Her finner Du en momentliste utvendig og innvendig gjennomgang

Download Report

Transcript Her finner Du en momentliste utvendig og innvendig gjennomgang

STIKKORDSLISTE - INNHOLDSLISTE BOBIL UTVENDIG:

1. NØKLER 2. DRIVSTOFF 3. MOTORROM (under panser foran) 4. BATTERI 5. PROPAN 6. PROPANDREVET UTSTYR: 7. LANDSTRØM 220 VOLT 8. BILENS STRØM, 12V UTTAK 9. TEKNISK ROM 10. MARKISE 11. SYKKELSTATIV 12. TILHENGERFESTE 13. TAKLUKER 14. TOALETT 15. RENT VANN 16. GRÅVANN - URENT VANN - BRUKT VANN

STIKKORDSLISTE - INNHOLDSLISTE BOBIL INNVENDIG:

17. STIGTRINN 18. KONTROLLPANEL 19. GASSBLUSS – KOKEBLUSS 20. KJØLESKAP 21. VARMTVANN 22. VARME I KUPEEN 23. KALDT VANN 24. TOALETT/DUSJ 25. TAKLUKER/VINDU 26. TEKNISK ROM / SIKRINGER 27. LYS 28. LIGGEPLASSER 29. TV/DVD/ANTENNE 30. BOM- OG PARKERINGSAVGIFTER 31. FORSIKRING 32. SJEKKLISTE FØR INNLEVERING

MOMENTLISTE UTVENDIG GJENNOMGANG BOBIL:

1. NØKLER

Tenningsnøkkelen er rund og brukes til følgende: - De to dørene foran kan låses med tenningsnøkkelen - Åpning og låsing av diesel-lokk, stikk nøkkelen inn og vri mot klokka (til venstre) for å åpne lokket. La nøkkelen stå i lokket mens du fyller Diesel. Sett i lokket og vri nøkkelen med klokka (til høyre) for å låse. Ta ut nøkkelen. - Åpning av panser. Bruk "nøkkelhull" foran i grillen, rett under panser, midt på. (vri først til venstre, vri dernest til høyre og hold, samtidig som panseret løftes opp. - Tenningslås for å slå på tenning/starte/stoppe motoren, på høyre side av rattstammen inne i bilen. Den andre nøkkelen er flat og brukes til følgende: - Låser inngangsdør til bo-del - Låser dør(er) til lasterom - Låser/åpner dør til Propanrom (se punkt 5) - Låser/åpner dør til toalett-tank (se punkt 14) - Låser/åpner lokk for påfylling av rent vann (se punkt 15)

2. DRIVSTOFF

Bilen har Dieselmotor. Fyll kun DIESEL. Bilen utleveres med full Dieseltank og skal tilbakeleveres med full Dieseltank.

3. MOTORROM (under panser foran)

Bilens motor er kontrollert før Du henter den. (Olje- og vann nivå) Du anbefales likevel å kontrollere oljenivået på motoren gjennom leieperioden. (Peilepinne) Videre kan det bli behov for å etterfylle spylerveske. Tanken ligger ytterst på høyre side

4. BATTERI

Bilen er utstyrt med 2stk. 12V batterier. Det ene batteriet går på bilmotoren og det andre går på bo-delen. Begge batterier lades automatisk når motoren går, eller når 220V landstrøm er tilkoblet (se pkt. 7) Mere informasjon om bilens 12V anlegg finner Du i punkt 8.

5. PROPAN

Bilen er utstyrt med 2stk. 11kg. Propanflasker. 2004-modell Challenger benytter propanflasker med "Industrikobling", mens 2008 og 2010 modell TEC benytter husholdningskobling. Det medfølger en løs husholdningskobling i 2004-modell Challenger som kan benyttes dersom du ikke får tak i propanflasker med Industrikobling. Denne ligger normalt i høyre dør foran (passasjerside). NB: Hverken 2004-modell Challenger eller 2008-modell TEC har plass til propanflasker med "sikkerhetskrage" på toppen. Sjekk dette når Du kjøper propanflaske. Når Du henter bilen sørger vi for at en av flaskene er helt ny/uåpnet. Du bestemmer selv om Du vil kjøpe/etterfylle propan. Propanflaskene står i et eget rom med luftehull i bunnen. Propan er tyngre enn luft og vil ved en eventuell lekkasje forsvinne gjennom disse luftehullene og ned på bakken.

