Nødnettdagene 2014

Download Report

Transcript Nødnettdagene 2014

Nødnettdagene 2014 2. og 3. april Radisson Blu Hotel, Oslo-Alna

Radisson Blu Hotel, Oslo-Alna

Radisson Blu Hotel, Oslo-Alna er et todelt konferansehotell med mulighet for å bo på enten Radisson Blu sine designede forretningsrom eller Park Inns mer moderne rom. Hotellet har egen restaurant og bar, samt eget treningssenter. Tilbyr over 1200 kvadratmeter med konferanselokaler, deriblant en stor ballsal på over seks hundre kvadratmeter. I tillegg finnes 17 møterom med størrelse mellom 14 og 48 kvadratmeter, i tillegg til 300 kvadratmeter med mingleplass. Det vil være gode muligheter for trådløst internett Hotellet har begrenset med parkeringsplasser i et parkeringsanlegg i kjelleren. Vi anbefaler derfor å reise kollektivt. Adresse: Tevlingveien 21 Alna, 1081 Oslo. http://www.radissonblu.com/hotel-osloalna

Har du allergier? Husk å ta kontakt med oss på [email protected]

Veibeskrivelse

Avstand Gardermoen: 40 km. Avstand sentrum: 10 km.

Kollektivt:

Kort vei til t-banens linje 1 og 2, Trosterud stasjon: 1.

2.

3.

4.

5.

221 som er markert av på kartet er en Kiwi butikk, fortsett forbi denne. Grønn linje på kartet er gangvei, Følg denne ned mot venstre. Fortsett over gangbroen. Blå linje på kartet er Tevlingveien (bilvei), følg denne langs hotellet (markert med rød stjerne). Inngang er mot midten på den nedre langsiden (mot Statoil stasjonen). Eventuelt ta buss 411 Trosterud fra Oslo Sentralstasjon. Reisetid beregnet til et kvarter. Flybussen ( www.flybussen.no

) stanser utenfor hotellet.

Bilvei:

Fra sentrum: kjør på E6 nordover. Følg skilt mot Trosterud, Lindeberg nedre, Alnabruterminalen. Sving til høyre ved avkjøring 40. Hold venstre i 200 m, før man tar avkjøring og svinger til høyre inn på Tevlingveien. Fra Gardermoen: E 16 til E6 retning Oslo, etter 25 km se etter skilt mot Alnabru, Trosterud, Lindeberg nedre, Alnabruterminalen. Hold til høyre og ta avkjøring 40. Til venstre i rundkjøringen, tredje avkjøring – inn på Tvetenveien. Til høyre i rundkjøring, første avkjøring, sving til høyre inn på Tevlingveien.

Kart over konferanselokalene

Program 2. april

Med forbehold om endringer. Vi gjør oppmerksom på at første servering 2. april vil være klokken 12.10. 09.30 10.45 10.55 11.15 Registreringen åpner Dagfinn Sjøvik, prosjektleder for utbyggingen, er til stede på DNKs stand for å svare på spørsmål. Offisiell åpning av Nødnettdagene

v/ Tor Helge Lyngstøl, direktør i DNK

Hvem bør bruke Nødnett og hvorfor? Samfunnets evne til å håndtere hendelser og kriser omfatter flere aktører innen beredskap enn de tre nødetatene. Hvilken rolle har DNK i forbindelse med dette, og hva forventes det av organisasjoner som tar Nødnett i bruk?

v/ Jostein Hesthammer, markedsdirektør i DNK

Forventninger til Nødnett Sogn og Fjordane er et fylke som de siste årene har fått mye medieoppmerksomhet i forbindelse med tragiske hendelser og uvær. Hvordan løser et fylke med så vanskelig geografi de krevende beredskapsoppgavene sine? Her får vi vite hvordan samarbeidet mellom en rekke aktører, slik som Statens vegvesen, kommuner, fylkeskommunen og kraftselskaper, foregår når krisen inntreffer.

