Media Solutions

Download Report

Transcript Media Solutions

Владимир Јакимов

Директор за технологија во

Media Solutions

Извршен директор на

Асидус

Моментални состојби

    Во Македонија дигиталниот маркетинг е 0.5

% од целокупниот маркетинг Во Европа дигиталниот маркетинг достигнува до 30% од целокупниот маркетинг Ова е јасен показател на две работи  Дигиталниот маркетинг не е доволно развиен  Има голем потенцијал за негов развој Како да се искористи очигледниот потенцијал?

ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Проблеми

   Компании без сериозно присуство на интернет Некомплетна понуда за интернет рекламирање Недоволно информации за резултатите од рекламирањето ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Проблеми

    Отсуство на веродостојни показатели за реалната посетеност на веб страните Отсуство на стандарди во полето на дигиталниот маркетинг Недоверба во ефектите од рекламирањето Недоволен интерес за интернет рекламирање ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Media Solutions

  Тим   Аналитичари и маркетинг специјалисти Инжењери, програмери и дизајнери Асидус  Партнер на Media Solutions за технологија    Долгогодишно искуство во меѓународен проектен менаџмент Награди од меѓународни олимпијади по математика и информатика Признанија од Руската академија на науки ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Media Solutions

 Keep an Eye  Asidus WebWizard  Asidus WebStore ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Решенија

  Media Solutions   Информации и анализи Воведување на стандарди во полето на дигиталниот маркетинг Асидус  Лесен и брз пристап до веб страна  Лесен и брз пристап до интернет продавница ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Присуство на интернет

 Proizvodi.com.mk

  Директориум на бизниси Алатки за мини веб страни  Asidus WebWizard     Flash CMS содржини) (систем за менаџирање на Брзо и лесно креирање на веб страни SEO – оптимизација за интернет пребарувачи Можност за бесплатна веб страна ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Интернет продавници

   Asidus WebStore  Софтвер за интернет продавници    Брза и лесна инсталација Избор на готови темплејти Бесплатна интернет продавница Интернет трговски центар Интернет портал за групни попусти ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Привлекување на огласувачи

   Алтернативни решенија за рекламирање Реклами достапни за мали и средни огласувачи Поддршка на постоечки интернет портали за развој на нивниот рекламен простор ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Решенија

 Keep an Eye    Веродостојни показатели за реалната посетеност на медиумите Разновидна понуда за интернет рекламирање Информации за резултатите и ефективноста од рекламирањето ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Keep an Eye

     Платформа за дигитален маркетинг Систем за интернет рекламирање Систем за мерење на посетеноста на веб страните Анализи и информации Воспоставување на стандарди ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Keep an Eye за Медиуми

  Можности     Различни формати на реклами Различни модели на продажба Приказ на повеќе реклами на иста рекламна позиција Максимална контрола врз системот и интервенирање во реално време Детални статистики и анализи ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Keep an Eye за Огласувачи

   Флексибилни можности за рекламирање  Различни формати    Пристап до голем број на медиуми Геолокација и таргетирање Контрола врз начинот и темпото на трошење на средствата Реални мерења на посетеноста на веб страната Детални статистики и анализи ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Keep an Eye за Агенции

   Поспецифични потреби Помоќни алатки Соработка на Media Solutions со водечки светски компании во областа на дигиталниот маркетинг ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Предности на Keep an Eye

     Автентичност Практичност Економичност Контрола Локална техничка поддршка ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Мерење на посетеноста

    Keep an Eye Analytics Едноставна и брза интеграција Прецизни мерења на посетеноста Детални статистики и анализи ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Мерење на ефектите

  Keep an Eye Analytics Детални статистики       Импресии Уникатни посетители Кликови Уникатни кликови Акции Демографија ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Градење на доверба

  Keep an Eye    Линк помеѓу медиумите, огласувачите и агенциите Контрола Транспарентност Стандардизација ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Рекламна понуда

    Бесплатен тест период Рекламирање по клик Можност за делење на иста рекламна позиција помеѓу повеќе огласувачи Поволни пакети за мали и средни клиенти ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Придобивки

    Огласувачи  Нови можности за рекламирање Медиуми  Зголемени приходи Агенции  Зголемување на обемот и на разноврсноста на рекламните кампањи Потрошувачи  Побрз пристап до информации за атрактивни производи и понуди ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Заклучок

   Дигиталниот маркетинг има голем неискористен потенцијал Треба континуирано да се работи на подобрување на состојбите Придобивки ќе имаат сите учесници на пазарот ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS

Прашања?

ВЛАДИМИР ЈАКИМОВ - MEDIA SOLUTIONS