6. PROPANDREVET UTSTYR:

- Kjøleskap: Kjøleskapet kan drives av propan. (Evt. 220V eller bilens 12V batteri). Vi anbefaler at du ikke benytter bilens 12V batteri da dette raskt tappes for strøm når bilens motor er stoppet. - Varmtvann: Bilen er utstyrt med en egen varmtvannbereder. Denne drives av propan - Kupevarmer: Bilen er utstyrt med en propandrevet kupevarmer - Gassbluss/kokebluss: Bilen er utstyrt med 3 eller 4 gassbluss for koking av vann/mat. NB: Regulatorene må holdes inn ca. 15 sekunder for at gassblusset skal brenne. Dette av sikkerhetshensyn.

7. LANDSTRØM 220 VOLT

NB: Sjekk at det er 220V strøm der hvor du skal benytte denne tilkoblingen ! Bilen har en utvendig kontakt for tilkobling av 220V strøm. (De fleste Campingplasser og bobil-parkeringsplasser) tilbyr strøm mot en liten avgift. Det medfølger en egen kabel (ca. 1mtr. lengde) med et BLÅTT støpsel for å koble i denne kontakten. Denne ledningen ligger normalt bak i lasterommet. Det er viktig å trykke støpslet helt inn når Du kobler til 220V landstrøm. Etter bruk må denne blå kontakten løses ut ved hjelp av en blå hendel inni bilens kontakt/tilkoblingspunkt.

Det er en egen stikkontakt på framsiden av det BLÅ støpslet som kan benyttes for å få koblet til 220V landstrøm på utsiden av bilen hvis ønskelig. I tillegg medfølger en rød skjøteledning for 220V, denne er 25 meter. Inne i bilen er det stikkontakter for 220V uttak. Disse fungerer kun når landstrøm er tilkoblet utenfra som beskrevet ovenfor. Dersom Du Camper på et sted uten mulighet for tilkobling av 220V landstrøm fungerer kun bilens innvendige 12V uttak (sigarettenner og andre lignende uttak). Se neste punkt.

8. BILENS STRØM, 12V UTTAK

Bilens eget strømanlegg er 12 volt. Innvendig i bilen finner du flere 12 volt kontakter. Disse kan benyttes for f.eks. mobilladere etc. NB: Husk at langvarig bruk kan tappe bilens batterier for strøm. Se forøvrig punkt 4.

9. TEKNISK ROM

Bilen er utstyrt med et eget "teknisk rom". Eksempler på hva Du finner her er 12V batteri for bo-delen og sikringer. Disse tekniske rommene er lokalisert på følgende steder: 2004-modell Challenger: Bilbatteri under aluminiumdeksel i gulv i lasterom bak, hovedsikringer i skap ved inngangsdør inne i bo-delen. 2008-modell TEC: Bilbatteri bak i lasterom, hovedsikringer i det store klesskapet bak kjøkkenet. 2010-modell TEC: Bilbatteri og sikringer i eget rom innerst i lasterommet

