 İlk defa 1960’da Rita Dunn tarafından ortaya atılmıştır.  “ Öğrenme stilleri her bir öğrencinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken.

Download Report

Transcript  İlk defa 1960’da Rita Dunn tarafından ortaya atılmıştır.  “ Öğrenme stilleri her bir öğrencinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken.

 İlk defa 1960’da Rita Dunn tarafından ortaya atılmıştır.

 “ Öğrenme stilleri her bir öğrencinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendilerine özgü yollar kullanmasıdır.”  Amacımız; öğrenmenin parmak izi kadar kişiye özgü bir olgu olduğu, herkesin öğrenme tür, hız ve kapasitesinin farklı olduğunu, uygun öğrenme olanağı sağlandığında öğrenemeyecek birey olmadığını ortaya koymaktır.

 Öğrenme stillerimiz doğuştan varolan karakteristik özelliğimizdir.

 Yaşamımızın her anında ve her boyutunda davranışlarımızı etkiler.

 Bir kişinin en iyi ve en kolay öğrendiği yol onun öğrenme stilidir.

 Önemli olan hiçbir öğrenme stilinin diğerinden daha iyi ya da kötü olmadığının bilinmesidir.

 Sadece farklı öğrenme stilleri vardır.

 

Analitik Düşünme Biçimi Bütünsel Düşünme Biçimi

  

Görsel İşitsel Kinestetik

       

Fiziksel Çevre Çalışma Saati Çalışma Grupları Motivasyon Zorluklar Karşısında Tutum Otoriteyle Çalışma Birden Fazla İş Yapma/Yapamama Konsantrasyon

         Özel yaşamlarında genellikle düzenli ve titizdirler, Sözlü talimatları takip etmekte zorlanırlar, Görsel araçlarla kolay öğrenirler, Plansızlık onlar için huzursuzluk demektir, Mükemmellik onlar için önemlidir, Hızlı konuşurlar,iyi gözlemcidirler, Okumaya düşkündürler, Okudukları ve yazdıkları metinlerde dilbilgisi kurallarına duyarlıdırlar, Bir şey düşünürken yukarı doğru bakarlar.

          Küçük yaşlarda kendi kendilerine konuşurlar, Genellikle ahenkli ve güzel konuşurlar, Yabancı dil öğreniminde başarılıdırlar, Ses ve müziğe duyarlıdırlar, Sohbet etmeyi ve grup çalışmasını severler, Daha çok konuşarak, tartışarak öğrenirler, Bilgi alırken dinlemeyi, okumaya tercih ederler, Gürültüden çok rahatsız olurlar, Yazarken dilbilgisi hatası yaparlar, Bir şey düşünürken kulak hizasına doğru bakarlar.

 Sürekli hareketlidirler,yerlerinde duramazlar,aktif olmayı severler,  Dağınıktırlar,  Plan ve proğramdan fazla hoşlanmazlar  Az ve öz konuşmayı severler,  Dokunmak onlar için en iyi iletişim kurma yoludur,  Düşünürken aşağı doğru bakarlar.

     Öğrenme stilleri ile zeka arasında bir bağlantı yoktur.

Çoğunlukla biri ağırlıklı olmak üzere her üç öğrenme stiline de sahip olabiliriz.

Görseller görüntü,işitseller ses,kinestetikler kas belleği kullanır.

Öğrenme stilini bilmek sadece derslerde başarılı olmaya yardımcı olmaz, Bireylerin kendilerini tanımalarını ve güçlü yanlarını ortaya çıkarmalarını sağlar,

 Bir kişiyi yaşamda öne çıkaran nokta

FARKLILIKLARIDIR.

 Farklılıklarının bilincine varan ve öğrenme stilini belirleyen kişiler farklılıklarını güçlü özellikleri olarak kullanıp bunu avantaja dönüştürebilirler.