Vogelenzang buigt 2 – 0 achterstand knap om in gelijkspel
dat moment nog gedeeld koploper met Olympia Haarlem. Voor deze wedstrijd
beschikte Vogelenzang over Michiel de Boer (keeper), Bob van Haaster, Mark van
Harlingen, Nick van Nieuwenhuizen, Dave van Haastrecht, Kevin van der Raad, Jerry
van Alphen, Joël Bessems, Mike van der Raad, Tom v.d. Oever, Pim de Koning,
Lennart Loorbach, aangevuld met drie man die hun voetbalschoenen al hadden
gebruikt voor een wedstrijdje in het tweede. Dit waren Michiel Rolvers, Niels Dedding
(keeper) en Evert Metselaar.
Het gelijkspel tegen DIO twee weken eerder was een goed resultaat, maar een
gelijkspel tegen de koploper, daar zal toch geen meerderheid van de Vogelenzang
clan rekening mee hebben gehouden. De trainer van VVH/Velserbroek zeker niet, als
hij in het in het Haarlems Dagblad juist wordt geciteerd. Hij vond dat er tot aan
twee dode spelmomenten waaruit Vogelenzang in de tweede helft scoorde niets aan
de hand was voor zijn ploeg. Dat mag hij vinden, maar ik mag van mening zijn, dat
hij Vogelenzang daarmee tekort doet. Bovendien dacht ik, dat de eerste goal niet
vanuit een dood spelmoment tot stand kwam. Alleen het eerste kwartier liep
Vogelenzang achter de tegenstander aan. Al na vijf minuten kwam VVH/Velserbroek
op voorsprong, maar na dat kwartier zag ik weinig licht tussen beide partijen. Dat
maakte het wat zuur voor ons, dat we kort voor rust nog een tegentreffer te
incasseren kregen. Nog niets verloren dacht ik, we hebben nog een hele tweede
helft te gaan. Direct na de hervatting was het voor Vogelenzang een ‘net nietje’ uit
een corner. Nick kopte rakelings over. Dave was inmiddels in het veld gekomen voor
Mike. Tom ging op de positie van Mike spelen en Dave werd de diepe spits. Lennart
zakte iets terug in de rug van Dave. Enkele spelers van VVH hadden in die fase
blessurebehandelingen nodig, maar dat haalde Vogelenzang gelukkig niet uit het
aanvalsritme. In de 60ste minuut kwam een hele lange en diepen crosspass perfect
op het hoofd van Nick, die doorkopte naar het doelgebied. Van dichtbij wist Lennart
de 1 – 2 te scoren. Na de aansluitingstreffer zette de tegenstander aan voor een
tegenoffensief. Michiel kreeg een paar schoten te verwerken en deed dat met allure.
Weer een minuut later moest Michiel (met succes) gestrekt naar de hoek. VVH/
Velserbroek probeerde uit alle macht weer op voorspong te komen. Dat lukte niet, al
ging het bij ons wel ten koste van een paar gele kaarten. Het spel golfde op en
neer. Een snelle uitval betekende een dot van een kans voor Kevin, die de voorzet
op maat kreeg van Dave. De keeper wist echter redding te brengen, al bleek dit niet
nodig. De situatie werd op appel van de grensrechter alsnog afgefloten wegens
buitenspel van Kevin. Een paar minuten later kwam Kevin weer gevaarlijk door, maar
kon hij het laatste mannetje net niet uitspelen. Uit de tegenaanval moest Michiel
vervolgens weer vol aan de bak. Beide ploegen ‘gingen’ voor de drie punten. Een
scrimmage voor het doel van VVH leverde op wonderbaarlijke wijze geen doelpunt
op voor Vogelenzang. Michiel stopte daarna nog een knap uit de draai ingeschoten
bal van binnen de zestien meter. De scheidsrechter telde volgens zijn klokje vijf
minuten bij, maar dat bracht in de stand ook geen verandering meer.
Wat was er in deze wedstrijd van beide kanten een strijd, wat een beleving en een
leuke wedstrijd om te zien. Het gelijke spel werd door minstens enkele tegenstanders
wel als een teleurstelling ervarende, gezien het hoofdschudden bij het verlaten van
het veld. De Vogelenzang supporters daarentegen konden zonder uitzondering weer
trots op de eigen ploeg.
Dit 2 – 2 gelijke spel is een mooie opsteker met de uitwedstrijd tegen Aalsmeer (2
november) en de thuiswedstrijd tegen Onze Gezellen (9 november) in zicht.