10. MARKISE

Bilen er utstyrt med en utsveivbar markise. Sveiv for denne markisen ligger bak i lasterommet. Framgangsmåte: - Finn sveiva og sett den på rett plass i enden av markisen - Skru mot klokka for å sveive markisen ut - Sjekk umiddelbart at hele markisen "slipper taket" mot bilen. Dersom markisen "henger seg fast" i det ene hjørnet må Du ta tak i den med handa og forsiktig "riste den løs". Du kan enten stå i inngangsdøra eller i lasteromsdøra for å rekke opp til markisen hvis dette blir nødvendig. - Sveiv markisen ca. 1-1,5mtr. ut, nok til at Du kommer til de innfelte føttene i fronten av markisen. - Still deg på midten av markisens bredde og løs ut føttene. Ta et først et overblikk slik at Du forstår hvordan føttene er "låst" til markisen før Du forsøker dette, for å unngå å skade denne låsemekanismen. - Før Du sveiver markisen videre ut, sett føttene ned på bakken og bruk føttene til å løfte markisen litt, slik at den får litt støtte fra føttene. - Sveiv markisen ut til ønsket lengde og plasser føttene på ønsket sted - Bruk føttene til å justere passende høyde på markisen. NB: Markisen skal ikke henge løst men alltid støttes opp av føttene. Dette fordi markisens egenvekt ved evt. regn kan bli så stor at den brytes istykker. - Fest føttene til bakken ved å benytte de medfølgende "pinner". Disse finner Du inni hanskerommet. - Følg motsatt framgangsmåte for å sveive inn markisen - Vær nøye med å plassere føttene riktig når disse foldes sammen og låses på midten i fronten av markisen. - Sjekk at markisen setter seg riktig på plass når den er helt innsveivet. Du ser dette på at alle "sprekker" på en måte "lukker seg" til slutt. - Det er IKKE nødvendig å bruke makt for å tvinge markisen på plass, da er det bedre å hjelpe til litt ved å ta tak i markisen og justere den på plass Dersom bilen leveres med bløt/fuktig markise ber vi at du gir beskjed om dette slik at vi får mulighet for å sveive den ut og tørke den.

11. SYKKELSTATIV

Bilen kan være utstyrt med sykkelstativ. Dette er i så fall plassert på bilens bakside/ende. Det er kun 2008-modell TEC som ikke har sykkelstativ utvendig. På denne bilen kan sykler medbringes i bilens lasterom, ved å slå opp nederste seng bakerst. Vi ber deg emballere sykler godt, for å unngå skader på vegger inni bilen, dersom du benytter deg av denne muligheten. Sykkelstativet brukes kun til sykler og må ikke overbelastes/brukes til andre formål. Det er ikke tillatt å klatre i sykkelstativet. Kontroller at Du fester syklene godt til stativet. Vi anbefaler å sikre sykler med ekstra lastestrikk/stropper, i tillegg til de originale festestropper dersom slike er påmontert sykkelstativet. Du bør også vurdere om det er nødvendig å låse syklene til stativet.

12. TILHENGERFESTE

Det er kun 2004-modell Challenger som har hengerfeste. Sjekk i bilens vognkort for å gjøre deg kjent med tillatt totalvekt og nyttelast på eventuell tilhenger. Utvis nødvendig aktsomhet dersom du skal kjøre med tilhenger.

13. TAKLUKER

Bilen er utstyrt med takluker. Kontroller at taklukene er lukket før kjøring. Vær forsiktig når du lukker takluka, det er ikke nødvendig å bruke makt på sveivemekanismen.

14. TOALETT

Bilen er utstyrt med eget toalett. Tanken finner Du på utsiden bak den minste døra på førersiden. Gjør følgende for å tømme tanken: - Kontroller at "luka" nederst i toalettskåla er lukket. - Åpne døra - Ta på hansker (det skal normalt ligge et par hansker foran tanken) - Finn låsemekanismen i bunn, foran tanken. Låsen er plassert innunder tankens handtak i front. Løft opp denne låsen - Dra ut tanken forsiktig men bestemt. Dersom tanken ikke kan dras ut uten å bruke makt må du gå inn i bilen for å sjekke om "luka" nederst i toalettskåla fortsatt står åpen. - Ta med tanken til passende tømmested (offentlig toalett, vei-/rasteplass toalett eller eget tømmested tilpasset bobiler). Ikke tøm toalettet i naturen pga. sanitærvesken og hygienehensyn. - Sving ut tømmetuten og skru av toppa/hetten i enden av tuten - Tøm toalett-tanken - Følg motsatt prosedyre for å sette på plass tanken igjen. Kontroller at tanken går i lås når den skyves på plass inni bilen. På noen av bilene er det normalt at hele tanken og "systemet" forsvinner innover i bilen når du trykker det på plass. Etterfyll ca. 2-3 dl med sanitærveske og skyll ned med litt vann. Sanitærveska er sterk og kan sette flekker i toalettskåla så det er fint om du tømmer rett i "hullet" og nedi tanken. NB: Før bilen tilbakeleveres må tanken tømmes, spyles ren og skylles innvendig (og utvendig ved behov). Dette er viktig. Etterfyll så med sanitærveske etter at tanken er spylt ren og satt på plass. Se også punkt 24.

