Transcript VU20 RTC Noord - DAS Delft VU20 05-10

05-10-2014
Deze zondag was DAS uit Delft de tegenstander in de WAS van de VU20.
Omdat de vier bankspeelsters van U18 allemaal mee konden doen, stonden er deze keer 9
speelsters op het sheet. Milou, Rixt en Hedy konden vanwege hun blessures (nog) niet aansluiten.
Het eerste kwart startten we met Christy, Yfke, Marit, Imran en Maike, met veel druk op de bal na
elke score. Yfke opende de score met een mooie drive, maar kon helaas de verkregen vrije worpen
in de volgende aanval niet verzilveren.
Maike scoorde vanaf de baseline een mooi schot en Kim maakte na 5 weken afwezigheid weer
haar rentree. Dit deed ze zeker niet onverdienstelijk met een lay up en een mooie driepunter.
Het eerste kwart kwam DAS maar drie keer tot scoren, wat een 12-6 voorsprong opleverde.
In het tweede kwart bleven we druk houden op de bal en de passlijnen, waardoor DAS pas na 6
minuten de eerste score liet noteren. Deze druk leverde veel steals op, alleen deden we onszelf
nog vaak te kort door er niet maximaal van te profiteren. Ook Demi en Eline pakten hun minuten
mee en deden dat met verve. De ruststand sloten we af in ons voordeel: 26-14.
In het derde kwart werd de defense extra aangescherpt en moest er gecontroleerd met balbezit
om worden gegaan. De meiden voerden deze taken goed uit en dat resulteerde in een paar mooie
fastbreaks en aanvallen. De voorsprong werd uitgebouwd naar 25 punten.
Imran opende de score in dit kwart met een mooi schot, waarna Marit 7 punten op rij voor haar
rekening nam. In de achtste minuut verslapten we en gaven DAS de mogelijkheid om een klein
beetje dichterbij te komen met 8 punten in 1 ½ minuut tijd.
Toch wisten we de laatste minuut van dit kwart nog weer drie keer te scoren wat een stand van 4926 op het bord bracht.
Het laatste kwart was niet anders dan het derde. Veel druk leverde steals op en daar konden we
deze keer flink van profiteren. De scherpte op de vrije worplijn was er niet, maar het harde werken
vergoedde dat. De weerstand van DAS was al lang gebroken en Ires scoorde nog een mooie
driepunter. Christy nam in dit kwart 8 punten voor haar rekening en liet alleen in dit kwart al 4
steals noteren. Yfke sloot de wedstrijd af met een score onder de ring en een mooie
double/double in deze wedstrijd: 15 punten en 10 rebounds.
Ondanks de verbeterpunten die er altijd zijn, leverde het team vooral in de tweede helft een goede
prestatie, waarbij de druk in de defense prima was om te zien. Het leverde in totaal 35 steals op.
Dat daarmee nog niet altijd even effectief werd omgegaan is een nuttig doel voor de aankomende
wedstrijd. Samen met het terugbrengen van het balverlies moet dat een aardige strijd gaan
opleveren met de tegenstander van volgende week: Landslake Lions. De wedstrijd wordt op
zaterdag 11 oktober gespeeld in Vinkhuizen om 13.15 uur.