 kr 5 000,00 kr 5 000,00 kr -53 760,00 kr 2 431,00 kr -3 501,75 kr -8 872,50 kr 0,00 kr 18 010,00 kr -2 182,00 kr 3 957,00 kr 3 254,00 kr -3 322,00 kr

-23 412,16 kr

RESULTAT: -5 000,00 kr

Bilaga 2.2 Ekonomisk rapport för Embassaden

Aktivitet

Pentry Kaffeautomat Övrigt Tidningar Inventarier Transport Avgifter Kontorsmaterial MTS

TOTALT Intäkter

105 000 kr 35 000 kr 1 000 kr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr 30 000 kr

171 000 kr

Kostnader

109 000 kr 35 000 kr 0 kr 6 000 kr 15 500 kr 1 000 kr 2 500 kr 2 000 kr 0 kr

171 000 kr

Intäkter

31 712 kr 7 477 kr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr 0 kr

39 189 kr

Kostnader

66 364 kr 16 434 kr 0 kr 2 388 kr 0 kr 160 kr 2 586 kr 95 kr 0 kr

88 027 kr

Diff från budget -30 652 kr -8 957 kr -1 000 kr 3 612 kr 15 500 kr 840 kr -86 kr 1 905 kr -30 000 kr

-48 838 kr

RESULTAT: - 48 838 kr

Bilaga 2.3 Ekonomisk rapport för FestMaskineriet

Aktivitet

Flyktplanen Skiftet Hemliga ÄvMtyret Nollesittning Nollephesten LeMans Festerifest Kostnadsersättning Klädbidrag Ölstopet KÖN Overalls sittsen Övriga arrangemang Övrigt

TOTALT

Budgeterat

Intäkter

55 000 kr 12 000 kr 15 000 kr 75 000 kr 0 kr 320 000 kr 15 000 kr 0 kr 0 kr 80 000 kr 50 000 kr 0 kr 48 500 kr 0 kr

670 500 kr

Kostnader

11 500 kr 14 500 kr 22 000 kr 78 000 kr 0 kr 320 000 kr 15 000 kr 11 000 kr 6 000 kr 80 000 kr 50 000 kr 0 kr 52 500 kr 10 000 kr

670 500 kr

Nuläge

Intäkter

48 500 kr 0 kr 30 225 kr 75 000 kr 42 908 kr 259 356 kr 60 kr 0 kr 0 kr 55 093 kr 89 960 kr 62 830 kr 52 226 kr 1 593 kr

717 751 kr

Kostnader

13 300 kr 0 kr 42 781 kr 83 041 kr 36 231 kr 251 754 kr 0 kr 10 989 kr 0 kr 59 821 kr 3 248 kr 62 091 kr 59 883 kr 7 444 kr

630 583 kr

Diff från budget -8 300 kr 2 500 kr -5 556 kr -5 041 kr 6 677 kr 7 603 kr 60 kr 11 kr 6 000 kr -4 728 kr 86 712 kr 739 kr -3 657 kr 4 149 kr

87 168 kr

RESULTAT: 87 168 kr

Bilaga 2.4 Ekonomisk rapport för MPiRE

Bilaga 3 Fastställande av medlemsavgift för verksamhets- året 2012/2013

Bakgrund

Medlemsavgiften i Maskinteknologsektionen har tidigare varit gratis och sektionsstyrelsen anser att den ska fortsätta vara det. Sektionens ekonomi har fortsatt att växa och klarar sig bra utan medlemsavgifter.

Styret föreslår Att

Medlemsavgiften för läsåret 2012/2013 fastställs till 0 kr.

Styret 11/12 genom Emilia Björe-Dahl Vice Ordförande

Bilaga 4 Förslag till verksamhetsplan för verksamhets- Året 2012/2013

Se nästa sida

Styret 11/12 genom Emilia Björe-Dahl Vice Ordförande

Bilaga 5 Förslag till Reglementesändringar för MTS och FestMaskineriet 2012/2013

Se nästa sida där: Ändringar

Borttaget, markerat med rött.

Tillagt, markerat med grönt

.

Styret 11/12 genom Emilia Björe-Dahl Vice Ordförande

Reglemente för Maskinteknologsektionen

Verksamhetsåret 2012/2013

Innehållsförteckning

§1

1.1

1.2

1.3

1.4

1.5

1.6

1.7

1.8

1.9

1.10

1.11

1.12

1.13

1.14

§2 §3

3.1

3.2

3.3

3.4

3.5

3.6

3.7

4.5

4.6

4.7

4.8

4.9

4.10

4.11

§5

5.1

5.2

5.3

S EKTIONSSTYRELSEN .................................................................................... 26

Ordförande................................................................................................ 26 Vice ordförande ......................................................................................... 26 Sekreterare ................................................................................................ 26 Kassör ....................................................................................................... 26 Studienämndsordförande ........................................................................ 27 Informationschef ....................................................................................... 27 Marknadsföringsansvarig ........................................................................ 28 Näringslivsansvarig ................................................................................. 28 Intendent ................................................................................................... 28 WebbansvarigWebmaster ......................................................................... 28 Festmaskinist ............................................................................................ 29 Phadderigeneral ....................................................................................... 29 Alumniansvarig ........................................................................................ 29 Internationellt ansvarig ........................................................................... 29

U TSKOTT ....................................................................................................... 30 S TUDIENÄMNDEN .......................................................................................... 30

Uppgift ...................................................................................................... 30 Sammansättning ...................................................................................... 30 Studienämndsordförande ........................................................................ 30 Vice studienämndsordföranden ............................................................... 30 Vice studienämndsordförande-M ............................................................. 31 Vice studienämndsordförande-DPU ........................................................ 31 Vice studienämndsordförande-EMM ....................................................... 31 3.8

3.9

3.10

§4

Informationsansvarig ............................................................................... 31 Profilansvarig ........................................................................................... 31 Klassrepresentant ..................................................................................... 31

F ESTMASKINERIET F EST M ASKINERIET .......................................................... 31

4.1

4.2

4.3

4.4

Festmaskinist ............................................................................................ 32 Kassör ....................................................................................................... 32 Stallchef .................................................................................................... 32 Tryck/Biljett & Biljett/TryckTryck-&Biljettansvarig och Biljett &Tryckansvarig ................................................................................................. 32 Mat-&Sittningsansvarig .......................................................................... 32 Öl-&Baransvarig ...................................................................................... 32 Sponsoransvarig ....................................................................................... 32 Ljud-&Ljusansvarig ................................................................................. 33 Webb- & InfoWebb-&Infoansvarig ........................................................... 33 Byggansvarig ............................................................................................ 33 Gyckel-, boknings- och personalansvarigGyckel-&Personalansvarig ..... 33

P HADDERIET ................................................................................................. 33

Generalen .................................................................................................. 33 Kassör ....................................................................................................... 33 Sponsoransvarig ....................................................................................... 34