15. RENT VANN

Bilen har egen vanntank for rent vann og vi ber deg være påpasselig med å etterfylle kun med rent vann. Dette vannet kan brukes til koking og til vanlig renhold/tannpuss osv. Vi anbefaler ikke å drikke dette vannet rett fra springen. Gjør følgende for å låse opp/åpne til vanntanken utvendig: - Finn påfyllingsstedet for vannet. Dette finner Du på bilens førerside, foran døra til toalettet. På 2010-modellen ligger denne bak et deksel som kan vippes opp nedenfra. - Bruk den flate nøkkelen (se punkt 1), sett inn nøkkelen og vri den en halv omdreining. (180 grader) - Ta ut nøkkelen - Vri lokket mot klokka (til høyre) - Lokket er åpent For å lukke/låse: - Sett lokket på plass og trykk det inn - Vri lokket med klokka (mot venstre) samtidig som Du holder det inntrykt - Sett inn den flate nøkkelen og vri den en halv omdreining (180 grader). - Kontroller at lokket er låst ved å vri lokket. Når lokket er låst skal det kunne vris rundt uten at det åpner seg.

16. GRÅVANN - URENT VANN - BRUKT VANN

Når du bruker rent vann inni bilen (vannkrane kjøkken og bad samt dusj) vil dette vannet samles i en egen tank for gråvann. 2004-modell Challenger har 2 slike tanker, se nederst for hvordan disse tømmes. Disse tankene må tømmes etter behov og de skal være tømt før bilen returneres etter leieperioden. På 2008 og 2010-modell TEC er det en (1) tank for gråvannet. Denne tanken er plassert under bilen, bak bakhjulene. For å tømme tanken gjør følgende: - Kjør til en egnet plass for å tømme gråvann, av miljøhensyn fraråder vi å tømme gråvann i naturen. Parker bilen. - Finn egen "nøkkel" for gråvanntank i bilens hanskerom - Gå bak bilen og se under bilen, på høyre side (passasjersiden). - Her finner Du et tømmerør som er klipset fast med 2 klips - Sett inn nøkkelen i den runde aluminium-stanga som du finner i framkant av dette tømmerøret - Ta tak i tømmerøret og dra det løs fra klipsene. Trekk røret rett ned - Røret er fleksibelt og kan legges på bakken, der det er passende å tømme gråvannet - Vri nøkkelen slik at ventilen/kranen åpnes og du ser at det kommer gråvann ut av tømmerøret Etter at tanken er tom må Du gjøre følgende: - Vri om nøkkelen slik at ventil/kranen er lukket - Ta ut nøkkelen - Klips tømmerøret på plass (viktig at begge klips er i bruk) - Legg nøkkelen i hanskerommet

2004-modell Challenger har som nevnt 2 tanker for gråvann. Den ene tanken ligger under bilen på førersiden, omtrent rett under påfyllingsstedet for rent vann. I forkant av denne tanken finner du en rød hendel/ventil/krane. Vri denne kranen for å åpne og tømme denne tanken. Den andre tanken finner Du under bilen, helt bakerst litt til venstre for trekkroken/tilhengerfeste. Her er det også en sånn rød hendel/ventil/krane, men den er plassert et stykke innunder bilen. Vri denne kranen for å åpne og tømme denne tanken. Husk å vri begge kraner tilbake for å stenge etter tømming.

