KSK Meeuwen - 1e elftal (4-1)

Download Report

Transcript KSK Meeuwen - 1e elftal (4-1)

De 1e wedstrijd na de winterstop was, met het oog gericht op de strijd om de 2 e
periodetitel, een belangrijke match tegen de nummer 4 in de stand.
De thuisploeg ging het gretigst van start. Snel naar voor spelen wat resulteert in
enkele kansen, Bij één zo’n poging kan Koen Cools zich nog net voor de bal gooien. Na 13 minuten
kan Achel een 1e keer dreigen, het schot van Johnny Bekaert gaat echter hoog over. Tot daar de
aanvallende impulsen van de bezoekers. De thuisploeg komt wel gevaarlijk voor de dag en er is tot
2 keer toe een schitterende Maarten Brecko nodig om een achterstand te voorkomen. De duels
die worden uitgevochten zijn ook pittig (of potig, eigen interpretatie is toegestaan). Vooral de
aanval op het scheenbeen van Johnny Bekaert met 2 gestrekte voeten vooruit verdiende enkel
donkerrood. Het siert de scheidsrechter dat hij verontschuldigend aangeeft dat hij het niet had
gezien, maar er lopen toch ook nog lijnrechters langs de zijlijn... Gelukkig kan Johnny zonder veel
averij verder voetballen. In de 34e minuut dan ook enige sportieve opwinding. Een vrije trap van
Chris Corens verdwijnt in doel, maar het doelpunt wordt, helaas en terecht, afgekeurd vanwege
positiebuitenspel van Gwenn Dierckx. Hij stond inderdaad in de baan van het schot. De 1e reactie
van de Achelse spelers was natuurlijk volop richting leiding spurten en hun ongenoegen laten
blijken, een moment van concentratieverlies waar Meeuwen gretig gebruik van maakte, want
amper 30 seconden later staat het 1-0. De laatste 15 minuten zijn voor de bezoekers met nog 2
kansen voor Gwenn Dierckx. Een 1e keer kan hij de voorzet van Chris Corens net niet richting
doel deviëren, en bij een 2e poging omzeilt hij de keeper maar kan zijn schot van de lijn gekeerd
worden door de tijdig teruggekeerde verdediging. We rusten bij 1-0
De donderpreek van de Achelse trainer leek bij de aanvangsfase van de 2 e helft vruchten af te
werpen. Er wordt aanvallender gevoetbald, en in de 55 e minuut is het dan ook prijs. Kevin
Wielockx speelt in op Johnny Bekaert, die op zijn beurt de bal richting Chris Corens speelt. Hij
kan vanuit de draai richting doel knallen en daar staat Bert Cochet goed opgesteld om de bal
simpel binnen te tikken, 1-1. Helaas was deze Achelse opflakkering maar van korte duur. Al
meteen na het bezoekende doelpunt is het bijna raak voor de thuisploeg. Een verre uittrap van de
keeper botst over de Achelse verdediging en ex-Achelaar Jelle Vreijs is zo verrast dat hij alleen
voor de keeper onbegrijpelijk naast trapt. Achel kan nog 2 keer tegenprikken. Eerst is er een
vrije trap voor de bezoekers die net niet in doel gekopt kan worden en een minuutje later wordt
de voorzet van de heroptredende Jircky Tips rakelings naast gekopt door Bert Cochet. Na een
dik uur spel wordt er dan toch gescoord. De thuisploeg brengt de stand op 2-1. Meeuwen zet nu
door en na 70 minuten wordt de stand op 3-1 gebracht. Even niet opletten in de Achelse
verdediging bij het nemen van een vrije trap lag aan de basis van dit doelpunt. En de kelk moet
tot op de bodem leeg. Opnieuw een verre uittrap van de keeper, een zeldzaam foutje van
Maarten Brecko wanneer de bal onder zijn voet doorschuift en de bal kan, ondanks de verwoede
poging van de Achelse keeper om tijdig terug te komen, binnengetikt worden. De match hobbelt
dan naar zijn einde, de thuisploeg maakt gretig gebruik van de tijdrekkende wissels, zodat de
match eindigt op 4-1.