§6

6.1

§7 §8

8.1

8.2

8.3

8.4

5.4

5.5

5.6

5.7

5.8

5.9

5.10

5.11

Tryckansvarig ........................................................................................... 34 Informationsansvarig ............................................................................... 34 Mat & sittning .......................................................................................... 34 Öl-& Dryckansvarig ................................................................................. 34 Fusknolle -/ nolleuppdragsansvarig ....................................................... 34 Appearance ............................................................................................... 34 Överphadder ............................................................................................. 35 Intendent ................................................................................................... 35

I NTENDENTUR ............................................................................................... 35

Bilen .......................................................................................................... 35

I NKÖPSPOLICY ............................................................................................... 35 E KONOMISKT REGLEMENTE .......................................................................... 35

Syfte .......................................................................................................... 36 Budget ....................................................................................................... 36 Firmatecknare och teckningsrätt ............................................................. 37 Tillgångar ................................................................................................. 38 8.5

8.6

8.7

8.8

8.9

8.10

8.11

8.12

8.13

8.14

8.15

8.16

8.17

8.18

Avskrivningsplan...................................................................................... 38 Bokslut ...................................................................................................... 38 Placeringspolicy ........................................................................................ 38 Äskningar från nämnden ......................................................................... 38 Revision ..................................................................................................... 39 Fördelning av kapital ............................................................................... 39 Fonder ....................................................................................................... 39 Bilfond ...................................................................................................... 40 Jubileum 5 och 10 år ................................................................................ 40 Inventarier MTS ....................................................................................... 40 Inventarier Embassaden .......................................................................... 40 Evenemangsfonden ................................................................................... 40 Äskningsregler .......................................................................................... 41 Frågor ....................................................................................................... 42

B ILAGA 1 Ä SKNINGSFORMULÄR ............................................................................ 43

LinTek LiTH PPG MaFU MTS NMT SMART TFK PMD UU FuM

Förkortningar

Förkortning

IEI

Förklaring

Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling Linköpings teknologers studentkår Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Programplanegrupp LinTeks marknadsföringsutskott Maskinteknologsektionen Nordens maskinteknologer Sveriges maskinrelaterade teknologer Tekniska fakultetens kansli Programnämnden för Maskinteknik och Design LinTeks utbildningsutskott LinTeks fullmäktige

§1 Sektionsstyrelsen

Förutom det som stadgats har sektionsstyrelsen följande uppgifter:

1.1

Ordförande

Hålla kontakten med övriga sektioner, universitetet och LinTek. Representera sektionen i PMD. Ansvara för att tillsätta två representanter förutom Studienämndsordförande i PMD. Bjuda vice ordförande på mycket sprit på M-aktivas.

1.2

Vice ordförande

Ansvara för att ett reglemente för nästkommande verksamhetsår utarbetas. Handa måldokument för Styrets långsiktiga arbete. Ansvara för att en verksamhetsplan för Styret inför nästkommande verksamhetsår utarbetas. Ansvara för att en verksamhetsberättelse sammanställs i tid. Tillse att de förtroendevalda i Styret, FM och MPiRE tar del av stadgar och reglemente. Deltaga vid FuM-möten som representant för MTS. Sitta som arbetsmiljöombud för sektionen samt utse ytterligare två arbetsmiljöombud som har huvudansvaret för miljöfrågor och som rapporterar till vice ordförande om det pågående arbetet. Utse två arbetsmiljöombud på sektionen som har huvudansvaret för arbetsmiljö- och miljöfrågor och som rapporterar till vice ordförande om det pågående arbetet. Ansvarar för att AMO förnyar Maskinteknologsektionens diplomering till Grön sektion samt att sektionens föreningar och utskott är införstådda i vad det innebär Tillsätta och vara ansvarig för PubM. Representera sektionen i PMD. Tillse Se till att ordföranden är på mycket bra humör! Bjuda ordföranden på mera sprit på M-aktivas.

1.3

Sekreterare

Tillse att mötesprotokoll justeras och blir tillgängliga för medlemmarna. Hålla ordning i arkivet tillsammans med intendenten. Ansvara för att sektionsfesten M-aktivas ordnas M-aktivas, en episk fest för de aktiva inom sektionen, ordnas. Att assistera ordförande vid sammankallande av styrelsemöten. Att ta fram och distribuera sektionsmojängen. Tillsätta och vara ansvarig för AktU. Vara glad och trevlig!

1.4

Kassör

Kontinuerligt övervaka hur intäkter och kostnader följer budget och informera Styret om MTS och Embassadens ekonomiska läge.vid differenser. Kontinuerligt övervaka MTS och Embassadens ekonomiska resultat och arbeta för att budgeterat resultat uppnås. Ansvara för att MTS och Embassadens tillgångar gagnar används på bästa sätt för studenter på Maskinteknologsektionens medlemmar program. Ansvara för att tillsammans med berörd Styrelsemedlem upprätta postspecifika budgetar.

att samtliga i Styret är informerade

om postspecifika budgeteringar. Kontinuerligt betala och skicka fakturor, samt hantera kontantanta medel. förse Styret och utskottsmedlemmar med medel för inköp å MTS och Embassaden vägnar. Kontinuerligt föra bok över MTS och Embassadens intäkter och utgifter kostnader. Tillsammans med Bistå intendenten i de ekonomiska frågorna ekonomin kring försäljningen i mBTet av M-prylar och arbeta med Embassadens pentry samt prissättning för uthyrning av M-bilen. Redovisa resultatrapport för MTS och Embassaden vid ordinarie sektionsmöten. Göra Upprätta budget för MTS och Embassaden inför nästkommande verksamhetsår till vårmötet. Upprätthålla god kommunikation med sektionens revisorer och kassörer i FM och MPiRE. Tillsammans med Sekreteraren, InfoC och Näringslivsansvarig äta pannkakor på torsdagar.

1.5

Studienämndsordförande

Ansvara för arbetet i studienämnden. Har yttersta ansvaret för MTS åtagande om utbildningsbevakning gentemot LinTek. Hålla kontakt med övriga studienämndsordföranden. Representera sektionen i PMD. Studentrepresentant i PPG-M, MI, Magister/Master. MEC Master. Studentrepresentant i PPG-DPU. Studentrepresentant i PPG-EMM, ENV Master. Representera MTS i UU. Att i ovanstående uppgifter vara så pass förberedd att denne på bästa sätt kan diskutera och fatta beslut å MTS vägnar. Att göra nödvändig information från ovanstående uppdrag tillgänglig för MTSs styrelse och medlemmar. Att tillsätta de icke förtroendevalda posterna i studienämnden och sammankalla studienämnden till eventuella möten. Att se till att ovanstående funktioner introduceras i deras respektive arbetsuppgifter. Ansvara för att Manualen blir uppdaterad, tryckt och utdelad. MTSs kontaktperson och representant på SMART. Ansvara för anordnandet av SMART när LiTH ska stå som värd. Ansvara för MTS:s nominering till ”Gyllene Moroten”.