MOMENTLISTE BOBIL – INNVENDIG

17. STIGTRINN

2004-modell Challenger har ikke integrert/fastmontert stigtrinn men et løst ”trappetrinn”. Dette ligger bak i lasterommet. NB: Husk å ta med dette når Du kjører videre etter bruk. 2008 og 2010-modell TEC har integrerte stigtrinn som kommer fram ved å trykke på egen knapp for dette. Disse stigtrinnene vil automatisk trekke seg inn når Du setter på tenninga/starter motoren.

18. KONTROLLPANEL

Bilen er utstyrt med et kontrollpanel. Alle panel er litt ulike, men følgende funksjoner er identiske: - Hovedbryter: Denne må være ”på” for at bilens innvendige funksjoner skal virke. Dersom noe ikke virker, sjekk at denne er på. Når denne er på forbrukes strøm av bodelens bilbatteri. - Indikator for Rent vann: Bilen er utstyrt med en indikator som viser hvor mye rent vann som er på tanken. -Indikator for Gråvann: Bilen er utstyr t med en indikator som viser hvor mye gråvann som er på tanken. 2004 modell Challenger viser et symbol i rød farge dersom gråvannstankene skal tømmes.

19. GASSBLUSS – KOKEBLUSS

Bilen er utstyrt med Gassbluss for å koke mat/vann. Dette tennes med en medfølgende lighter (ligger normalt i bestikkskuff eller i skap over gassblusset). For 2010-modellen trengs ikke lighter, her får du gnist ved å trykke på en liten knapp ved siden av gassregulatorene under glassplata der gassblussene er. For alle biler gjelder at Du må holde gassregulatorene inne i 10-15 sekunder etter at Du har tent et gassbluss. Dette av sikkerhetshensyn

20. KJØLESKAP

Alle biler er utstyrt med et kjøleskap med fryser. Kjøleskapene kan drives av 220V landstrøm, 12V bilbatteri eller gass/propan. Vi anbefaler ikke at 12V batteri benyttes, da dette tapper batteriet raskt dersom man glemmer å slå over til landstrøm eller propan etter stopp. For 2004-modell og 2008-modell gjelder også at man må holde inn gassregulatoren (knappen som bestemmer hvor kaldt det skal være inni kjøleskapet) i 10-15 sekunder etter ”tenning”.

21. VARMTVANN

Alle biler er utstyrt med varmtvannstank. Vi anbefaler generelt at Du velger varmeste temperatur på vannet (60 eller 70 grader). For 2004-modellen ligger bryter for denne under bordet, i front av fremste sofa, der Du har føttene når Du sitter i sofaen. Dersom en rød lampe lyser på bryterens høyre side må Du slå av og på varmtvannsberederen igjen. Når bryteren er i midtstilling er varmtvannsberederen avslått. For 2008- og 2010-modellene er varmtvannsbryter kombinert med kupevarmebryter, og Du kan velge om Du vil ha kun varmt vann (bølget symbol) eller varmt vann sammen med varme i kupeen (bølget symbol samt en ”flamme), eller kun varme i kupeen (se neste punkt). Dette velger Du ved å vri på den innerste grå ringen. Den ytterste regulatoren er en termostat som ikke har noe med varmtvannet å gjøre, se neste punkt.

