Verksamhetsplan 2015 - 2016

Download Report

Transcript Verksamhetsplan 2015 - 2016

Sida

1

av

7

Verksamhetsplan 2015 - 2016

”Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla.”

Idrott och Tävling

Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk bakgrund, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrotts- och tävlingsverksamhet. Självklart omfattar ovanstående allt som står i diskrimineringslagen. En bred idrottsverksamhet med en livlig knatte- och juniorverksamhet. Ett gott och balanserat tävlingsutbud. Spelare i alla ålderskategorier som representerar föreningen i tävlingsverksamhet. Breddverksamhet med kompetensutveckling (snabbare och skickligare spel, regelkunskap och säkerhetstänkande) för samtliga intresserade medlemmar som också ger förutsättningar för en bred elitverksamhet på en god nivå för de som kan och vill mer. De som deltar, tar ansvar. De som deltar i idrottsverksamheten upplever att verksamheten har hög kvalitet och en omfattning som balanseras mellan tävlare och icke tävlare. De som deltar i tävlings- och träningsverksamheten förstår golfens idé. Juniorerna känner glädje i att vara på klubben, delta i klubbaktivitet, tävlingar, träningar och en tillfredsställelse i att utvecklas. De som deltar som ledare och funktionärer upplever att den insats de gör är oumbärlig i vår ideella verksamhet.

Medlem och Marknadsföring

Vi ska arbeta så att alla medlemmar känner att de deltar i en idrottsverksamhet som genomsyras av en trygg social gemenskap samt ger utbildnings- och utvecklingsmöjligheter för alla med en viss tyngdpunkt på våra barn och ungdomar. Vi ska planera och genomföra aktiviteter som främjar jämställdhet och jämlikhet. All verksamhet ska ta sitt avstamp från Verksamhetsplanen och utvärderas utifrån dess mål.

Vi ska arbeta för fler knattar och juniorer i träningsverksamhet till 2015 samt för att totalt sett få fler spelande medlemmar till 2015.

Sida

2

av

7

Marknadsföring av Nynäshamns golfklubb blir allt viktigare. Vi ska i samverkan med Nynäshamns Golf AB arbeta för fler medlemmar, fler partners och för mer företagsgolf. Körunda Golf och Konferenshotell samt Krohn Golf AB användes tydligare i samverkan och samarbete för medlemmarnas och idrottsföreningens bästa. Det är allas ansvar att sprida information om klubben och dess verksamhet. Det är därför viktigt att alla som har information och som ser att den bör spridas lämnar underlag till Klubbchefen eller i samråd med henne anslå information på anslagstavlan, skriva på hemsidan eller lämna in till Nynäshamns Posten.

Utvärdering och uppföljning i Verksamhetsberättelsen

Alla uppgifter som framgår av Verksamhetsplanen för 2015 (se nedan) ska ständigt följas upp och utvärderas. Där det är möjligt och lämpligt ska utvärderingen göras uppdelat (kön, ålder, mm). Utvärderingen och en analys av denna ska sedan redovisas i Verksamhetsberättelsen (VB). Detta för att kunna utveckla och förbättra verksamheten kommande år. Det som minst ska redovisas i VB är markerat med (VB) efter respektive uppgift. Styrelsen har valt att redovisa 2015–2016 års verksamhetsplan. Verksamhetsplanen bygger på 2014-2015 års verksamhetsplan som fastställdes på årsmötet 2014. Till årsmötet 2016 kommer verksamhetsplan för 2016-2017 att tas fram. Två nya dokument har och kommer att tas fram, en rutinhandbok samt årscykel (för respektive kommitté) för arbetet inom golfklubben. Rutinhandboken pekar på hur arbetet som beskrivs i verksamhetsplanen ska bedrivas och årscykeln var i tiden detta skall ske.

Klubbstyrelsen (KS)

Väljs på årsmötet efter förslag från valberedningen. Driva Klubbens verksamhet enl de anvisningar som finns i Verksamhetsplan 2015-2016 och beslut tagna på Årsmötet. Utse ledamöter till respektive kommitté. Ge ut riktlinjer till kommittéerna och följa upp deras arbete. Utvärdera kommittéernas rapporter och föra in delar i verksamhetsberättelsen. Under året följa upp och utvärdera vilka aktiviteter som ger måluppfyllelse (VB). Ta reda på utbildningsbehov för klubbmedlemmar och förtroendevalda (VB). Anordna klubbspecifik utbildning och studiecirklar (VB). Hålla regel- och etikettmedvetenheten hög.