1.6

Informationschef

Handha Maskinteknologsektionens medlemmarna. informationsverksamhet gentemot Ansvara för att Maskinteknologsektionens fotokatalog blir gjord och distribuerad. Ansvara för att MTS:s sidor i en eventuell kårtidning såsom Lithanian blir gjorda. Ansvara för att ett ”straffregister” över sektionsstyrelsen sammanställs i verksamhetsårets inledning och distribueras till andra styrelser m fl. Ansvara för utseendet på hemsidan i samarbete med webbansvarigwebmaster. Ansvara för att en sektions- och/eller programtröja blir gjord. Tillsätta, ett eventuellt informationsutskotts samt leda dess arbete.

Ansvara för det som visas på M-tvn tillsammans med webbansvarigwebmaster. Ansvara för arbetet med sektionens grafiska profil samt se till att användningen av denna sker enligt dess manual. Berätta en rolig historia på M-aktivas.

1.7

Marknadsföringsansvarig

Hålla kontakten med TFK, hålla sig underrättad om den delen på TFK som berör marknadsföring. Ansvara för att studenter från sektionen representerar utbildningen under öppet universitet, mässor etc. Tillse att sektionens studenter reser till sitt gamla gymnasium och informerar om de program som sektionen representerar, s.k. köttbullemissionering. Hålla sig väl informerad om de program som sektionen representerar generellt för att kunna informera om utbildningen. Tillse att sektionskatalogen programkatalogerna kontinuerligt revideras och årligen skickas delas ut till gymnasister i samråd med PMD. Deltaga i TvärMafU, samarbetsorgan mellan de olika sektionerna. Tillsätta ett marknadsföringsutskott samt leda och övervaka dess arbete. Tillsätta, leda och övervaka ett eventuellt marknadsföringsutskotts arbete.

1.8

Näringslivsansvarig

Ansvara för sektionens kontakter med näringslivet. Ansvara för sektionens marknadsföring av de program som sektionen representerar mot näringslivet. Tillsätta ett näringslivssutskott samt leda och övervaka dess arbete. Tillsätta, leda och övervaka ett eventuellt näringslivsutskotts arbete. Vara bemötlig mot sektionens sponsorer vid evenemang som LARM Deltaga i TvärNärA, samarbete mellan de olika sektionernas näringslivsansvariga under ledning av LinTek. Se till att en casegrupp finns på Maskinteknologsektionen under namnet Casegruppen, vara denna behjälplig vid företagskontakter och underlätta dess arbete.

1.9

Intendent

Ansvara för förrådet i A-huset, tillsammans med sekreteraren, samt ansvara för lokalerna Combitoret mBTet, Embassaden och Stålkulan. Tillse att det löpande kontorsarbetet kan ske utan hinder. Ansvara för inköp av materiel till sektionen. Ansvara för att sektionens märken i märkesbacken målas innan nolle-p. Ansvara för sektionsbilen alternativt tillsätta ett bilutskott en bilansvarig som sköter detta. Ansvara för försäkringsskyddet genom att se till att sektionens verksamhet och inventarier är fullgott försäkrade hos anlitat försäkringsbolag, samt uppdatera inventarielistan när behov uppstår eller minst en gång per läsår. Tillsätta och ansvara för kakisarna, som sköter försäljningen i Embassadens pentry. Ansvarar för att tillräckligt material finns för att Styret ska ha koll på det ekonomiska läget i Embassaden. Ansvara för nycklar till sektionens utrymmen.

1.10

WebbansvarigWebmaster

Sköta om uppdatering och underhåll av sektionens hemsidor.

1.11

1.12

1.13

1.14

Sköta om underhåll och service av datorn i Combitoret mBTet. Tillsätta, leda och övervaka ett eventuellt webbutskotts arbete. Ansvara för MTVn M-tvn tillsammans med informationschefen.

Festmaskinist

Ansvara för att FestmaskinerietsFestMaskineriets medlemmar genomgår en festeristutbildning. Ansvara för att FestmaskinerietsFestMaskineriets upprättas. Leda FestmaskinerietsFestMaskineriets arbete FestmaskinerietsFestMaskineriets ordförande vid möten. verksamhetsberättelse och fungera som Representera FestmaskinerietFestMaskineriet i FF, Förenade Festerier, och där utbyta information om kommande aktiviteter. Informera sektionsstyrelsen om FestmaskinerietsFestMaskineriets aktiviteter och planer. Festmaskinisten förbehålls rätten att däcka på valfri festerifest, om han eller hon så önskar/blir önskad. -

Phadderigeneral

Ansvara för att Phadderiets medlemmar genomgår en phadderistutbildning. Ansvara för att Phadderiets verksamhetsberättelse upprättas. Leda MPiRE:s arbete och fungera som Phadderiets ordförande vid möten. Informera sektionsstyrelsen om Phadderiets aktiviteter och planer. Representera Phadderiet vid generalsmöten och där utbyta information om kommande aktiviteter. -

Alumniansvarig

Att marknadsföra alumniföreningen gentemot sektionens medlemmar och alumner. Administrera och marknadsföra alumninätverket å MTS vägnar. Ansvara för att en gång om året producera en alumnitidskrift samt tillgodose att denna skickas ut till alla alumner. Sköta mottagandet av sektionens alumner i samband med alumnidagar, samt att minst en gång om året anordna en dag för sektionens alumner. Ansvara för att sektionens mentorsverksamhet fungerar. Tillsätta, leda och övervaka ett eventuellt alumniutskottsarbete. Tillsätta ett alumniutskott samt leda och övervaka dess arbete. Gå på av LiU Alumni anordnade event och möten. -

Internationellt ansvarig

Att marknadsföra och informera om utlandsstudier gentemot sektionens medlemmar. Att verka som kontaktperson för de MTS-studenter som befinner sig utomlands. Att verka som kontaktperson för inresande studenter. Att verka som kontaktperson för de studenter som läser på sektionens två masterprogram Mechanical Engineering och Energy and Environmental Engineering. Se till att information finns tillgänglig på engelska. Att arrangera och medverka i aktiviteter som riktar sig till sektionens masterstudenter, bland annat LiU World Cup och mottagningen.

Tillse att information om utlandsstudier på sektionens hemsida kontinuerligt revideras. Tillsätta, leda och övervaka ett eventuellt internationellt utskott. Tillsätta det internationella utskottet samt leda och övervaka dess arbete. Hjälpa sektionens medlemmar att bli faddrar till masterstudenter. Att medverka i LintU, LinTeks internationella utskott, som representant från MTS. Att medverka i de råd och samarbeten som är av relevans för internationella studier.

§2 Utskott

Varje styrelsemedlem har rätt att inför styrelsen föreslå tillsättandet av ett eget utskott. Utskottets syfte och storlek ska fastställas av Styret. Utskottets syfte och storlek fastställs av respektive styrelsemedlem i samråd med resten av Styret. Det åligger den styrelsemedlem som ska tillsätta ett utskott att informera sektionens medlemmar om möjligheten att söka platser i utskottet.

