Notulen GMR PO - OBS De Feniks

Download Report

Transcript Notulen GMR PO - OBS De Feniks

Notulen GMR PO

Plaats en datum Bespreking Opgemaakt door Telefoon : : : Groningen, 24 juni 2014 F.J. Bosma Leonard Springerlaan 39 Postbus 744 9700 AS Groningen T (050) 368 88 00 Deelnemers Afwezig: R.J. van Linschoten (lid CvB) P. van Lint (Swaoistee) H.J. Hoogenberg (Starter) S. Verduijn (Borgman) R. van der Meer (Buitenschool) W. Draaisma (Sterrensteen) GMR PLENAIR

5. Vaststelling notulen 03-06-14

Deelnemers (vervolg) Leden GMR PO R. Vinke (lid CvB a.i. wnd voorzitter) F.J. Bosma (Bestuurssecretaris) Er zijn geen op- of aanmerkingen op de notulen zodat deze ongewijzigd worden vastgesteld.

6. Mededelingen vanuit het CvB

De mededelingen worden mondeling gedaan: -Rob van Linschoten is verhinderd om bij de vergadering aanwezig te zijn. -In het DGO van 23 juni jl. is helaas geen overeenstemming bereikt over een sociaal plan fase 1. Dit onderwerp zal verder ter sprake komen bij het agendapunt reorganisatieplan SO. -Rector Reitdiep: er is, in de persoon van Annet Dijkema, een nieuwe rector benoemd. Annet Dijkema zal per 1 augustus starten. -Over de stavaza vacature voorzitter CvB is op dit moment geen nieuws te melden. -Expeditie: bij deze school is de afgelopen vergadering het een en ander gebeurd. Hierop heeft het CvB maatregelen genomen. Dit heeft erin geresulteerd dat vijf medewerkers op een andere school aan de slag zullen gaan. Dit heeft niets van doen met het functioneren van deze medewerkers maar enkel met de teamsamenstelling op de Expeditie.

Actie Actie Termijn Termijn

7. Reorganisatieplan SO

Pieter Zwart vraagt of er bezwaar tegen bestaat de naam van het stuk te veranderen zodat het geen Reorganisatieplan heet. Onder verwijzing naar een brief die verstuurd is aan de betreffende medewerkers geeft het CvB aan dat dit akkoord is. Pieter Zwart vervolgt door aan te geven dat de bonden liever enkel voor het OOP en nog niet voor het OP afspraken wensten te maken. Derktje Feringa vraagt hoe het kan dat de gegevens van de bonden niet overeenkomen met de gepresenteerde gegevens. Het CvB geeft aan dat het lastig was zo direct in de vergadering te reageren. Deels ook omdat in de door de bonden gepresenteerde cijfers de afgelopen periode niet was meegenomen. Dat maakt het tot appels met peren vergelijken. Pieter Zwart vat het samen. De bonden kijken naar de cijfers gebaseerd op vorig jaar en dit jaar terwijl het CvB naar de toekomst kijkt. Dit onder meer nu O2G2 (twee jaar) werkgelegenheidsbeleid kent. De commissie van de GMR heeft een en ander beoordeeld vanuit de gedachte te gaan voor zo goed mogelijk SO. Deze zelfde intentie heeft de commissie bij het CvB geproefd. De GMR stemt onder de volgende voorwaarden in met het document “Financiële onderbouwing het komen tot een reorganisatie van het SO van O2G2”, Dat voor 7 juli 2014 een Plan van Aanpak visieontwikkeling op het SO is opgesteld; Dat met de vakbonden DGO wordt gevoerd op 23 juni over alleen fase 1 van een Sociaal Plan, en Dat pas DGO gevoerd kan worden over fase 2 van het Sociaal Plan als men kan instemmen met de uitkomsten van het visieontwikkelingtraject SO en de daaraan gekoppelde voorgenomen organisatiestructuur en de personele consequenties voor de functiegroepen binnen het SO. De verdeling onderwijstaken-zorgtaken is daarbij een speciaal punt van aandacht.

8. Reorganisatieplan ICT

Pieter Zwart geeft aan dit punt als een “stand van zaken” punt te willen bespreken. De (commissie van de) GMR is erg tevreden hoe het proces loopt. Het document over de instemming komt na de zomer. Dit zit op de formulering van de borging van evaluatiemomenten in het proces. De voorgestane route is goed geeft de GMR aan. Bé Buiring vraagt hoe het werkt nu hij begrepen heeft dat de van de Hanze aangeschafte systemen niet te gebruiken zouden zijn. En mocht dit het geval zijn, hoe wordt dan omgegaan met het door de scholen hierin geïnvesteerde bedrag. Het CvB geeft aan dat Erik Vredeveld en Wytze Visscher dit zullen beantwoorden.

Actie Brief versture n naar Josanne Actie Termijn gereed Termijn

9. Rondvraag

Luuk Feikens stelt namens Patrick van Lint een vraag. Kern van deze vraag is dat gebleken is dat voor twee kinderen, met LGF-bijdrage, via De Swoaistee gehoord zou zijn dat O2G2 moeilijk zou doen met de financiering van de lgf. Het CvB geeft aan dat de brief waar naar verwezen wordt de juiste is. Als het meer specifiek is wordt Patrick van Lint gevraagd dit door te geven. Separaat zal het CvB bij de Swoaistee navraag doen. Derktje Feringa vraagt naar de achtergrond waarom aan REC3-medewerkers is gevraagd hun CV op te sturen. Het CvB geeft aan dat aankomende donderdag een bijeenkomst is gepland, maar dat dit nog specifiek zal worden nagegaan en Derktje hierover bericht zal ontvangen. Vaardigheidsmeter (VHM). Vanuit de GMR wordt aangegeven dat het gevoel bestaat dat de VHM gebruikt wordt als beoordelingsinstrument. Het CvB geeft aan dat de directeur op individueel de uitkomsten kan inzien, maar

Actie Derktje berichte n Termijn gereed

dat deze mogelijkheid voor anderen niet is opengesteld. Verder is de VHM ingezet als ontwikkelinstrument en krijgt een plek in de gesprekkencylcus. In enkele gevallen is het ingezet als beoordelingsinstrument, maar dat is in specifieke gevallen gebeurd en dan ook gemeld aan de betrokkene. Het CvB geeft verder aan dat de VHM niet heeft meegespeeld bij het besluit van het CvB om in te grijpen in het team op de Expeditie. Ten slotte geeft Pieter Zwart aan de afgelopen periode prettig te hebben samengewerkt met zowel de leden van de GMR als met het CvB.    

Actiepuntenlijst

 Ervaringen VHM naar Josanne sturen  Voorstel gelden jonge leerkrachten voorstel stuk maken (CvB) Evaluatie ERD in een presentatie geven (Erik Vredeveld) Brief naar directeuren dat vacature zaken nu anders gaan dan voorheen (CvB/ondersteuningsbureau) Scholingsideeën op volgende agenda (DB GMR PO) Meningen inventariseren over SCOL en doorgeven aan Josanne (iedereen)