Wedstrijdverslag beloften: KFC Ham United

Transcript Wedstrijdverslag beloften: KFC Ham United

Wedstrijdverslag beloften: KFC Ham United - K.Achel VV
KFC Ham United - K. Achel VV beloften (2-2)
Op vrijdagavond, 20h00 stond de verplaatsing naar KFC Ham United op het programma. Een ploeg die
na 4 speeldagen het maximum van het puntenaantal had. Met dertien spelers, waaronder één
reservekeeper, kwam Achel VV aantreden. Het beloofde dus een lastige avond te worden om met de volle
buit terug te keren.
Een groot veld en een beetje avondregen was ideaal om te voetballen. Het was de bedoeling Ham direct
vanaf het begin bij de keel te grijpen door hun niet aan voetballen te laten komen. Met de hoge druk van
Achel VV op de Hamse verdediging had Ham het moeilijk. In de beginfase van de wedstrijd was Achel
VV baas en kon het enkele mooie kansen bij elkaar voetballen. Een paar keer was Achel VV er dichtbij.
Dit was echter uitstel van executie want in de 21e minuut wordt Roy W. van achteruit diep gestuurd langs
de rechterflank. Deze versierde een corner. De daarop volgende hoekschop werd door Edwin Cockx in
twee tijden staalhard tegen de netten gejaagd. K. Achel VV op 0-1 voorsprong en Edwin Cockx met zijn
eerste van het seizoen. Even van ter voren had deze speler een gele kaart gekregen voor het wegschieten
van de bal na een fout op de tegenstander. Even later verstuurde Pieter Van Nerum de bal diep op Roy
Willekens, Roy haalde de achterlijn gaf de bal op het juiste moment voor. De bal kwam echter tegen een
Hamse verdediger en zo opnieuw bij Roy Willekens terecht, die de bal in de rechter beneden hoek schoot.
K. Achel VV op een 0-2 voorsprong. Ham kon buiten een paar kleine tegenprikjes niets beginnen tegen
spel van Achel. De organisatie van Achel is goed en het blijft domineren. Achel, na een potige eerste
helft, met twee doelpunten voorsprong de rust in.
Wat verwacht werd tijdens de rust, gebeurde ook. Ham zocht direct naar de aansluitingstreffer maar toch
was het Achel die de gevaarlijkste kansen bij elkaar voetbalde. Zo werd Roy W. nog maar eens diep
gestuurd langs rechts en kon de bal tot bij zijn broer brengen die besloot met een kopbal op de paal. De 03 hangt in de lucht maar na een 2e gele kaart voor Edwin, die tot dan een geweldige wedstrijd speelde,
kwam Achel met tien man te staan. Een vrije trap voor Ham op rechts bleef hangen in de zestien meter en
werd uiteindelijk omgezet tot een doelpunt. 1-2 na 64 minuten spelen. De spanning was weer helemaal
terug in de wedstrijd en het zou een moeilijke opdracht worden om nog stand te kunnen houden met tien
spelers. Achel kon met 10 man nog tot een paar goede kansen komen maar deze werden op een haar na
gemist. Ham had een paar keer de hulp van de scheidsrechter nodig om het ons gevaarlijk te kunnen
maken en helaas konden ze 8 minuten voor tijd, op een vrije trap, de gelijkmaker binnenkoppen.
Eindstand 2-2 op een verplaatsing met elf tegen tien. Een resultaat waar Achel VV niet ontevreden mee
kon zijn. Een punt behaald doordat Achel er 200% voor ging. Op 3 oktober staat Sp. Grote-Brogel thuis
op het programma met als afgevaardige Haverkort Niels. Wanneer deze man er bij is kan de thuisploeg