v/ Haavard Stensvand, fylkesberedskapssjef i Sogn og Fjordane

11.40 Nye brukere og Nødnett Hva er status for innføring av nye brukere inn i Nødnett, og hva kan fremtiden bringe?

v/Lars-Otto Laukvik, kundeansvarlig for andre brukere i DNK

Samhandling sjø og land: Redningsselskapets bruk av Nødnett. Hvorfor er Nødnett viktig for Redningsskøytene? Behov og erfaringer. 12.10

v/ Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet

13.05 Lunsj – Fra 12.30 vil strategidirektør i DNK, Nina Myren, være tilgjengelig på DNKs stand. Fra analog til digital hverdag. Erfaringer fra Fase 1 Innføringen av Nødnett er et stort samarbeidsprosjekt der mange ulike aktører bidrar. Hva har vært de tre nødetatenes overordnede erfaringer?

v/ Thomas Østensjø Hansen, politiinspektør i Politidirektoratet Tom Eirik Midthaug, operasjonsleder Vestoppland politidistrikt

13.50 14:15 14.35 15.05 15.20 15.40 16.00

Arne Stokke, avdelingssjef AMK innlandet Trond Brenden, leder Alarmsentral Brann Innlandet

Så gör vi i Sverige Sverige var ferdig med å bygge ut sitt landsdekkende kommunikasjonssystem RAKEL i 2010. De svenske nødetatene har dermed lengre erfaring med bruk av sitt nødnett enn det vi har i Norge. Vi får høre hvordan de løser kommunikasjonsmessige utfordringer som kan oppstå i samarbeidet mellom nødetatene i uforutsette, så vel som planlagte hendelser.

v/ Reine Lamkiewicz, sambandsansvarlig hos polismyndigheten i Västra Götaland

Pause Gateway-/repeaterløsninger: En forlengelse av Nødnett Hva kan gateway, DMO og DMO-repeater gi brukeren? En gateway er en funksjonalitet i TETRA som gir brukerne en lokal forlengelse av Nødnett slik at de får fleksibilitet og trygghet ute på utfordrende oppdrag.

v/ Magnus Berg, tunnelansvarlig i DNK

Røde Kors har testet bruk av mobile gateway-/repeaterløsninger under svært vanskelige værforhold på steder langt utenfor allfarvei. Hvilke dekningsutfordringer har vi i nasjonalparker og i områder med utfall av dekning pga. naturkatastrofer, brann og lignende?

v/Arve Hermansen, prosjektgruppe Nødnett i Røde Kors Hjelpekorps Arnulf Hansen, koordinator i Røde Kors Østfold

Hvordan brukes gateway i Sverige? I Sverige kan det fortsatt være utfordrende å få politiet til å forstå nytten av å bruke gateway. Hva er fordelen ved å bruke gateway og hva kan gjøres for å få nødetatene til å bruke denne viktige tilleggsfunksjonen oftere?

v/ Reine Lamkiewicz, sambandsansvarlig hos polismyndigheten i Västra Götaland

Kapasitet og AGA (air-ground-air)- dekningen i Nødnett Hva mener vi med kapasitet i luftnettet? Hvordan fungerer AGA-nettet i forhold til bakkenettet for nødetatene?

v/ Kjetil Høiseth, senioringeniør i DNK

Pause – med servering. Jostein Hesthammer, markedsdirektør i DNK, er til stede på DNKs stand. Best cases: Slik bruker vi Nødnett!

16.30 17.00 19.30 "Rakkestadprosjektet" - forsterket og forenklet samhandling. Involvering av kommunens helse- og omsorgstjenester i Nødnett skapte mer effektive samarbeidsformer og rutiner mellom kommune og spesialisthelsetjeneste.

v/ Anita Buer, seksjonsleder hjemmebaserte tjenester i Rakkestad Kommune

Gjennom en praktisk tilnærming får vi høre mer om bruk av radioterminaler i brannvesenet, med eksempler fra virkelige hendelser i Mosseregionen. Vi får vist en reell utkalling på Nødnett og hvordan nødetatene kan hente ut den ultimate gevinsten ved bruk av felles samband.

v/Rune Larsen, leder av beredskapsavdelingen i MOVAR IKS

Den viktige opplæringen Hva innebærer opplæring av brukere til Nødnett? Representanter fra de tre nødetatene forteller om hvordan de ulike etatene har organisert sin opplæring og hvorfor denne er en viktig suksessfaktor for å få fullt utbytte av funksjonene i Nødnett.