22. VARME I KUPEEN

Alle biler har mulighet for å få varme i kupeen. Dette går på gass/propan. For 2004-modellen ligger denne varmeovnen bak passasjersetet foran. Den betjenes ved å vri dentbakerste rattet (med tall fra 1-10) mot klokka (altså mot venstre) slik at du hører det ”tikker” inni ovnen. Det tikker ikke høyt så det bør være stille i kupeen for at Du skal høre dette. Dersom Du har vridd på bryteren og det ikke tikker, må Du slå på hovedbryteren jf. Pkt. 18. Når det tikker tenner Du ovnen ved å trykke ned dette rattet og holde det inne i 10-15 sekunder til Du hører et ”blaff”. Du ser en blå flamme i inspeksjonshullet i front av ovnen. For å øke varmen vrir du rattet videre opp til 10. For å slå av ovnen vrir Du rattet tilbake mot 0 igjen og vrir forsiktig det lille ekstra som skal til for at Du hører ovnen ”slår seg av”. Da blir det helt stille. Under bordet i 2004-modellen er det en egen varmeovn i tillegg til den som er nevnt ovenfor. Denne avgir varme når bilmotoren er varm (sånn som varmeapparatet i førerdelen) og den kan gjerne brukes når bilen kjøres. For 2008- og 2010 modellene benyttes den kombinerte kontrollen for varmtvann/kupevarmer. Denne har en grå ring innerst, hvor Du velger mellom varmtvann (bølget symbo), varmtvann/kupevarme (bølget symbol/flamme) eller kun kupevarme (kun flamme). Hjulet foran (med belyste tall inni) er termostaten for kupevarmen.

23. KALDT VANN

Bilen er ustyrt med kaldtvannstank. Følgende benytter dette vannet: - egen krane på ”kjøkken” for oppvask -egen krane på toalett -dusj -skylling av toalett NB: Vi anbefaler ikke å drikke vannet.

24. TOALETT/DUSJ

Se også punkt 14. Toalettet er utstyrt med et ”spjeld” i bunnen av toalettskåla. Dette må åpnes før bruk. Du finner en egen hendel for dette på utsiden av toalettskåla. Hendelen vris/dras til siden for å åpne/lukke. For 2010-modellen skal denne hendelen trekkes rett ut. Toalettskåla kan ”svinges” for å justere stillingen. Toalettet er utstyrt med skylling, dette krever at det er vann på rentvannstanken. Toalettet skal vaskes/rengjøres, og vi anbefaler at medfølgende sanitærveske benyttes etter hver tømming. Sanitærveske (2dl) samt litt skyllevann skal benyttes etter at toalettet er skyllet rent før innlevering av bilen. Alle bilene er utstyrt med dusj. Noen av bilene har en ”hengslet glassvegg” i stedet for vanlig dusjforheng. Vær påpasselig med å feste denne hengslede glassveggen etter bruk slik at den ikke henger løst under kjøring.

25. TAKLUKER/VINDU

Kontroller at alle takluker/vindu er lukket og låst før Du kjører med bilen. Utvis forsiktighet når taklukene skal lukkes. Det er ikke nødvendig å bruke makt for å få taklukene i lukket posisjon. Alle vinduer i bo-delen må holdes lukket under kjøring. Hengselmekanismen er for noen vinduer slik at vinduet kan falle av hvis vinduet står åpent under kjøring.

26. TEKNISK ROM / SIKRINGER

Bilen er utstyrt med eget ”teknisk rom”/sikringer for bodelen. Se punkt 9.

27. LYS

2004- og 2008-modellen er ikke utstyrt med kjørelys. Husk å skru på lysene ved kjøring. 2010-modellen har automatiske kjørelys. I bodelen er bilen godt utstyrt med lys, husk at unødig bruk av lys tapper bilens batteri, det anbefales at alle lys slukkes/sjekk dette før man går til sengs.

28. LIGGEPLASSER

Alle biler er alkovebiler med en romslig liggeplass over førersetene. For å komme til her trenger Du å bruke stige. NB: Ikke bruk sofa/skap og andre ting som klatrestativ. Videre kan bordet legges ned og sofa/bord kan brukes som seng. (NB: Dette gjelder ikke 2008-modellen). Bakerst er bilen utstyrt med køyesenger (unntatt 2010-modellen som har dobbeltseng bak). Her må Du også benytte stige for øverste seng/dobbeltseng. NB: 2004-modellen har en stige med ”pigger” under. Disse piggene må settes ned i spesielle plasthull i gulvet. Dette er viktig for ikke å skade gulvet. Nederste køyeseng (2004- og 2008-modell) kan slås opp for å gjøre lasterommet større.

