Directeur aan de RK basisschool St Michael te

Download Report

Transcript Directeur aan de RK basisschool St Michael te

Directeur aan de RK basisschool St Michael te Hazerswoude-dorp

De school maakt deel uit van De Groeiling, een stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs in Gouda en omstreken. De stichting beheert 22 scholen die verspreid zijn over 9 gemeenten.

Wegens vertrek van de huidige directeur per 1 april 2016 roept het College van Bestuur van de stichting belangstellenden op om te solliciteren naar de functie van:

Directeur (M/V) van basisschool St. Michael te Hazerswoude-Dorp wtf. 0,8 fte is 32 uur per week (salarisschaal DB CAO PO)

personeel, kwaliteitszorg en organisatie. De directeur van de school is als integraal schoolleider verantwoordelijk voor de kwaliteit en de uitvoering van het beleid met betrekking tot de taakgebieden onderwijs, financiën, huisvesting, De St. Michaëlschool geeft binnen reguliere jaargroepen instructie op drie niveaus en brengt zo differentiatie aan in het onderwijs. De school is sterk in leerling zorg en richt zich op de individuele leerling. Er is veel aandacht voor het voorkomen van leesproblemen en er is een RT-plusgroep waar leerlingen die uitblinken extra uitdaging kunnen krijgen. Alle leerkrachten zijn bevoegd om de Kanjertraining te geven, hetgeen bijdraagt aan een prettig schoolklimaat. Daarnaast heeft de school geïnvesteerd in ICT met behulp van oudersponsoring. Zestig computers worden dagelijks intensief gebruikt. De school ligt westelijk van de provinciale weg die door Hazerswoude-Dorp gaat. Het gebouw van de school dateert uit 1986. In 2007 is het bovendien geheel verbouwd en uitgebreid. 188 leerlingen en 15 personeelsleden bevolken de school. Meer informatie is te vinden op de website van de school: www.st-michaelschool.nl

; of www.degroeiling.nl

Schriftelijke reacties kunnen tot uiterlijk 1 januari 2016 worden gezonden aan: De Groeiling t.a.v. mevr. drs. E.E. van Elderen, Postbus 95, 2800 AB Gouda. U kunt ook uw sollicitatie per e-mail sturen naar: [email protected] De eerste gesprekronde is gepland op maandag 11 januari 2016 vanaf 1800 uur. De tweede gespreksronde is gepland op maandag 18 januari 2016 vanaf 18.00 uur Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Functie-eisen

Gezocht wordt per (uiterlijk) 1 april 2016 een directeur met verstand van en ruime ervaring in het primair onderwijs.

Persoonskenmerken:

De man of vrouw die we zoeken is samenwerkingsgericht, daadkrachtig, betrokken en communicatief. We zoeken een leidende teamplayer, die met een positief kritische houding staat voor zijn of haar team. De kandidaat heeft passie en bevlogenheid voor het onderwijs en haar doelgroep. Humor en relativeringsvermogen zijn beslist een pré.

Sociale vaardigheden:

De directeur toont oprechte betrokkenheid, die zich uit in actief luisteren en gerichte en heldere communicatie. Hij of zij werkt transparant, is verbindend, schenkt mensen vertrouwen en heeft een goed ontwikkeld empathisch vermogen, zowel naar teamleden, kinderen als naar ouders.

Managementkwaliteiten:

Een daadkrachtig directeur die eindverantwoordelijk is, visie heeft, in staat is om de professionele cultuur verder vorm te geven waardoor personeelsleden in hun kracht gezet worden en hun kwaliteiten maximaal kunnen inzetten en ontwikkelen. De beoogde kandidaat is iemand die in staat is het team van de St. Michael mee te nemen in veranderingsprocessen, mede door oog te hebben voor teamdynamiek en aandacht te hebben voor planning, implementatiefases en (beoogd) resultaat. De directeur creëert professionele ruimte -o.a. door het bieden van duidelijke kaders en werkend vanuit vertrouwen- staat open voor vernieuwingen, kan processen in gang zetten, hecht aan goede meningsvorming en is besluitvaardig. Hij of zij is vervolgens ook in staat om mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden en afspraken. Hij of zij is praktisch en is zich bewust van wat er zich in een klas afspeelt en is onderwijskundig leider op basis van zijn onderwijskundige kennis. De directeur is het representatieve gezicht naar de omgeving van de school en initieert de verbinding met belanghebbenden rondom de school: de ouders, kinderopvang, welzijns- en culturele instellingen. De directeur kan schakelen tussen betrokkenheid en zakelijkheid

Kennis en ervaring:

We verwachten de gebruikelijke managementvaardigheden die noodzakelijk zijn voor het leiden van een basisschool - gebaseerd op het competentieprofiel in het schoolleidersregister - . Ervaring in of met het primair onderwijs, bij voorkeur in een leidinggevende functie, is voor ons belangrijk: de nieuwe directeur moet zich kunnen inleven in wat zich op de werkvloer afspeelt en gericht ondersteuning kunnen bieden aan leerkrachten bij het uitvoeren van hun werk. Het incidenteel een groep over kunnen nemen vormt een pré.

Aanvullend:

De directeur woont bij voorkeur in de regio en heeft de intentie om langere tijd (8 jaar conform het beleid van De Groeiling) aan de school verbonden te willen zijn.

Vakgebied

Directie, Directie / Management, Onderwijs, Operationeel Directeur

Bedrijfsprofiel

De Groeiling is een stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs in Gouda en omstreken. De stichting beheert 22 basisscholen verspreid over 9 gemeenten. De besturingsfilosofie gaat uit van het beginsel dat de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie gelegd worden. Elke school heeft een directeur (integraal leider) die het team van onderwijzend en ondersteunend personeel aanstuurt.

Het College van Bestuur, bestaande uit twee leden, geeft leiding aan de schooldirecteuren. Vier stafmedewerkers en een directiesecretaresse ondersteunen het College van Bestuur. De Groeiling omvat ook De GroeiAcademie. De GroeiAcademie is het kennis en adviescentrum binnen en van De Groeiling. De Raad van Toezicht, bestaande uit vrijwilligers, houdt toezicht op het College van Bestuur.

Kengetallen van de stichting:

5.000 leerlingen 520 personeelsleden 22 scholen voor basisonderwijs waaronder 1 school voor speciaal basisonderwijs. 9 gemeenten