Sida

3

av

7

Hålla sig väl underrättad om de utbildningar som arrangeras av såväl RF, SGF, SGDF och SISU. I samarbete med Nynäshamns Golf AB verka för att en större tävling genomförs varje år som skall vara självfinansierad. (VB). Samordna anskaffandet av sponsorer till idrottsföreningen. Samordna all marknadsföring och reklam i samarbete med Nynäshamns Golf AB. Granska Verksamhetsberättelsen utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Hålla kontakt med SGF och SGDF i jämställdhetsfrågor. Hålla kontakt med valberedningen i jämställdhetsfrågor. Hålla sig underrättad om vad som händer inom golfen i Sverige i miljöområdet. Hålla kontakt med SGF och SGDF i frågor om miljöarbetet.

Tävlingskommitté (TK)

Styrelsen utser ledamöter varav en är sammankallande. Tillsammans med SK samordna deltagande med lag i ålderserierna samt planera för seriespel och matchspel hemma (VB). Anordna klubbtävlingar och inbjudningstävlingar (VB). Tillsammans med Klubbchef söka tävlingssponsorer.

Medlemskommitté (MK)

Styrelsen utser ledamöter varav en är sammankallande. Aktivt verka för att fler barn och ungdomar som saknar koppling till golfen ska få möjlighet att prova på idrotten. Verka för att golfen blir en del av idrottsutövningen i skolorna i närområdet, t.ex. inom ramen för ”Golf i skolan” (VB). Planera, skaffa funktionärer och genomföra ”Prova på” 4 ggr per år (VB). Delta på Föreningens Dag (VB). Planera och genomföra medlemsvärvning. Fortsätta satsningen för att engagera, motivera och rekrytera juniorflickor. Planera och genomföra introduktion för nya medlemmar.

Sida

4

av

7

Planera och genomföra medlemsaktiviteter (klubbfest, resor, golfvecka, temakvällar med golfanknytning och golfaktiviteter som inte är tävling). Här kan det vara lämpligt att rikta in sig på olika grupper (flickor/kvinnor, ungdomar, seniorer, nya medlemmar, mm), allt för att bättre anpassa verksamheten (VB). Ge klubbens medlemmar verktyg för att förbättra sin egen prestation i form av exempelvis kurser i mental träning, kost och näringslära, fysisk träning och stretching (VB). Ansvara för frivilliggruppen. (Frivilliggruppens arbete styrs till stora delar av Bolaget, men det finns delar som ev kan/bör styras av GK. Styrelsen kommer att diskutera punkten närmare under året.) Hålla kontakt med ledare för damgolfen inom SGDF.

Juniorkommitté (JK)

Styrelsen utser ledamöter varav en är sammankallande. Erbjuda medlemmar upp till och med 21 år en bra träning som ska utgå från lust, glädje och målfokusering. (Målet kan skilja sig åt mellan olika individer beroende på ambitionsnivå). Tillsammans med Pro skapa individuella utvecklingsplaner för juniorer. Tillsammans med Pro planera, engagera ledare samt genomföra Golfkul (VB). Tillsammans med Pro slussa över juniorer från nybörjarutbildning (t.ex. Golfkul) till juniorträningsgrupperna. Leda och utveckla juniorer i golfanda och etikett. Verka för att interna juniortävlingar genomförs på klubben(VB). Upprätta tävlingsplanering för alla juniorer som har ambitionen att spela på minst distriktsnivå. Stimulera klubbens juniorer att delta i tävlingsverksamheten på klubben men också genom att träna/tävla tillsammans med tränare och elitspelare. Verka för att minst en större juniortävling genomförs på klubben, typ distriktstävling (VB). Höja klubbens ranking som juniorklubb (VB). Ansvara för att träningsläger anordnas där alla juniorer i träningsverksamheten erbjuds möjlighet att delta (VB).

Seniorkommitté (SK)

Styrelsen utser ledamöter varav en är sammankallande. Sida

5

av

7

Organiserar tävlingsspel som hänförs till seriespel både inom distriktet och nationellt (VB). Varje lag ska ha en ansvarig. Samordna träning med Pro som ingår i tävlingsavgiften.