v/ Øyvind Hagen Karlsen, opplæringsansvarlig DNK Kaj Hagberg, opplæringsansvarlig ved JKØ for DSB Carl Otto Hinlo, Politihøgskolen i Stavern A tle Rørbakk, nasjonal instruktør i Nødnett og seniorrådgiver i Helsedirektoratet

Avslutning for dagen Felles middag

Program 3. april

Denne dagen tilbyr vi simultan oversetting fra norsk til engelsk og fra engelsk til norsk, til de som har behov for dette. 08.00 09.00 09.10 10:10 10.25 10:40 11.00

11:20 Registreringen åpner Åpning av dag 2

v/ Tor Helge Lyngstøl, direktør i DNK

Tema: Robuste nett når det stormer som verst Nødnett i ekstremvær – krav og forventninger til robusthet. Hva er dagens tilstand i de kommersielle elektroniske kommunikasjonsnettene? Post- og teletilsynet forteller om sitt kontinuerlige arbeid med kravsetting og oppfølging overfor aktørene.

v/ Torstein Olsen, direktør i Post- og teletilsynet

Hvem har behov for å kommunisere med hvem i krisesituasjoner? Her får vi se hvordan man kan håndtere alt fra små kriser i hverdagen og helt opp til store kriser på nasjonalt nivå.

v/ Anne Rygh Pedersen, avdelingsdirektør brann i DSB

Robusthet i telenett – trender, utvikling og krav. Bruken av kommunikasjonstjenester over internett vokser kraftig. Økt avhengighet medfører en ny type risiko og øker sårbarheten. Sentrale brukertrender og konsekvenser for Telenor som organisasjon når det gjelder utbygging, drift og sikkerhet.

v/ Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor

Pause. Ann Kristin Høydal Hide og Dagfinn Sjøvik fra DNKs ledelse er til stede på DNKs stand for å svare på spørsmål. Innlegg fra justis- og beredskapsministeren

v/ justis- og beredskapsminister Anders Anundsen

Nødnett og robusthet – hva er det mulig å få til? Hva gjøres i Nødnett-prosjektet for å sikre et mest mulig robust nett?

v/ Cecilie Løken, avdelingsdirektør i DNK

Hvor robuste er de kommersielle nettene? Hvordan kan Nødnett på best mulig måte samhandle med de kommersielle nettene? Vi får innsyn i arbeidet på Simula og forskningen ved Robuste Nett-senteret, og hvordan dette kan være med på å bidra til økt kunnskap om robusthet.

v/ Olav Lysne, professor UIO og direktør for Robuste nett-senteret ved Simula forskningssenter

Tema: Kommunikasjon uten grenser

11.50 12.50 13:10 13.50 14:10 Nødnett og Rakel knyttes sammen – hva er det mulig å få til? Hvordan foregår arbeidet med å knytte Nødnett og Rakel sammen, og hva er målet for dette samarbeidet?

v/ Marianne Storrøsten, norsk prosjektleder for ISI-prosjektet i DNK

Samvirke over riksgrensen

.

Brann- og redningsetatene i svenske Strömstad og norske Halden deler sine erfaringer om hvilken nytte de har av et nært samarbeid over grensene.

v/ Eyvind Aakerman, Halden brannvesen Håkan Baatz, brandinspektör i Räddningstjänsten i Strömstad

Lunsj. Fra 12.20 er Cecilie Løken, avdelingsdirektør systemforvaltning og drift i DNK, tilgjengelig på DNKs stand. Foreløpig tittel: The Nødnett project as seen from the Motorola management Nødnett er et veldig viktig prosjekt for Motorola Solutions. Foredraget vil fokusere på offentlig sikkerhet og vise til størrelsen og kompleksiteten til prosjektet. I tillegg vil fremtidige industrielle trender og det pågående partnerskapet mellom Motorola Solutions og DNK bli redegjort for.

v/ Mark Moon,

Executive Vice President & President Sales and Product Operations

, Motorola Solutions

Tema: Nødnett i Europa Responding to User Needs: Considerations of the German TETRA Network Operator. Status til det som oppfattes å være det største TETRA-nettverket i verden: Det tyske digitale radionettet. Om utfordringer i arbeidet med utbyggingen, beslutningsprosessen i Tyskland, samt perspektiver for fremtiden.

v/ Barbara Held, avdelingsleder ved BDBOS i Tyskland

VIRVE – The national TETRA network in Finland. Vi får en innføring i det finske VIRVE nettet, og hvordan dette har fungert og vil fungere i fremtiden.

v/Jarmo Vinkvist, CEO hos Virveverkko i Finland

Applications for Critical Broadband: Safer cities Presentasjonen ser på fremtidens kontrollrom og hvordan dette kan gi en helt ny hverdag for brukerne. Hvordan kan teknologien hjelpe til i nødsituasjoner i fremtiden?

v/ Peter Goulding, ekspert på offentlig sikkerhet i Motorola Solutions

Pause med servering. Tor Helge Lyngstøl, direktør i DNK, vil være til stede på DNKs stand.