§3 Studienämnden

3.1

Uppgift

Studienämnden har till uppgift att: Representera MTS:s medlemmar i frågor rörande utbildning. Representera MTS i PMD, PPG och UU. Att se till att samtliga programobligatoriska kurser inom MTS utvärderas. Att se till att samtliga klasser inom MTS som läser programobligatoriska kurser ges möjlighet att representeras på utvärderingsmöten. Aktivt verka för att utveckla de kurser som MTSs medlemmar läser. Genomföra MTSs åtagande om utbildningsbevakning gentemot LinTek

3.2

Sammansättning

Studienämnden består av: Studienämndsordförande. Vice studienämndsordförande M. Vice studienämndsordförande DPU. Vice studienämndsordförande EMM. Två klassrepresentanter från varje klass som under aktuellt läsår läser programobligatoriska kurser på något program under MTS. Profilansvarig. Informationsansvarig.

3.3

Studienämndsordförande

Se §1.5.

3.4

Vice studienämndsordföranden

Sektionens vice studienämndsordförande delar gemensamt ansvaret: Att kalla till eventuella utanför kursutvärderingarna. möten med klassrepresentanterna

Att ansvara för att utvärdering sker av de obligatoriska kurserna på det program som representeras. Det innebär att man ska planera, sammankalla, utföra, samt att följa upp kursutvärderingsmötena. Att tillsammans med SnOrdf utse vem som ersätter SnOrdf i PPG eller vem som sitter som ytterligare representant. Att vara kontaktperson för det program man representerar gällande eventuella problem med kurser samt att följa upp problemen. Att sammanställa protokoll från kursutvärderingsmötena.

3.5

Vice studienämndsordförande-M

Det åligger vice studienämndsordförande-M att: Vara studentrepresentant i PPG-M, MI, Magister/Master Master MEC.

3.6

Vice studienämndsordförande-DPU

Det åligger vice studienämndsordförande-DPU att: Vara studentrepresentant i PPG-DPU.

3.7

Vice studienämndsordförande-EMM

Det åligger vice studienämndsordförande-EMM att: Vara studentrepresentant i PPG-EMM, Master ENV.

3.8

Informationsansvarig

Att uppdatera studienämndens hemsida och interna administrationssystem. Se till att studienämndens möten protokollförs. Ansvara för uppdatering och administrering av Manualen i samråd med SnOrdfen.

3.9

Profilansvarig

Att ansvara för att planera upp vilka profilkurser som ska utvärderas. Att vara kontaktperson för representanter som går på programmens olika profiler. Att se till att utvärderingar sammanställs.

3.10

Klassrepresentant

Det åligger Klassrepresentanten: Att sammanställa kursutvärderingsmöte. klassens åsikter kring aktuell Att närvara på kursutvärderingsmöten. Att förmedla klassens åsikter under kursutvärderingsmöten. kurs inför varje Att uppmuntra alla klasskamrater att delta i kursutvärderingar. Att vidarebefordra eventuella utbildningsfrågor till vice studienämndsordförande eller studienämndsordförande. Att ordna lämplig ersättare i samband med eventuellt avsägande av posten som klassrepresentant.

§4 FestmaskinerietFestMaskineriet

Förutom det som stadgats gäller följande för FestmaskinerietFestMaskineriet:

FestmaskinerietFestMaskineriet består av, förutom Festmaskinisten, 11 Festmekaniker. FestmaskinerietFestMaskineriet ansvarar för att en sponsrad stadskarta planeras, färdigställs och trycks i god tid före nolle-p:s start hösten efter verksamhetsårets slut.

4.1

Festmaskinist

Se §1.11.

4.2

Kassör

Inför varje arrangemang skall Kassören göra upp en budget, samt ansvara för eventuell kassa under arrangemanget. Dessutom skall Kassören med jämna mellanrum informera Festmaskinisten, Festmekanikerna samt sektionsstyrelsens Kassör om den ekonomiska situationen i FestmaskinerietFestMaskineriet. Kassören ska även föra bok överbokföra inkomster och utgifter under året.

4.3

Stallchef

Stallchefens huvudansvar är Le Mans som äger rum under hösten. Stallchefen skall tiden innan Le Mans planera och vara en drivande kraft så att arrangemanget blir så bra som möjligt. Stallchefen är även sekreterare för FestmaskinerietFestMaskineriet. Efter Le Mans blir Stallchefens huvuduppdrag att hjälpa Sponsoransvarige med en sponsrad stadskarta. Stallchefen är även vVice ordförande för FestmaskinerietFestMaskineriet.

4.4

Tryck/Biljett & Biljett/TryckTryck-&Biljettansvarig och Biljett-&Tryckansvarig

I denna post delar två personer på ansvaret för att alla trycksaker samt tryckrelaterade uppgifter blir gjorda i god tid och med bra resultat. Till exempel sånghäften, tidningar, flygblad, affischer, etc.

4.5

Mat-&Sittningsansvarig

Mat-&Sittningsansvarige ansvarar för att mat och matrelaterade prylar handlas in och tillreds. Vid caterade sittningar ska Mat-&Sittningsansvarige ta fram menyförslag. Till uppgifterna hör även att ordna med dekor, hovmästare, servitörer/servitriser och annat som kan relateras till postense till att kök samt eventuella köksredskap är bokade/beställda. Det är även Mat-&Sittningsansvarigs uppgift att se till att festlokal, kök samt eventuella köksredskap är bokade/beställda.

4.6

Öl-&Baransvarig

Har till uppgift att beställa, brygga och inventera dryck till alla arrangemang. Öl &SpritansvarigÖl-&Baransvarige har också till uppgift att söka serverings- samt platstillstånd om detta krävs. Öl-&Spritansvarig har huvudansvaret för Pub-M.Öl &Baransvarige är också serveringsansvarig under FestMaskineriets arrangemang.

4.7

Sponsoransvarig

Sponsoransvarige sköter försäljning av annonser och annat företagsrelaterat som kan bidra till att arrangemangen blir så billiga som möjligt för studenterna.

4.8

Ljud-&Ljusansvarig

Ljud-&Ljusansvariges uppgifter är att ordna ljud- och ljusutrustning, samt att se till att det finns en DJ om så behövs, till FestmaskinerietsFestMaskineriets arrangemang.

4.9

Webb- & InfoWebb-&Infoansvarig

Webb- & Info-ansvarigeWebb-&Infoansvarige ser till att Festmaskineriet FestMaskineriet syns och hörs på Iinternet. Till uppgifterna hör att skapa, förbättra, förnya samt uppdatera FestmaskinerietsFestMaskineriets webbsidor. Webb- & InfoWebb-&Infoansvarige dokumenterar och publicerar bilder samt artiklar från olika arrangemang som kan vara intressanta för M-studenten. Det är även Webb- & Info:sWebb-&Infoansvariges uppgift att se till så att information om kommande arrangemang når ut till studenter via e-post och hemsidan, samt skaffa sig, för FestmaskinerietFestMaskineriet, behövlig information från omvärlden.

