Lees hier verder - SV Vogelenzang

Transcript Lees hier verder - SV Vogelenzang

Vogelenzang 1 verliest van UNO en SVIJ
Het eerste bewees zichzelf een slechte dienst, door op zondag 23 november met 4
-3 te verliezen van UNO. Bij winst zouden we deze ploeg op 10 punten achterstand
hebben kunnen zetten, met andere woorden, we zouden op deze tegenstander een
voorlopig geruststellende voorsprong hebben kunnen nemen. Het mocht helaas niet
zo zijn.
Dankzij een doelpunt van Dick van Harlingen kon Vogelenzang de tegenstander in
de eerste helft wel op een achterstand zetten. Na de gelijkmaker van UNO was het
Mike van de Raad die de 2 -1 aantekende. Weer had de Hoofddorpse ploeg daarop
een treffend antwoord. Dave van Haastrecht bracht Vogelenzang opnieuw aan de
leiding, maar opnieuw ging het bij ons achterin mis. Bij een 3 – 3 stand misten we
tot overmaat van ramp een pingel, om daarna met lege handen te staan, doordat
UNO nog wel een keer scoorde.
Zondag 30 november was een diepgrijze dag, waarbij het tijdens Vogelenzang - SVIJ
nog fors zou gaan regenen ook. De veldverlichting moest zelfs worden aangezet om
door de sluierregen nog enig zicht te hebben op de pupil van de week, Fabiënne
Oolders, de spelers en de bal. Vogelenzang moest het in deze wedstrijd doen
zonder Kevin van der Raad, die herstellende is van een spierscheurtje en ook
Lennart bleek nog niet van zijn liesblessure af. Dat is jammer, want je mist daarmee
toch twee vaste waarden in het team.
De tegenstander en koploper liet vanaf het begin blijken, dat men in Vogelenzang
geen punten wilde verliezen en kwam op voorsprong in 22ste minuut. Een poeier van
een meter of 20, recht voor de goal ingeschoten, sloeg in de linkerhoek. In de 23ste
minuut kreeg Vogelenzang een kansje op de gelijkmaker, kort voor de rechterhoek
van de goal van de tegenstander. De hoek was echter moeilijk en de keeper stond
ook op zijn plaats. Gaande de eerste helft kreeg Vogelenzang iets meer in de melk
te brokkelen. Kort voor rust moet Evert Metselaar de plaats innemen van Jerry van
Alphen. Desalniettemin mochten we bepaald niet mopperen met een 1 – 0
achterstand bij de rust.
In de tweede helft was het geluk een paar keer met Vogelenzang, doordat de lat en
paal op de goede plaats stonden. In één geval was het keeper Michiel de Boer die
een kogel via de lat uit zijn doel wist te tikken. In de 55ste minuut was de 2 – 0
achterstand toch een feit. Michiel wist in eerste instantie de inzet nog wel te keren,
maar in de rebound werd hij alsnog kansloos gelaten.
Vogelenzang gaf zich na deze nieuwe tegenvaller niet gewonnen en bleef vechten
voor een goed resultaat. De beloning daarvoor kwam in de 72ste minuut. Ik meen
dat het Pim de Koning was, die rond de zestien meter lijn, via een been van de
tegenstander toch Dave van Haastrecht in stelling wist te brengen. Zijn schuiver
resulteerde in de 1 – 2 en bracht weer wat hoop in de Vogelenzangse gelederen.
Die hoop vervloog na de derde treffer van SVIJ. De vierde tegentreffer viel in de
laatste minuut en was slechts van waarde voor de statistieken.
Al met al vond ik de uitslag wat ruim bemeten in het voordeel van SVIJ, al laat dit
onverlet dat op die overwinning helemaal niets valt af te dingen. Trainer Stefan
Matthijsse gaf zijn ploeg (ook) in het Haarlems Dagblad echter terecht een
compliment voor de getoonde strijdlust.
Door de beide resultaten is Vogelenzang nu (samen met DIO) op de op één na
onderste plaats op de ranglijst beland, met voor de winterstop nog twee zware
wedstrijden in het verschiet, Alliance uit op zondag 7 december en Olympia Haarlem
op zondag 14 december thuis. We gaan het zien en hopen er het beste van.