Beloften K. K. Achel V.V. - Vrijheid Zolder (3-1)

Transcript Beloften K. K. Achel V.V. - Vrijheid Zolder (3-1)

Wedstrijdverslag beloften: K. Achel V.V. - Vrijheid Zolder
Zaterdag 20 september 15h00, onder een stralende middagzon kwam Vrijheid Zolder bij K.Achel VV op
bezoek. De bezoekers uit zolder hadden al een mooie reeks neergezet, het haalde uit de eerste drie
wedstrijden 7 punten en stonden dus bovenaan in de rangschikking. K. Achel VV was dus gewaarschuwd
en moest vol aan de bak. De thuisploeg mocht aan de wedstrijd beginnen, deze week had keuzeheer
Herman Schreur enkele lastige knopen door te hakken voor het basiselftal.
Vrijheid zolder in de 4-4-2 formatie begon scherp aan de wedstrijd en zette de thuisploeg onder druk. Het
zocht daarbij vaak de lange bal naar hun snelle behendige spitsen. Zo kwam het soms dicht in de buurt
van doelwachter Stijn Kauffmann maar al bij al had K. Achel VV het onder controle. De thuisploeg had
het vooral moeilijk om het spel te maken met andere woorden ze kwamen niet aan voetballen toe. Zo
werd er veel te veel met de lange bal gespeeld en was het de bal snel weer kwijt. Dit is het beeld van de
hele wedstrijd. Het middenveld werd veelvuldig overgeslagen, het combinatiespel kwam er niet. De
bezoekers kwamen er enkele keren gevaarlijk uit via de counter. Zo was er op het half uur een gevaarlijke
uitbraak over links. De bal kwam bij hun spits terecht, deze schoot van buiten het strafschop gebied in het
doel Stijn Kauffmann was kansloos. Doelpunt voor de bezoekers, K. Achel VV was op achtervolgen
aangewezen. De thuisploeg kwam echter maar niet in hun spel, dit was tevens de verdienste van Vrijheid
Zolder. In voetballend opzicht was het een slechte wedstrijd maar op basis van mentaliteit en karakter was
dit een succes. Ondertussen viel de regen met bakken uit en de lucht en donderde het er op los, dit
resulteerde in een natte gladde grasmat. K. Achel VV had ook enkele mogelijkheden zo was er een
fenomenaal schot van Giovanni Gubbels die de goalie van Vrijheid Zolder met een knappe reflex uit de
rechterbovenhoek haalde. Zo waren er ook enkele zeer gevaarlijke voorzetten van Roy - en Glenn
Willekens die Dimitri Dewitz telkens maar op een haar na miste. Rond de 35ste minuut kwam Vrijheid
Zolder er weer gevaarlijk uit, via een aanval over hun linkerflank werd de spits doorheen de buitenspelval
geloodst. Deze schoot richting doel en verschalkte de keeper van de thuisploeg, echter kon Michael
Didden de bal nog net voor de doellijn weg tackelen. De bal bleef hangen en werd nadien door Jeroen
Gijsberts weggewerkt. Via de daarop volgende ingooi, werd de bal in het strafschopgebied gestuurd.
Jeroen Gijsberts schermt de bal af maar de scheidsrechter beoordeelde het anders een geeft een penalty.
Stijn Kauffmann wist wat hem te doen staat, met een fenomenale duik koos hij de goede hoek en duwde
hij de bal in corner. Schitterende redding van de doelman van de thuisploeg. Hierna floot de
scheidsrechter voor de rust. Een slechte eerste helft van de thuisploeg resulteerde in een 0-1 achterstand.
Na de donderpreek van trainer Herman Schreur wisten zijn jongens wat er moest gebeuren. Bij het begin
van de tweede helft kwam Thomas Driesen in het veld voor Bruce Kwinten. De tweede helft ging K.
Achel VV iets meer voetballen maar het was nog altijd niet het beoogde combinatiespel wat het moest
zijn. De thuisploeg had nu wel de volledige controle over de wedstrijd. Zo kwam de bal in de 70ste
minuut na een goede actie bij Dimitri Dewitz terecht, deze stuurde een goede voorzet naar Glenn
Willekens en kopte de bal in de linker beneden hoek. De 1-1 was een feit, terecht bovendien. Nu ging K.
Achel VV op zoek naar het volgende doelpunt. Dit volgde niet veel later, via een goede voorzet van Roy
Willekens kwam de bal bij Dimitri Dewitz terecht. Dimitri werd echter foutief afgestopt in het
strafschopgebied, de referee floot dus voor een strafschop. Dewitz zette de strafschop in de 78ste minuut
zelf keurig om, K. Achel VV stond plots 2-1 voor. Het was nu zaak voor de thuisploeg om deze
voorsprong vast te houden. Vrijheid Zolder bleef het gekenmerkte spel verder spelen, ze lieten de
thuisploeg komen om er dan gevaarlijk uit te komen. Ze kregen nog enkele kansen maar konden niet meer
scoren op de velden van De Siggert. In de 85ste minuut maakte Dimitri zijn tweede van de middag op
aangeven van Roy Willekens. Zo stond de 3-1 eindstand vast. Een overwinning die bloed zweet en tranen
heeft gekost waarvan we enkel de 3 punten moeten onthouden.