4.10

4.11

Byggansvarig

Byggansvarige är ansvarig för att allt som FestmaskinerietFestMaskineriet ska och bör bygga blir byggt på ett för behoven tillfredsställande sätt. Dessutom ansvarar Byggansvarige för att det finns någon ordning på FestmaskinerietsFestMaskineriets attiraljer samt fungerar som FestmaskinerietsFestMaskineriets bilansvarige då bilen brukaslogistikansvarige. Tillsammans med representanter från Styret och Phadderiet håller Byggansvarige god ordning nere på VTI.

Gyckel-, boknings- och personalansvarigGyckel-&Personalansvarig

GyckelansvarigeGyckel-&Personalansvarige ser till att FestmaskinerietFestMaskineriet skriver och övar in gyckel. Till uppgifterna hör också att kontakta andra festerier eller gycklande grupper för underhållning på egna arrangemang, samt att svara på inbjudningar ifrån andra arrangörer. Det är Gyckelansvariges uppgift att Gyckel &Personalansvarige fungerar också som bokningsansvarig och bokar allt som ska bokas, såsom festlokal, städning, bil, vakt och sjukvårdare. GyckelansvarigeGyckel &Personalansvrige ska även se till att det finns jobbare till de olika FestMaskineriets arrangemangen, samt ordna ett fungerande sittnings- och arbetsschemnanarbetsschema att arbeta efter. Har även ansvar över städningen på FestMaskineriets arrangemang.

§5 Phadderiet

Förutom det som stadgats gäller följande för Phadderiet. Phadderiet består av 11 personer inklusive Generalen.

5.1

Generalen

Se § 1.12

5.2

Kassör

Huvudansvarig för Phadderiets ekonomi. Tecknar enskilt Phadderiets firma samt kan enskilt göra uttag från Phadderiets konton. Håller koll på Phadderiets tillgångar,

bokför, budgeterar och ser till att allting gällande ekonomin sköts korrekt. Ansvarar även för biljettfaddrarna och deras arbete under nolle-p.

5.3

Sponsoransvarig

Förvärva ett enormt kapital från diverse intresseorganisationer för att göra nolle-p så fördelaktigt som möjligt för nollan genom att erbjuda annonsplatser i M-balken och på faddertröjor. Samarbeta med andra Phadderiers sponsoransvariga för att bevara en god stämning på LiTH.

5.4

Tryckansvarig

Ser till att M-balk och phadderbok görs i god tid innan det är för sent. Samverkar med sponsoransvarig så att annonserna blir fina och sponsorerna nöjda. Tryckansvarig är även ansvarig för Phadderiets hemsida och ser till att den fungerar till fullo.

5.5

Informationsansvarig

Gör alla biljetter, och ser till att rätt information står på dem. Fixar sånghäften med roliga sånger i. Gör en snygg och rolig öletikett. Bestämmer hur faddertröjan skall se ut. Dock skall alla faddertröjor vara i samma färg oavsett program förutom klassfaddertröjorna som skall vara svarta. Ser till att detta blir tryckt i rättan tid. Fixar inbjudningar till fester och ser till att folk får dem, t.ex. ser till att sektionens hedersmedlemmar och representanter från LinTek blir inbjudna till nollesittningen. Fungerar som sekreterare på Phadderiets möten

5.6

Mat & sittning

Mat och sittning har huvudansvaret för att rätt mat och rätt mängd beställs samt även att den Nollan/fadder/Phadderist/festerist/mamma/pappa/LinTekmedlem som kräver specialkost får detta. Har även sittningar under sitt ansvar och är den person som har sista ordet vid dessa tillställningar.

5.7

Öl-& Dryckansvarig

Håller kontakten med bryggeriet och ser till att tillstånd blir sökta hos socialstyrelsen och följer dem. Är kompis med öl-faddrarna. Ser till att det alltid finns ojästa drycker till de som sådana önskar

5.8

Fusknolle -/ nolleuppdragsansvarig

Ansvarig för fusknollorna, hur deras karaktärer är samt hur deras avslöjande ska gå till. Knåpar även ihop nolleuppdrag till alla nollan och följer upp dessa. I posten ingår också ansvaret för fuskföreläsningen vilket innebär att hitta fuskföreläsare samt att gå igenom hur den ska gå till.

5.9

Appearance

Ser till att kläderna blir snyggast dvs fixar fram bra tema, mönster, tyger. Gyckelansvarig, ser till att gyckel skrivs och övas in. Är bokningsansvarig för gyckel, alltså ser till att få gästgycklare till egna arr och ser till att Phadderiet får visa upp sig på andras arr. Alltid vara gladast i Phadderiet utan att skratta.

5.10

Överphadder

Bossar över phaddrarna. Ser till att de går alla utbildningar. Håller koll på deras planer och verksamheter. Får skälla på dem om de inte sköter sig. Väljer ut specialphaddrar med hjälp av övriga Phadderiet. Informerar klassphaddrarna om MPiREs verksamheter.

5.11

Intendent

Intendenten är bokningsansvarig i Phadderiet. Den ansvarar för att boka lokaler och materiel till Phadderiets arrangemang.. Intendenten har även ansvar för att boka alla övriga tjänster, t.ex. städning eller vakter, till arrangemang. Intendenten ser till att alla områdestillstånd blir sökta och godkända hos Polisen, Kommunen och privata ägare, t.ex. inför Nolle-eden i Vallamassivet. Intendenten är också bilansvarig i Phadderiet. Den tar kontakt med Intendenten i Styret eller bilansvarig i Bilgruppen när problem uppstår med M-bilen. Intendenten har stenkoll på Phadderiets alla prylar, samt håller god ordning i Phadderiets förråd belägna i A-Huset och VTI tillsammans med representanter från styret och FM.

§6 Intendentur

6.1

Bilen

M-bilen får hyras ut till MTS medlemmar och andra sektioner/föreningar på universitetet. Bilbokning får sträcka sig över för dessa kan ske tidigast två veckor i förväg och under maximalt 24 timmar sammanlagt. Dessa bokningsrestriktioner gäller ej för sektionens verksamhetsorgan när de utför uppdrag för sektionen. Sektionsbilens underhåll sköts av sektionens bilansvarige som leds av Intendenten alternativt Intendenten själv. Avgift Avgiften för användande av M-bilen bestäms av sektionsstyrelsen med hänsyn till MTS ekonomi samt omkostnader för M-bilen.

§7 Inköpspolicy

Vid inköp av produkter och tjänster för Maskinteknologsektionens räkning ska alternativ med minimal inverkan på miljön väljas framför andra alternativ när detta är ekonomiskt möjligt. Det vill säga produkter med någon form av miljö- eller rättvisemärkning väljs framför andra alternativ. Vid större engångsinköp skall produktens hela livscykel tas i beaktning vid ekonomisk avvägning.

§8 Ekonomiskt reglemente

Detta reglemente beskriver vilka ekonomiska styrmedel som finns och vilka rutiner sektionen använder sig av i det årliga arbetet. Det beskriver också hur sektionen bör placera och fondera likvida medel och ekonomiskt överskott. Speciella fonderingar, deras syfte och regler tas också upp. Detta ska vara ett långsiktigt dokument med riktlinjer för styrelsens arbete och fungera som ett stöd och inte som ett hinder.