14:40 15:20 Møterom BØK – fremlegg ved Frequentis: Brukerevaluering av kommunikasjonssentraler i Nødnett.

v/ Rune Gehrken, AMK Oslo Oliver Ossege, Frequentis

Tema: Nødetatenes behov fremover Kommunikasjon og informasjonsutveksling i fremtidens helsetjeneste. Hvordan kan kommunikasjon og informasjonsutveksling bidra til å skape en sikrere og mer effektiv helsetjeneste i en hverdag preget av stadig økende krav til effektivitet?

v/ Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet

Kommunikasjon og informasjonsutveksling i fremtidens politi.

v/ Kaare Songstad, avdelingsdirektør i beredskapsavdelingen i Politidirektoratet

Hvor går Nødnett – fremtidens løsninger for datatrafikk? Å etablere nye teknologistandarder tar tid. Fremtidens løsninger må planlegges nå. Hvilke løsninger ser man for seg, og hvordan er veien dit? TEDS er en løsning man kan bruke i mellomtiden. Hva kan vi forvente oss av TEDS?

v/ Nina Myren, strategidirektør i DNK Hans Petter Naper, prosjektleder TEDS i DNK

15.50 – 16.00 Oppsummering av dagen

v/ Tor Helge Lyngstøl, direktør i DNK

Foredragsholdere 2. april 2014

Jostein Hesthammer, markedsdirektør i Direktoratet for nødkommunikasjon

Hesthammer er utdannet sivilingeniør ved NTH, med tilleggsutdanning innen ledelse fra BI og Scandinavian Leadership. Han har bred erfaring fra leverandørsiden innen telekommunikasjon og har arbeidet i Nokia og Ericsson i 20 år, i ulike roller. Ansatt i DNK siden 2009.

Haavard Stensvand, fylkesberedskapssjef i Sogn og Fjordane

Stensvand er utdannet politi og har tidligere jobbet ved Romerike politidistrikt, Kripos, Politihøgskolen og Sogn (Sogn og Fjordane) politidistrikt. I 2005 ble han ansatt som fylkesberedskapssjef i Sogn og Fjordane etter syv år som lensmann.

Lars-Otto Laukvik, kundeansvarlig for andre brukere utenom brann, politi og helse i Direktoratet for nødkommunikasjon

Laukvik har lang erfaring fra IKT-bransjen og fra Røde Kors Hjelpekorps hvor han de siste ni årene har vært nestleder i landsrådet for Røde Kors Hjelpekorps. I perioden 1985-2005 var han befal i Luftheimevernet på Fornebu flystasjon, Heimevernsstaben og avsluttet som sjef for stabsområdet på Rygge hovedflystasjon.

Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet

Lind er tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og tidligere statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet med ansvar for maritim næring, statlig eierskap og handelsavtaler. Hun har vært generalsekretær i Redningsselskapet siden august 2012

Thomas Østensjø Hansen, politiinspektør i Politidirektoratet

Hansen har vært ansatt i politiet i 15 år med bakgrunn fra ordenstjenesten og operasjonssentralen i både Oslo og Follo politidistrikt. I 2006 begynte han som assisterende prosjektleder for innføring av Nødnett i Follo, og har siden 2008 jobbet i programledelsen i Politidirektoratet for innføring av Nødnett hos politiet.

Tom Eirik Midthaug, politioverbetjent i Vestoppland politidistrikt

Midthaug har tidligere arbeidet i Oslo og Vestoppland politidistrikt. Nå er han prosjektleder for innføring av Nødnett i Vestoppland politidistrikt der han til vanlig er operasjonsleder.

