Asezarile urbane din Africa Cairo

Download Report

Transcript Asezarile urbane din Africa Cairo

Cairo

Cairo este capitala Egiptului si este cunoscut sub numele de “Mama lumii ” sau “Orasul victoriei”. Orasul are o populatie estimata intre 16 – 20 milioane de locitori si cu o suprafata de 453 kilometri patrati. Un lucru care imi place la orasul

Cairo

este amestecul de nou cu cel vechi de la perioada antica la cea medievala si terminand cu cea moderna din ziua de astazi. Piramidele din Giza, care impreuna cu acest oras formeaza un urias organism urban, exponatele din Muzeul Cairo si statuia lui Ramses din fata garii Centrale sunt punctele de atractie instorice importante pentru turisti.

Cea mai mare parte a orasului se afla pe partea de est a Nilului. Vizitatorii adesea se simt mai confortabil in distinctul occidental al orasului in Piata Eliberarii. In Cairo exista peste 500 de moschei iar cele mai notabile sunt Moscheea Al-Azhar, AlRifai, Moscheea Sultanului Hassan precum si a lui Mahmet Ali.

Durban

Durban

este un oraș situat în partea de vest a statului Africa de Sud în provincia KwaZulu-Natal, port la Oceanul Indian.

Orașul propriu zis are o populație de peste 500.000 locuitori iar împreună cu aria metropolitană, ajunge la peste 3.000.000

.

Nairobi

Na irobi

este capitala și în același timp cel mai mare oraș al Kenyei. Numele de Nairobi vine de la

Ewaso Nyirobi

din maasai, care înseamnă "ape răcoroase". Nairobi mai este cunoscut și sub numele de alint de "Orașul verde în plin soare". Orașul se găsește pe Râul Nairobi la o altitudine de 1661 m deasupra nivelului mării.

Nairobi a fost fondat în 1899 ca depou al liniei ferate Uguanda care se construia între Mombasa și Uganda dar a preluat funcția de oraș-capitală în 1907 de la Mombasa. Orașul a fost complet reconstruit la începutul secolului XX după o epidemie de ciumă și un incendiu care a devastat orașul original. După aceea, așezarea a continuat să crească, devenind capitala Protectoratului Est African Britanic și, după obținerea independenței țării, capitala noului stat independent Kenya în 1963.

Pretoria

Cu o puternica amprenta coloniala, capitala administrativa a Africii de Sud refuza parca sa paseasca in secolul XXI, pastrandu-si atmosfera idilica a trecutului sau istoric.

Fondat la 1855, orasul a fost botezat astfel in onoarea capeteniei bure Andries Pretorius, conducatorul trupelor Voortrekkers, care i au zdrobit pe zulusii condusi de regele Dingan in batalia de la Raul Insangerat. A devenit capitala provinciei Transvaal, iar mai tarziu a noi Republici a Africii de Sud. Pretoria, asemeni unei femei orgolioase, nu a renuntat niciodata la acest statut, a crescut mereu, ajungand astazi sa numere aproape 2 milioane si jumatate de locuitori.

Cei care traiesc aici, o numesc cu drag Jacaranda City, datorita arborilor care o inunda primavara cu florile lor violet.