Reglement van HERBSTMEISTER zaalvoetbal TOERNOOI
Datum: zondag 27-12-2015
De wedstrijden zijn in de sporthal “De Ladder” in de nieuwe MFA te Knegsel.
1. Iedere speler dient zich op de hoogte te stellen van deze regels.
2. De wedstrijden worden gespeelt volgens de regels van de KNVB en zijn in overleg met bepaalde
personen tot stand gekomen en hier volgen evt. punten waar extra op gelet word of die voor een
uitzondering zorgen:
A: Buitenspel vervalt.
B: Intrappen als de bal over de zijlijn is geweest.
C1: Bij een achterbal mag de keeper de bal weer met de voeten of handen in het spel brengen.
C2: Terugspeelballen op de keeper mogen onbeperkt, alleen mag de keeper geen bal in de handen nemen.
D: Lichamelijk contact is verboden.
E: Een scheidsrechter kan een speler voor 3 minuten van het veld afsturen als de overtreding te zwaar is.
Wordt er een te grove overtreding gemaakt kan deze speler voor de rest van de dag geschorst worden.
F: Corners worden gewoon genomen op de hoek van de achterlijn.
G:Een vrije trap kan indirect of direct genomen worden, de leidsman bepaald dit.
Tegenstanders dienen dan afstand te nemen van de bal en wel op 3 meter. Dit geldt ook voor intrappen bij
de zijlijn en voor corners
Een strafschop moet worden genomen vanaf het strafschoppunt. De bal moet stil liggen. Tegenstanders
moeten bij beiden op 5 meter afstand staan.
H:Onbeperkt wisselen, maar zorg dat er constant 7 spelers (6+keeper) van hetzelfde team op het veld staan
en dat het wisselen plaats vindt bij de middenlijn.
I: Een speler mag niet onderling wisselen van team.
J: Indien een speler geblesseerd raakt zo snel mogelijk naar de kant brengen en het spel hervatten.
K:Indien er iets anders gebeurd dat niet beschreven staat beslist de scheidsrechter, ben je het niet met hem
eens ga dan pas na de wedstrijd met hem een discussie aan.
3. Een wedstrijd wordt gespeeld door twee teams, elk bestaande uit 7 spelers, waarvan een de
doelverdediger moet zijn.
4. De wedstrijd duurt 1x 20 minuten. Het beginsignaal en eindsignaal zal door de leidsman bepaald
worden. Blessure tijd is mogelijk!
5. Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op voor de winnaar. Een gelijk spel lever per team 1 punt
op.
6. Het thuisspelende team neemt de aftrap. Zij verdedigen het doel aan de tribunezijde.
Zij staan ook vooraan op het scorebord!
7. De spelers dienen tijdig voor aanvang van de door hen te spelen wedstrijd klaar te staan in de hal.
8. Er wordt gespeeld met een zogenaamde (witte) plofbal en deze zal in de zaal blijven onder
scorebord.
Na 10 minuten zal bij de eerst volgende uitbal verder gespeeld worden met ORANJE plofbal. Indien
met hier mee scoort krijg met 2 doelpunten erbij. Na een goal wordt er verder afgetrapt met de witte
plofbal
9a Wie op het einde van de dag de meeste punten heeft is winnaar van het toernooi