Förvaltning av medel är ett område där behovet av utvärdering är av största vikt, varför detta ska utvärderas och revideras årligen.

8.1

Syfte

Maskinteknologsektionens verksamhet växer i och med ett ökat antal studerande på våra utbildningar. Syftet med det ekonomiska reglementet är att ge riktlinjer för hur styrelsen ska hantera sektionens ekonomi. Förändring i verksamheten kräver rutiner på arbete. Dessa rutiner regleras i detta reglemente. har en omfattande ekonomisk verksamhet vilket kräver goda och genomtänkta rutiner för hantering, sparande och fondering av det ekonomiska kapitalet. Detta ska ge kontinuitet i styrelsens arbete och bidra till stabilitet i sämre tider och vid oförutsedda händelser, se till att vi använder pengarna. Detta reglemente beskriver vilka ekonomiska styrmedel som finns och vilka rutiner sektionen använder sig av i det årliga arbetet. Det beskriver också hur sektionen får och bör placera och fondera likvida medel och ekonomiskt överskott. Speciella fonderingar, deras syfte och regler tas också upp. Detta ska vara ett långsiktigt dokument med riktlinjer för styrelsens arbete och fungera som ett stöd och inte som ett hinder. Förvaltning av medel är ett område där behovet av utvärdering är av största vikt, varför detta ska utvärderas och revideras årligen.

8.2

Budget

Verksamhetsbudget Sektionsstyrelsen och ansvarig för respektive verksamhetsområde ger förslag på budget. inför varje verksamhetsår. Dessa skall sedan fastställas av ett sektionsmöte. Syftet med budgeteringen är:    Att ge styrelsen styrmedel och beslutsunderlag för kommande verksamhetsår. Tillsammans med övriga styrdokument utgöra underlag till verksamheten inom respektive enhet för det kommande verksamhetsår. Ligga till grund för budgetjämförelse och uppföljning vid verksamhetsårets slut. Inför vårmötet ska sektionsstyrelsen presentera en budget för nästkommande verksamhetsår. Ansvarig för respektive verksamhetsområde planerar och ger förslag på budget för sin delverksamhet. Budgeten ska tas fram på så detaljerad nivå som möjligt, med förtydligande kommentarer om antaganden som görs för att nästkommande styrelse ska förstå vad olika belopp grundar sig på. de personer som ska arbeta med budgeten, vilket däremot inte Arbetsunderlaget behöver inte visas som underlag för beslut vid sektionsmöten. Det bör dock finnas tillgängligt vid förfrågan.

Budgeten ska vara skriven på ett sådant sätt att den går att förstå utan större ekonomiska förkunskaper. Det ska vid presentation av budget och budgetuppföljning vara möjligt att göra jämförelser med föregående års budget och utfall. Arrangemangsbudget Vid varje enskilt arrangemang för MTS firma är ansvarig inom verksamhetsområdet ansvarig för att en budget ska upprättas. Denna budget ska presenteras för sektionsstyrelsen minst 10 läsdagar innan utförandet av arrangemanget för godkännande. Arrangemangsbudgeten ska ligga inom ramen för verksamhetsbudgeten. Ett preliminärt ekonomiskt resultat för varje arrangemang ska redovisas i jämförelse med den godkända budgeten på ett styrelsemöte 10 läsdagar efter anordnat arrangemang. Det slutgiltiga resultatet ska redovisas snarast. Likviditetsbudget En likviditetsbudget ska upprättas inför varje verksamhetsår som ett arbetsunderlag för att nästkommande styrelse. Med en likviditetsbudget ska styrelsen kunna planera sin verksamhet och förutspå eventuella brister av likvida medel. Befogenheter Ansvariga inom varje verksamhetsområde äger rätt att omfördela resurser efter behov under 15 000 kr. Större ändringar som inte påverkar verksamhetsårets resultat ska ha ett officiellt beslut från ett styrelsemöte. Beslut som påverkar resultatet med mer än 10 % av omsättningen skall tas på ett sektionsmöte. Enskilda beslut som påverkar årsresultatet mer än ett halvt prisbasbelopp ska tas på ett sektionsmöte. Ändringar som inte påverkar verksamhetsårets resultat ska ha ett officiellt beslut från ett styrelsemöte.

8.3

Firmatecknare och teckningsrätt

Firmatecknare för Maskinteknologsektionen är enligt stadgarna styrelsens ordförande och kassör var för sig. Teckningsrätt för sektionens samtliga konton har sektionens firmatecknare, person som har rätt att teckna föreningens firma, dvs. ingå avtal i föreningens namn. Maskinteknologsektionens firmatecknare äger teckningsrätt för samtliga MTS konton samt äger rätt att teckna föreningens firma, dvs ingå avtal i föreningens namn. Firmatecknare för Festmaskineriet är enligt stadgarna Festmaskinisten och Festmaskineriets kassör var för sig. Festmaskineriets firmatecknare äger teckningsrätt för samtliga Festmaskineriets konton samt äger rätt att teckna föreningens firma, dvs ingå avtal i föreningens namn. Firmatecknare för phadderiet MPiRE är enligt stadgarna Phadderigeneralen och phadderiets kassör var för sig. Phadderiets firmatecknare äger teckningsrätt för samtliga phadderiets konton samt äger rätt att teckna föreningens firma, dvs ingå avtal i föreningens namn.

Firmatecknare har rätt att tillfälligt delegera sin teckningrätt till andra förtroendevalda inom MTS. Teckningsrätt för berörda konton inom de olika verksamhetsområdena kan delegeras till respektive ordförande och kassör genom ett beslut på ett styrelsemöte. Tillexempel har MPiRE:s ordförande (phadderigeneralen) och kassör teckningsrätt för MPiRE kontot om styrelsen beslutar detta på ett möte.

8.4

Tillgångar

Det skall kontinuerligt föras bok över alla sektionens tillgångar och varje år ska värdet av dessa inventeras och godkännas av revisorerna. Tillgångar Inventarier som köps in för mer än 5 000 kr skall skrivas av på minst tre år.

8.5

Avskrivningsplan

En avskrivningsplan ska upprättas för samtliga inventarier som köps in och ämnas att skrivas av under minst tre år. Denna plan ska finnas tillgänglig för kommande sektionsstyrelsen.

8.6

Bokslut

I slutet av varje verksamhetsår ska ett förenklat bokslut göras.

8.7

Placeringspolicy

Enligt skattemyndigheternas regler får en ideell förening inte ha eget kapital som inte återförs till verksamheten. För att förtydliga till vad ett eventuellt överskott ska gå fonderas eventuellt överskott i fonder beskrivna nedan. På grund av detta ska eventuellt överskott och överflödigt eget kapital fonderas till särskilda ändamål istället för att läggas på hög. För att verksamheten ska fungera måste dock sektionen ha eget kapital och likvida medel. Eget kapital: För att verksamheten ska ha ett kapital för dåliga tider behövs pengar för att täcka upp för negativa resultat. Ett eget kapital på cirka 30 % av sektionens omsättning är rimligt att ha. Likviditet: För att sektionens årliga verksamhet skall fungera behöver vi cirka 300 000 kr i likvida medel. Detta betyder att så mycket pengar skall finnas på kontot i början av varje verksamhetsår. Minst 200 000 kr av dessa skall inte vara bundna i fonder. Undantag från dessa regler kan ges för att uppfylla skatteverkets regler.