Arne Stokke, avdelingssjef nødmeldetjenesten hos AMK-Innlandet

Stokke har tidligere arbeidet som ambulansepersonell, sykepleier og i nødmeldetjenesten. Han ledet arbeidet med sammenslåingen av seks AMK-sentraler til AMK-Innlandet, og deretter vært avdelingssjef for nødmeldetjenesten hos Sykehuset Innlandet HF. Han har ansvar for AMK, helseradionettet, og Nødnett.

Trond Brenden, leder Alarmsentral Brann Innlandet

Brenden var brannmann ved Gjøvik brannvesen fra 1993 til 2001. I 2004 ble han avdelingsleder for 110-sentralen på Gjøvik. Han er nå leder på Alarmsentral Brann Innlandet på Elverum og har også fungert som regional prosjektleder for innføringen av Nødnett til brann- og redningsvesen tilknyttet 110-sentralen.

Reine Lamkiewicz, sambandsansvarlig hos polismyndigheten i Västra Götaland

Lamkiewicz har arbeidet i politiet siden 1991 der han har vært både avdelingssjef og innsatsleder en rekke steder i Sverige. Fra november 2008 har han arbeidet som sambandsansvarlig ved polismyndigheten i Västra Götaland.

Magnus Berg, tunnelansvarlig i Direktoratet for nødkommunikasjon

Berg er utdannet sivilingeniør innen radio og har arbeidet med TETRA siden 1996, og har vært involvert i flere TETRA-prosjekter opp gjennom årene. I DNK har han ledet arbeidet med kartlegging av innendørsdekning i fase 0 området som endte med rapporten «Dekning i 100 bygg». Er nå tunnelansvarlig i DNK.

Arve Hermansen, prosjektgruppe Nødnett i Røde Kors Hjelpekorps

Hermansen har vært aktiv i Røde Kors Hjelpekorps siden 1990, og har innehatt ulike lederverv og funksjoner i organisasjonen. Han er nå sambandsleder i Moss og medlem i Prosjektgruppe Nødnett i Norges Røde Kors Hjelpekorps (NRKH). Han er polititjenestemann av yrke, og har også erfaring fra ambulansetjeneste og brannvesen.

Arnulf Hansen, koordinator redning og beredskap i Røde Kors Østfold

Hansen har vært aktiv i Røde Kors siden 1980, og har innehatt verv lokalt, regionalt og sentralt i organisasjonen. Han har arbeidet i ambulansetjenesten i Østfold fra 1984 med ansvar for samband, og i 2006 begynte han å jobbe med Nødnett for helse. Han er også ansatt som ressurs i Nødnett-prosjektet til Norges Røde Kors.

Kjetil Høiseth, senioringeniør i Direktoratet for nødkommunikasjon

Høiseth er utdannet sivilingeniør med erfaring fra arbeid med radioplanlegging fra både Boulder, Colorado og Tyskland. Han har internasjonal erfaring fra planlegging og drift av telekom-nettverk. I DNK har han ansvar for oppfølging av radioplanlegging, nettverkstesting, nettverkskvalitet og nettverkskapasitet.

Anita Buer, seksjonsleder hjemmebaserte tjenester i Rakkestad kommune

Buer er utdannet sykepleier og har fra 1988 arbeidet innen kommunehelsetjenesten. I 2009 ble hun seksjonsleder for hjemmebaserte tjenester i Rakkestad kommune og var ansvarlig for gjennomføringen av «Rakkestadprosjektet» i samarbeid med Helsedirektoratet og Sykehuset Østfold.

Rune Larsen, avdelingssjef i beredskapsavdelingen i MOVAR IKS

Larsen har vært aktiv innen brannvesenet siden 1994 og har fagbrev ambulanse. I dag er han varabrannsjef og avdelingssjef for beredskapsavdelingen i MOVAR IKS, interkommunalt brann og feiervesen i Mosseregionen. Han har vært ansvarlig for opplæring, utstyr røyk- og kjemikaliedykking i syv år.

Øyvind Hagen Karlsen, opplæringsansvarlig i Direktoratet for nødkommunikasjon

Karlsen er utdannet sykepleier og har erfaring fra Forsvaret, Helsevesenet og privat sektor. Før han kom til DNK jobbet han som planansvarlig for opplæring i Helsedirektoratets Nødnettprosjekt og var områdeleder for fase 2, samt nasjonal instruktør for Nødnett i Helsedirektoratet.

