Lees hier het hele verhaal - Studenten

download report

Transcript Lees hier het hele verhaal - Studenten

Thijs naar de Verenigde Naties

Wie ben ik?

Ik ben Thijs Toonen, 20 jaar oud en ik studeer Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. In de toekomst wil ik mij specialiseren in mensenrechten. Naast mijn studie werk ik als winkelmedewerker in de Albert Heijn en daarnaast ben ik vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland, waar ik kwetsbare jongeren bijsta in hun asielprocedure. Dit doe ik door het bijwonen van asielgehoren, juridische bijstand te verlenen en vluchtverhaalanalyses af te nemen.

Mijn vrienden omschrijven mij als een sociaal bewogen persoon, een harde werker en verbinder. Tevens heb ik ambities om voor de VN te werken. Ik ben geschikt als jongerenvertegenwoordiger omdat ik een breed sociaal netwerk heb van jongeren uit verschillende doelgroepen (studenten – asielzoekers).

Thijs als jongerenvertegenwoordiger

Als jongerenvertegenwoordiger vorm ik de schakel tussen jongeren en politici. Jongeren zijn niet alleen de toekomst van de wereld, maar dienen nu al te worden betrokken bij het oplossen van (internationale) problemen. Met hun jonge, frisse, creatieve, ‘online’ en ‘open-minded’ denkwijze zijn ze van grote waarde bij het bedenken van oplossingen. Daarom hebben jongeren nu al een stem nodig in de politiek, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Aanpak

Ik wil jongeren vertegenwoordigen door te luisteren naar de stem van zoveel mogelijk jongeren uit Nederland. Door middel van gastlessen en workshops op scholen met jongeren wil ik in gesprek gaan over wat de VN inhoudt, waar de VN zich mee bezig houdt en hoe de VN van invloed is op het dagelijkse leven van jongeren. Door discussies en debatten op te zetten wil ik er achter komen wat jongeren belangrijke onderwerpen van de VN-agenda vinden en wat zij graag anders willen zien. Met de input die ik hieruit verzamel wil ik de stem van jongeren luid en duidelijk laten klinken bij politici, zoals de Minister van Buitenlandse Zaken en de Secretaris-Generaal van de VN. Uiteindelijk zal ik in New York tijdens de Algemene Vergadering van de VN een speech geven over alle input die ik heb verzameld van zo veel mogelijk jongeren uit Nederland. Middels social media denk ik een grote groep jongeren te kunnen bereiken. Hier wil ik een groot online forum opzetten waar jongeren over de hele wereld met elkaar kunnen praten over belangrijke VN-onderwerpen.

Focus

Ik wil me specifiek focussen op het onderwerp educatie en het recht op onderwijs. Educatie en onderwijs zijn de perfecte manier om jongeren bewuster te maken van de rol van de VN en de dagelijkse beïnvloeding door mensenrechten. Specifieke

onderwerpen die behandeld moeten worden zijn: vrede, gelijkheid, milieu, gezondheidszorg, tolerantie, cultuur en culturele diversiteit. Onderwijs moet zich niet alleen richten op kennis, maar moet zich ook focussen op ‘imagination’ (inleving). Albert Einstein:

‘’Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited, imagination encircles the World!’’

Dit wil ik bij beleidsmakers duidelijk gaan maken.

Verkiezingen

Vanaf

14 oktober t/m 24 oktober

vinden de verkiezingen plaats tussen één andere kandidaat en ik. Degene die de meeste stemmen krijgt, zal de jongerenvertegenwoordiger naar de VN worden. Ben je er ook van overtuigd dat ik geschikt ben om jongeren te vertegenwoordigen? Vergeet dan niet op mij te stemmen. Stemmen kan via SMS en/of e-mail. Op

maandagavond 24 oktober

, op de nacht van de VN wordt de winnaar bekend gemaakt in

Pakhuis de Zwijger, te Amsterdam (Piet Heinkade 179).

Het belooft een leuke avond worden en ALS JE HIERBIJ AANWEZIG BENT, TELLEN DE STEMMEN DUBBEL! Dit is een link naar mijn Facebookpagina waar alle informatie staat over mijn campagne en verdere info over waar er precies gestemd kan worden: www.facebook.com/ThijsNaarDeVN .