8.8

Äskningar från nämnden

Inför varje kalenderår ska sektionsstyrelsen äska pengar av MD-nämnden.

Äskningen omfattar endast det angivna kalenderåret, vilket betyder att sektionstyrelsen är skyldig att även äska en del för nästkommande verksamhetsår. Äskade belopp får endast användas till de ändamål som beskrivs i äskningen. Ej utnyttjat äskningsbelopp kan endast användas under det gällande kalenderåret och inte föras vidare till kommande kalenderår. Det är endast det utnyttjade beloppet som ska faktureras.

8.9

Revision

Revisorerna ska under året: Kontinuerligt följa upp bokföringen för MTS, Embassaden, Festmaskineriet och Phadderiet. Rapportera till sektionsmedlemmarna under varje sektionsmöte. Kontinuerligt läsa igenom protokoll från styrelsemöten och följa upp att styrelsen följer fattade beslut. Finnas till hjälp för kassörerna under året Vara klar med sin revision senast 31 augusti efter avslutat verksamhetsår.

8.10

Fördelning av kapital

Sektionsstyrelsen ger förslag på fördelning av eventuellt överskott. Detta skall sedan godkännas på årets höstmöte.  Bilfond: Maxbelopp 100 000 kr  Jubileum 5 år: Maxbelopp 75 000 kr, 150 000 kr.

8.11

 Jubileum 10 år: Maxbelopp 150 000 kr  Inventarier MTS: Maxbelopp 50 000 kr.  Inventarier Embassaden: Maxbelopp 100 000 kr.  Evenemangsfond: Obegränsad.

Fonder

Fondernas syfte är att avsätta pengar för särskilda ändamål för att på så sätt inte belasta ett års resultat. Sektionen har några olika fonder för sparande till olika evenemang och liknande. Till dessa fonderas pengar varje år utefter en budget. Vid eventuellt överskott tas beslut om fördelning mellan fonderna på ett sektionsmöte. Pengar kan läggas i dessa fonder utefter de regler för placering som angetts ovan. Om

8.12

8.13

8.14

8.15

8.16

sektionen skulle vara i behov av likvida medel eller eget kapital kan de fonderade pengarna användas till detta. De olika fonderna är:       Bilfond Jubileum 5 år Jubileum 10 år Inventarier MTS Inventarier Embassaden Evenemangsfond Nedan beskrivs de olika reglerna för varje fond.

Bilfond

Denna fond finns till för att samla in pengar för att vid behov kunna köpa in en ny sektionsbil. Sektionsbilen är nödvändig för det kontinuerliga arbetet och därför anser styrelsen att det är viktigt att lägga pengar på detta. Dessa pengar skall inte gå till reparationer och liknande av den nuvarande bilen utan det skall vara en årlig utgift som budgeteras. När pengarna tas ut ska de läggas som en tillgång och en avskrivningsplan ska upprättas. vilket sedan skrivas av på minst tre år. För att ta ut pengar ur denna fond måste ett sektionsmötesbeslut tas.

Jubileum 5 och 10 år

Sektionen har två fonder som ska användas för jubileumsfirande. En fond där pengar samlas i 5 år till 45 års-, 55 års- osv. jubileum och ett där pengar samlas in under 10 år till 50 års-, 60 års- osv. jubileum. Till dessa konton budgeteras en viss summa varje år och när det är dags att ha ett jubileum kan alla pengar tas ut utan ett sektionsbeslut. En budget skall skrivas av sektionsstyrelsen och beslutas om på ett styrelsemöte.

Inventarier MTS

För att vid behov kunna göra större förändringar av MTS utrymmen (Stålkulan och mBTetCombitoret) sparas det pengar i denna fond. De ska endast användas till stora inköp som nya soffor eller datorer. De skall inte användas till mindre ändringar som nya hyllor och liknande. Till sådana ändringar budgeteras en summa varje år. Om den budgeterade summan inte behövs fullt ut under ett år ska de resterande pengarna fonderas till denna fond. För att ta ut pengar ur denna fond krävs ett styrelsebeslut.

Inventarier Embassaden

För att vid behov kunna göra större förändringar av Embassaden sparas det pengar i denna fond. De ska endast användas till stora inköp som nya soffor eller helt nya möbler. De skall inte användas till mindre ändringar som nya hyllor och liknande. Till sådana ändringar budgeteras en summa varje år. Om den budgeterade summan inte behövs fullt ut under ett år ska de resterande pengarna fonderas till denna fond. För att ta ut pengar ur denna fond krävs ett styrelsebeslut.

Evenemangsfonden

Denna fond finns till för sektionens medlemmar. Ur denna fond kan vem som helst av sektionens medlemmar äska pengar till diverse olika evenemang som gagnar

8.17

sektionens medlemmar och som det inte redan är budgeterat för. Det kan vara tillexempel hel- och halvtidssittningar, jubileumsfirande m.m. För att äska pengar ska man följa de regler som beskrivs i punkt 817, Äskningsregler. Beslut om godkännande eller ej tas av sektionsstyrelsen vid belopp under 30 000 kr och av ett sektionsmöte vid större summor.

Äskningsregler

Alla medlemmar i MTS har möjligheten att äska pengar ur evenemangsfonden för att kunna genomföra ännu bättre och mer prisvärda arrangemang. För att en äskning skall behandlas av styrelsen måste en äskningsmall användas, se bilaga 1. Innan äskning av pengar bör nedanstående policy läsas. Ju tidigare en äskning inkommer desto bättre. Äskningar skickas till sektionens kassör och skall vara denne tillhanda senast 20 läsdagar innan avsett arrangemang äger rum. För summor över 30 000 kr behövs ett sektionsmötesbeslut vilket till exempel betyder att en äskning för arrangemang i januari skall beslutas om på höstmötet. Styrelsen äger rätt att ändra det äskade beloppet efter vad som anses rimligt. Beviljat belopp betalas ut efter att arrangemanget genomförts, mot sedvanlig kvittoredovisning i de fall där kvitto erhålles. Enskilda beslut tas om pengarna erfordras i ett tidigare skede. Om utfallet blir lägre än äskat belopp ges bara ersättning för den faktiska kostnaden, även om ett högre belopp beviljats.

Följande punkter beaktas när styrelsen fattar beslut om äskningar:

Marknadsföring och representation av MTS.

genomförs i samarbete med MTS. För att en äskning skall beviljas är det ett krav att MTS marknadsförs under arrangemanget genom till exempel exponering av dess logotyp. Arrangemangets deltagare bör informeras om att arrangemanget 

Ändamålet för äskningen skall komma så många av MTS medlemmar som möjligt tillgodo.