Veterankommitté (VK)

Ledamöterna väljs vid veteranernas upptaktsmöte, som hålls i april. Planera och genomföra ett tävlingsprogram anpassat för både kvinnliga och manliga veterangolfare (VB). Bidra till att skapa en atmosfär både på och utanför banan som främjar trivsel och gemenskap.

Banråd (BR)

Styrelsen utser ledamöter varav en är sammankallande. Rådet ska fånga upp idéer om spelförbättrande åtgärder samt säkerhetsmässiga förbättringar (VB). Banrådet ska ha en orientering om banskötsel, maskinpark och de vanligaste skadeangreppen. Banrådet ska få del av SGDFs Bankonsulents Banrapporter (motsv.)

Handikappkommitté (HK)

Styrelsen utser ledamöter varav en är sammankallande. Genomföra årsrevision enl de regler som SGF ger ut. Revisionen ska vara klar senast 31 januari (VB). Under året hantera spelare som uppenbart har en felaktigt handicap (VB). Under året informera om den verksamhet som kommittén bedriver (VB). Ta fram lämplig statistik (uppdelat) för att på sikt kunna utvärdera medlemmarnas HCP förändring och med det som underlag utveckla klubbens verksamhet (VB).

Valberedning (VB)

Ledamöter utses av årsmötet varav en är sammankallande. Sida

6

av

7

Valberedningen ska inför årsmötet lämna förslag på nya ledamöter i Nynäshamns Golfklubb. Valberedningen bör under året ”följa styrelsens arbete, utvärdera och ta fram underlag för vilka kompetenser de nya styrelsemedlemmarna bör ha”. Allt för att få en så bra och bred styrelse som möjligt.

”Verksamhet i samarbete med Nynäshamns GK”

Nedanstående funktioner är bara övergripande redovisade för att få en helhetsbild över den samordning och det samarbete som krävs för att driva Klubbens verksamhet i rätt riktning. Detta är verksamheter som medlemmarna påverkar på ett annat sätt än ovanstående kommittéer, som hanteras i Klubbens stadgar och på årsmöten.

Nynäshamns Golf AB

Golfklubben är störste minoritetsägaren genom innehavet av osålda aktier. I och med detta har golfklubben ett ansvar som ägare i bolaget att verka för att verksamheten bedrivs på ett sätt som gagnar klubbens medlemmar på kort och lång sikt. Detta engagemang kommer att utökas genom att klubbens ordförande får en ordinarie plats i bolagsstyrelsen. På så sätt kan medlemmarna påverka bolaget dels genom ett eget aktieinnehav samt genom klubbens styrelse. Åtgärden är inte ett utslag av misstro utan tvärtom öka engagemanget för anläggningens framtid och ansvarstagande.

Klubbchef (KC)

Som övergripande mål verka för en komplett och trivsam golfanläggning samt att Klubbens vision om en trevlig atmosfär och en bana som rekommenderas av all infrias. Sälja och utveckla golfanläggningen i sin helhet för att möjliggöra ett växande antal medlemmar. Att samarbeta med Klubben på ett sådant sätt att dess idrottsliga ambitioner kan förverkligas.

Sida

7

av

7

Delta på Klubbens styrelsemöten. Tillhandahålla Klubben tjänster såsom:  gemensam kanslitjänst (allmän medlemsservice etc. på telefon, mail och på kontor)  löpande uppdatering av gemensam hemsida   upprättande av och utskick att gemensamt nyhetsbrev (Puttar och Slag) planering och genomförande av Funktionärsgolftävling

Pro-verksamheten

Ansvara för att Klubbens medlemmar och besökande ska kunna ta lektioner i och få information om golf och golfspel. Att mot ersättning tillgodose Klubbens behov av idrottsträning (juniorträning, ålderslagen, knatteträning, Golf i Skolan, Prova på verksamhet, lägerverksamhet samt tävlingscoachning). Att mot ersättning tillgodose Klubbens allmänna behov såsom allmän medlemsservice, deltagande på styrelse- och kommittémöten, rådgivning vids uttagning av spelare till Klubbens representationslag, föreläsningar vid klubbaftnar och introduktionsträffar samt vara rådgivare vid nominering av kandidater till stipendier och andra utmärkelser.