Kaj Hagberg, opplæringsansvarlig for Nødnett i DSB

Hagberg har 31 års erfaring fra beredskap i Oslo brann- og redningsetat. Han har siden 2006 arbeidet med Nødnett, og innehar bred faglig kompetanse innen beredskap og Nødnett. I dag er han opplæringsansvarlig for 110-sentralene.

Carl Otto Hinlo, Politihøgskolen i Stavern

@Politihogskolen Hinlo er politioverbetjent fra Politihøgskolen, i tillegg til at han nå er prosjektleder for politiets opplæring i Nødnett

Atle Rørbakk, nasjonal instruktør i Nødnett i Helsedirektoratet

Rørbakk er utdannet ambulansearbeider og anestesisykepleier, samt instruktørutdannelse i operative styringssystemer for brann, helse og politi ved Politihøgskolen. Har i dag permisjon fra stillingen som daglig leder ved Hedmarken legevakt.

3. april 2014

Torstein Olsen, direktør i Post- og teletilsynet

Olsen startet i Statens teleforvaltning (STF) i 1995. I 1997 begynte han som avdelingsdirektør for den nye Posttilsynsavdelingen, senere overtok han ansvaret som avdelingsdirektør for den nyetablerte Markedsavdelingen med ansvar for både post- og telemarkedsreguleringen. Olsen ble ansatt som direktør i Post- og teletilsynet i august 2011.

Anne Rygh Pedersen, avdelingsdirektør brann i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Rygh Pedersen har mange års erfaring som politikvinne, tillitsvalgt i politiet og operasjonsleder i Vestfold politidistrikt. Fra 2003-2005 var hun fylkesordfører i Vestfold. I 2005 ble hun utnevnt til statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet. I 2008 ble hun utnevnt til politimester i Telemark, hvor hun tjenestegjorde til 2012 da hun startet i DSB.

Berit Svendsen, konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Telenor Norge AS

Svendsen har vært ansatt i Telenor siden 1988. Hun startet som forsker, senere ble hun divisjonsdirektør for datatjenester før hun i 2000 tok over som teknologidirektør med plass i konsernledelsen. I perioden 2008-2011 var hun adm. direktør i Conax, frem til hun tok over som adm. direktør for Telenor Norge og igjen gikk inn i Telenors konsernledelse.

Anders Anundsen, justis- og beredskapsminister

Justis- og beredskapsministeren har ansvar for å gjennomføre regjeringens justis , innvandrings- og beredskapspolitikk. I perioden 2005-2013 var han en av Fremskrittspartiets representanter fra Vestfold på Stortinget.

Cecilie B. Løken, avdelingsdirektør for systemforvaltning og drift i Direktoratet for nødkommunikasjon

Løken er utdannet sivilingeniør fra NTH innen informasjonsteknologi og har bred erfaring innen telekommunikasjon og kvalitetssikring. Siden 2002 har hun arbeidet med Nødnett, og har innehatt en rekke posisjoner innen virksomheten, før hun overtok som avdelingsdirektør for systemforvaltning og drift i 2013.

Olav Lysne, professor ved UIO og direktør for Robuste nett-senteret på Simula.

Lysne er professor ved UiO og direktør for det nyopprettede Center for Resilient Networks and Applications (CRNA) på Simula. I 2001 var han med på å danne Simula Research Laboratory på Fornebu. I samarbeid med Samferdselsdepartementet har han fra 2006 bygget opp en forskningsgruppe innen robusthet av telekommunikasjonsnettverk på høyt internasjonalt nivå.

Marianne Storrøsten, norsk prosjektleder for ISI-prosjektet i Direktoratet for nødkommunikasjon

Storrøsten har vært ansatt i DNK siden 2007 og har ansvar for strategiske utredninger og prosjekter. Hun er norsk prosjektleder for det norsk-svenske prosjektet for innføring av grenseoverskridende kommunikasjon mellom Nødnett og Rakel, og leder DNKs deltakelse i EUs ISITEP prosjekt. Før DNK arbeidet hun flere år som forsker og konsulent i og for offentlig sektor.