Ju fler medlemmar som får ta del av äskningen desto större äskning kan beviljas. 

Tidigare inköpt materiel

. Om den materiel det äskas pengar för redan finns i MTS ägo kommer äskningen att avslås. 

Äskningar för alkohol beviljas ej.

Äskas pengar för representation på sittningar skall priset för det alkoholfria alternativet anges. 

Varje äskningssituation är unik.

utifrån den rådande situationen. Till exempel påverkar summan pengar som finns i fonden och om liknande arrangemang nyligen ägt rum. Äskningen bedöms enskilt

8.18

Frågor

Frågor kring äskningspolicyn eller äskningar i stort besvaras av MTS kassör och ordförande. De nås på e-postadresserna [email protected]

respektive [email protected]

Bilaga 1- Äskningsformulär

Datum Arrangör Ansvarig Kontaktuppgifter Ändamål

Datum när äskningen lämnats in till kassören. Namnet på arrangör (t.ex. klass eller förening) som ordnar arrangemanget Namnet på den person som är ansvarig Kontaktuppgifter till den ansvarige. E-post och telefonnummer. En kortfattad beskrivning av arrangemanget, vilka som kommer bli inbjudna, när och var arrangemanget ska äga rum och hur många som beräknas komma.

Budget Summa som äskas Övrigt

Bifoga budget för arrangemanget. Beskrivning av de ingående posterna och specificera vad äskningen ska användas till. Belopp i kr Övriga kommentarer. Nedanstående skall fyllas i av en firmatecknare för MTS.

Datum för beslut: _________________________ Signatur: _________________________

 

Beviljas med summan:_____________ Beviljas ej Motivering till beslut:

Bilaga 6.1 Budget MTS 2012/2013

Bilaga 6.2 (motförslag) Budget MTS 2012/2013

Bilaga 6.3 Budget Embassaden 2012/2013

Bilaga 6.4 Budget FestMaskineriet 2012/2013

Bilaga 7 Proposition angående: Stadgeändring

andra läsningen

Bakgrund:

Då det snart kommer finnas utexaminerade från Design-och produktutvecklings samt inom några år Energi-miljö-management bör det läggas till i stadgarna att Alumniföreningen även är till för dem.

Med anledning av ovanstående yrkar vi på att ändra punkt 17.1 enligt följande, där

rött

ska tas bort och

grönt

läggas till.

17.1 Syfte

Alumniföreningens syfte är att det ska finnas en plats med ett samlat register på alla personer som har tagit examen

från utbildningsprogrammet utbildningsprogrammen

för Maskinteknik,

Design- och produktutveckling samt Energi-miljö-management

vid LiTH så att utexaminerade kan hålla kontakten med LiTH, MTS samt studiekamrater. Alumniföreningen skall fungera som en länk mellan näringsliv och studier. Detta underlättar för MTS och IEI att hitta utexaminerade studenter på MTS i näringslivet och därmed underlätta olika former av samarbeten. Alumniföreningen skall bidra till att bibehålla traditioner samt kamratanda och underlätta informationsspridning om sektionens evenemang.

Styret 11/12 genom Emilia Björe-Dahl Vice Ordförande

Bilaga 8.1 Motion angående: Inköp av ny filmkamera

Bakgrund:

MPiRE har varje år filmat det mesta i Nolle-P för att göra en nollephilm till alla nollan som ett minne av Nolle-P. Kamerorna, som ägs av sektionen, har dock blivit väldigt ålderdomliga vilket syns på kvalitén på filmen. Batteritiden och överföringstiden från filmkameran till datorn är också just nu undermåliga. En ny filmkamera skulle underlätta arbetet med nollephilmen samt höja bildkvalitén på den och därmed nöjet att titta på den. Men filmkameran skulle också även kunna användas till bl.a. FM och Styret till deras aktiviteter för att föreviga nuet, t.ex. till julkalendern och Le Mans.

Med anledning av ovanstående yrkar jag/vi Att

Sektionen ska köpa in en ny filmkamera innan Nolle-P 2012.

Mats Wallin

Bilaga 8.2 (motionssvar) Motionssvar angående: Inköp av ny filmkamera

Styrelsen ställer sig allmänt positiva till denna motion då de filmkameror som i dagsläget finns är relativt ålderdomliga. För att förbättra kvaliteten på sektionens filmer och höja medlemsnyttan med att ha en kamera av bättre kvalitet, anser styrelsen att det är rimligt att införskaffa en ny filmkamera

Med anledning av ovanstående yrkar Styret Att

Bifalla motionen i sin helhet.

Styret 11/12

Bilaga 9.1 Val av förtroendeposter: Styret 2012/2013

Beslutsförslag: Valberedningen föreslår Att

Albin Mannerfelt Anna Olausson Malin Fredriksson Per Randell Gustaf Årre Anna Allerth Filip Jöndell Sonja Troberg Sara Nilsson Jesper Kalldin Benjamin Gredeson Linnéa Svanström Vice Ordförande Kassör Studienämndsordförande (M2) Internationellt ansvarig Marknadsföringsansvarig (M3) (EMM1) Webmaster Sekreterare Alumniansvarig (M1) (EMM2) (EMM2) Intendent Näringslivsansvarig InfoChef Festmaskinist väljs till Maskinteknologsektionens

Styre 2012/2013

(M2) (DPU3) (M2) (DPU1) (DPU2) (DPU1)

Bilaga 9.2 Val av förtroendeposter: Vice studienämnds- ordförande för EMM, DPU, M 2012/2013

Beslutsförslag: Valberedningen föreslår Att

Linnéa Lundberg Frida Eriksson (EMM2) (DPU2) Christoffer Zeipel-Stjerna (M3) väljs till Maskinteknologsektionens

Studienämndsordförande 2012/2013

Bilaga 9.3 Val av förtroendeposter: Revisorer 2012/2013

Beslutsförslag: Valberedningen föreslår Att

Robin Hermasson Anders Oldermark (Civilekonom) (Civilekonom) väljs till Maskinteknologsektionens

Revisorer 2012/2013

Bilaga 9.4 Val av förtroendeposter: FestMaskineriet 2012/2013

Beslutsförslag: Valberedningen föreslår Att

Denny Matsson Julia Persson Felicia Bindekrans Anna Lindgren Johan Strömbäck Petter Haugskott Albin Klang Louise Lindberg Stallchef Kassör Spons Tryck&Biljett Biljett&Tryck Öl&Bar Webb&Info Mat&Sittning Anton Östlund Beatrice Lundgren Bygg Ljud&Ljus Gustaf Sjöstrand Gyckel&Personal väljs till

FestMaskineriet 2012/2013

(M1c) (EMM1) (DPU1a) (DPU1b) (M1d) (M1a) (EMM1) (DPU1b) (M1d) (M1c) (DPU1b)

Bilaga 9.5 (motförslag) Val av förtroendeposter

Motkandideringar till FestMaskineriet 2012/2013:

Erik Söderby Öl&Bar (DPU1b)