Transcript AC Tervant - K Achel VV

K. Achel V.V. – AC Tervant (2-1)
De competitiestart van K Achel VV werd afgetrapt tegen AC Tervant, een ploeg die er een
prima voorbereiding had opzitten. We waren dus gewaarschuwd. Achel begon echter furieus
aan de match en de 1e aanval van de match werd al meteen binnengekopt. Een gemeten
voorzet van Roy Vissers op het hoofd van Yento Hendriks en die deed de netten trillen,
helaas afgekeurd wegens buitenspel. Tervant komt niet onder de druk van de thuisploeg uit en Jonas en
Johnny testen de reflexen van de bezoekende keeper. Vanaf minuut 12 begint Tervant zich ook aanvallend
in het spel te mengen. Er is een rommelige fase voor het Achels doel, de bal verdwijnt in de goal, maar de
lijnrechter had al gevlagd voor buitenspel, ook dit feest ging dus niet door. Het geeft Tervant wel een
boost en op het kwartier is er een schitterende Kevin Bedford nodig om een achterstand te voorkomen. Dan
is het weer aan Achel. Gwenn Dierckx zet zich door op zijn flank en levert een gemeten voorzet richting
Roy Vissers af. Die hoeft eigenlijk maar binnen te tikken, maar wordt in de 16 onderuit geschoffeld, echter
zonder gevolg, want de strafschop wordt niet gegeven. Het is nu bij Tervant pompen of verzuipen, want
Achel dwingt kans na kans af. In de 30e minuut komen de bezoekers weer goed weg. Een ideaal gegeven
hoekschop van Yento Hendriks, komt in de voeten van Roy Vissers terecht, maar zijn knal spat uit elkaar op
de deklat. Sporadisch komt Tervant er nog eens uit, maar telkens staat een secuur verdedigende muur
onder leiding van Raf Plessers en Koen Cools paraat. De laatste kans is nog voor Johnny Bekaert, zijn
schuiver gaat nipt naast. Rusten doen we bij 0-0.
De 2e helft kan niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Amper 10 seconden bezig en Tervant kan op een
diefje scoren, 0-1 na 46 minuten. Achel is even van slag, en Tervant probeert een 2 e goal te maken. Zij
drukken wat steviger door, en Achel begint de balverliezen op te stapelen. Gelukkig kunnen de bezoekers
van het dipje van de thuisploeg niet profiteren. Integendeel, gaandeweg neemt Achel weer over en geeft
het spel niet meer uit handen. De 1e aanval van de 2e helft van de thuisploeg komt er via de 2 ingevallen
spelers. Jens Spooren speelt perfect op Fredrik Kelchtermans, zijn voorzet beland op het hoofd van Roy
Vissers, maar helaas gaat zijn kopbal nipt over het doel. Maar, uitstel is geen afstel. In de 62e minuut is
het dan eindelijk zover. Hoekschop door Johnny Bekaert en deze keer knikt Roy Vissers de bal wel tegen de
netten, 1-1. Achel zet nu het mes op de keel bij Tervant, en de bezoekers weten geen raad met al dit
aanvallend geweld. En komen de bezoekers sporadisch wel onder de druk van Achel uit, is er nog altijd de
Achelse verdediging die geen krimp meer geeft. Achel controleert het spel en een 2e doelpunt hangt in de
lucht. Eerst is er nog een aanval van Tervant die door Kevin Bedford onschadelijk wordt gemaakt, en in de
78e minuut krijgt de thuisploeg wat het verdient. Een perfect afgemeten vrije trap van Raf Plessers, komt
tot bij Roy Vissers, deze kan in 2 keer voorbij de bezoekende doelman koppen, 2-1. Nu is het een kwestie
van de voorsprong te verdedigen, en dat doet de thuisploeg perfect. Er wordt geen enkele kans meer
weggegeven, en de meer dan verdiende overwinning is een feit.
De 1e 3-punter van het seizoen is binnen!!