Eyvind Aakerman, varabrannsjef og avdelingsleder beredskap ved Halden brannvesen

Aakerman er utdannet elektriker med radio- og sambandsopplæring i forsvaret. Har 34 års fartstid fra brann- og redningstjenesten hvor han nå er varabrannsjef og avdelingsleder beredskap i Halden brannvesen. Leder for «Brukerforum Nødnett for Beredskapsledere», og har ledet interregionale prosjekter i forhold til brann- og redningssamarbeid mellom Sverige og Norge.

Håkan Baatz, branninspektør i Räddningstjänsten Strömstad

Baatz startet i Räddningstjänsten i 1993 som deltidsbrannmann, og har senere utdannet seg til å bli brannformann og redningsleder. I dag arbeider han som branninspektør med fokus på forebyggende arbeid. I 2011 var han ansvarlig for innføringen av Rakel hos Räddningstjänsten Strömstad, og har siden 2012 arbeidet operativt som innsatsleder.

Mark Moon, Executive Vice President & President Sales and Product Operations, Motorola Solutions

Moon, 50, er ansvarlig for Motorola Solutions’ globale aktiviteter innen salg, strategi, tjenester, produktutvikling, logistikk og levering. Moon har vært i Motorola siden 1985 og leder en organisasjon med 18000 ansatte i over 65 land.

Barbara Held, avdelingsleder BDBOS Tyskland

Held har lang erfaring innen den tyske, føderale administrasjonen, og arbeid tilknyttet dataoverføring over landegrenser. I dag er hun avdelingsleder i BDBOS med ansvar for strategiske saker, koordinering og planlegging, juridiske og sikkerhetsmessige spørsmål. Hun er styremedlem i TETRA and Critical Communications Association (TCCA).

Jarmo Vinkvist, CEO Virveverkko i Finland

Vinkvist har siden 2013 arbeidet som direktør for Soumen Virveverkko Ltd (VIRVE), den finske TETRA-operatøren. Har tidligere arbeidet innen telecomindustrien før han i 2005 ble ansatt i State Security Networks Group, der han har innehatt flere lederverv.

Peter Goulding, spesialist på offentlig sikkerhet i Motorola Solutions

Goulding er tidligere kriminalsjef/politiinspektør for politiet i London. Han var ansvarlig for politiets kommando- og kontrollsystemer og tok del i planleggingen og gjennomføringen av kommunikasjonskrav ved store arrangementer som OL i 2012 og nyttårsfeiringer. Han arbeider i dag i MSI som ekspert på hvordan offentlige sikkerhetsorganisasjoner kan maksimere deres bruk av informasjon.

Bjørn Guldvog, direktør I Helsedirektoratet

Guldvog er utdannet lege med bred erfaring. I perioden 1993-2001 var han instituttsjef ved Stiftelse for helsetjenesteforskning (HELTEF). Siden 2002 har han vært divisjonsdirektør og senere ass. direktør i Helsedirektoratet, før han i 2012 ble direktør.

Kaare Songstad, avdelingsdirektør beredskap og krisehåndtering i Politidirektoratet.

Songstad er utdannet siviløkonom fra NHH, og har juridisk embetseksamen og befalsskole. Han har tidligere vært avdelingssjef i Skatt Vest, politimester i Vestfinnmark, Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, politiadvokat og senere politiinspektør i Hordaland politidistrikt.

Nina Myren, strategidirektør i Direktoratet for nødkommunikasjon

Myren er utdannet sivilingeniør med mastergrad i telekommunikasjonsstrategi og teknologiledelse. Hun startet i Justisdepartementet i 2004 der hun hadde ansvaret for å legge til rette for god gjennomføring av anskaffelsen av Nødnett. Etter DNKs etablering har hun hatt en rekke ulike roller i ledelsen der hun nå er avdelingsdirektør for Strategi- og analysestab og fungerende avdelingsdirektør for Stab for samfunnskontakt og kommunikasjon.

Hans Petter Naper, prosjektleder for TEDS pilot i Direktoratet for nødkommunikasjon

Naper er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og arbeider som prosjektleder for TEDS hos DNK. Han har mer enn 20 års erfaring med mobildata fra Ericsson, Motorola, Telenor og Ventelo, og arbeidet i flere år med standardisering i ETSI og 3GPP og var en del av kjerneteamet som tok frem GPRS-standardene.

Spørsmål?

Ta kontakt med oss på [email protected]