29. TV/DVD/ANTENNE

Bilen er utstyrt med TV og denne har en integrert DVD-spiller (innmating fra høyre side). Det er ofte enklere å betjene TV’en med medfølgende fjernkontroll. For å få TV-signal trenger Du en RIKS-TV dekoder. Bilen er ikke utstyrt med parabol-antenne.

30. BOM- OG PARKERINGSAVGIFTER

Ingen av bilene er utstyrt med Autopass-brikke. De fleste bomstasjoner er nå automatiske og det er i så fall ikke mulig å betale bomavgift på forskudd eller ved gjennomkjøring. Vi mottar derfor regning fra bomveiselskapet i ettertid, basert på fotografering av bilen og bilens registreringsnummer/nummerskilt. Slike regninger kan komme til oss flere måneder etter den aktuelle gjennomkjøringen, særlig hvis dette gjelder bomstasjoner i utlandet. Vi ser an størrelsen på regningen og vurderer i hvert enkelt tilfelle om vi viderefakturerer leietaker for det aktuelle beløpet. Ved parkeringsavgifter/bøter ber vi om å bli informert om dette. Hvis vi mottar krav på ubetalte parkeringsavgifter/bøter vil disse uten unntak bli viderefakurert leietaker.

31. FORSIKRING

utlandet. Alle bilene er forsikret i IF Skadeforsikring og det ligger et veihjelpsbevis i bilens hanskerom, normalt i mappa sammen med vognkortet. I tillegg ligger et såkalt ”grønt skjema” som skal benyttes ved behov for assistanse i Forsikringen dekker all form for veihjelp/assistanse men det er et krav at man står parkert på et tilgjengelig sted for bergingsbil/servicemann. Dette betyr at man ikke kan påregne å få hjelp om man velger å kjøre etter en seterveg/”kjerreveg” og for eksempel blir strømløs langt innpå fjellet eller lignende. Det er en egenandel på veihjelp/assistanse som må betales kontant på stedet. Bilen er forsikret sånn at leietaker og medfølgende passasjerer får hjemtransport ved eventuell skade som umuliggjør reparasjon og videre kjøring av bilen. Med hjemtransport menes transport tilbake hit til Flatmo, som er reisens utgangspunkt. Dersom man naturlig passerer leietakers hjemsted på tur fra skadestedet til Flatmo kan man forsøke å avtale med IF om å få endret hjemstedsadressen. Dette må avtales direkte mellom leietaker og forsikringsselskapet. Vi anbefaler at alle slike og lignende avtaler gjøres på forhånd for å unngå misforståelser i ettertid. Flatmo Bobilutleie står ikke økonomisk ansvarlig for eventuelle uklarheter mellom leietaker og forsikringsselskap ved avtaler utenom dekningen. Ved en eventuell kaskoskade dekkes dette av kaskoforsikringen. Egenandel i dette tilfellet er kr. 5.000 som tilsvarer det innbetalte depositum. Ved en eventuell mindre skade utvendig eller innvendig vil det bli tatt takst på skaden og leietaker er uten unntak erstatningspliktig inntil depositumets størrelse i henhold til takst. Det kan i særlige tilfeller og ved påvist uaktsomhet kreves erstatning for større skader enn det som inndekkes av depositumet. Se for øvrig våre utleievilkår. Ved alle typer skader forbeholder vi oss retten til å holde tilbake depositumet inntil takst foreligger.

32. SJEKKLISTE FØR INNLEVERING

- Rengjøring utvendig: Bilen skal være godt rengjort og klar til utlevering til neste leietaker. - Rengjøring innvendig: Bilen skal være godt rengjort og klar til utlevering til neste leietaker. NB: Sjekk at Du ikke har glemt noe i hyller og skap, sjekk også i sofa/senger/toalett/lasterom. Sjekk også at bestikk, kasseroller, kopper/kar er rengjort. - Toalettet skal være tømt og skyllet. Etter skylling tømmer Du nedpå ca. 2dl. Sanitærveske og etterspyler med litt vann fra toalettet. - Gråvannstank(er) skal være tømt -For 2004-modell Challenger: Sjekk at det løse ”trappetrinnet” ikke er gjenglemt.