Last ned Ruteboka - Gjengsekretariatet

Download Report

Transcript Last ned Ruteboka - Gjengsekretariatet

www.samfundet

.no

1

INNHOLD

Leder 3 Historie 4 Formål 5 Organisasjonskart 6 Styrende organer 6 Administrasjon 8 Hybelrunde 9 Hybelreglene 14 Tillit 16 Jobbe mer 17 Ordbok 18 Baksida 22 Illustrasjon: Jan Bauck og Erik Langdalen (Under Dusken1949) 2

KJÆRE GJENGMEDLEM

Studentersamfundet i Trondhjem har i over hundre år jobbet for å gi studentene i byen et sted å samles.

Tilbudet og miljøet som springer ut herfra spiller en svært viktig rolle for Trondheims ry som landets beste studentby. En stor del av byens studenter er medlem av Samfundet, og mange av disse jobber også som frivillige på Huset. Det runde røde er kjent over hele landet som en tradisjonsrik og populær studentorganisasjon.

Som frivillig på Huset er du med å drive tre av Trondheims beste konsertscener; en viktig kulturinstitusjon; byens desidert største utested; og en frivillighetskultur som du ikke finner noen andre steder!

Men hva driver oss som jobber her på Huset? Er det jakten på noe å bruke fritida på? Er det lysten på å treffe andre mennesker? Er det engasjement og en trang til å gjøre noe som er større enn seg selv? Vi liker å tro at det er en god blanding. Tiden din på Huset vil garantert by på mange opplevelser. Du vil oppleve medgang, motgang, oppturer og nedturer. En ting er sikkert, dette vil du oppleve i fellesskap med andre. Og det er vel nettopp det unike fellesskapet som gjør at vi lager landets beste Studentersamfund. Ta vare på dem du jobber med og glem ikke opplevelsene og vennskapene du knytter her!

I tillegg til gode vennskap og mye moro, vil du lære masse som ikke kan læres på skolen. Erfaringene du tar med deg fra Studentersamfundet vil komme deg til gode i mange sammenhenger senere. Bare vent og se!

Så kjære gjengmedlem, velkommen til huset vårt! Vi håper du får mye igjen for ditt engasjement her. Og husk; la ikke byen få ro, men la den få merke det er en studenterby!

Med vennlig hilsen Styret ved Studentersamfundet 3

HISTORIE

Høsten 1910 ble de aller første studentene immatrikulert ved NTH, og bare få dager etter var Studentersamfundet i Trond hjem et faktum. I begynnelsen kretset det meste av aktiviteten rundt Samfundsmøtene. De ble arrangert i Høyskolens festsal. I løpet av høsten ble både Trondhjem Studentersangforening, Studentersamfundets Orkester (i dag kjent som Musikerlåfte’) og Studentersamfundets Interne Teater opprettet. Etter en tid skulle festsalen gjøres om til tegnestue og studentene måtte finne seg et nytt sted å være. Valget falt på Cirkus, en rund bygning som lå like ved der Prinsen Kino ligger i dag. Men det ble fort både trangt og kaldt å holde til i Cirkus, og studentene begynte å drømme om nytt hus. Ved hjelp av kronerulling, overskudd fra UKA og tippemidler fra staten fikk de samlet inn nok penger til at man kunne starte byggingen. 1. Oktober 1927 la Kronprins Olav ned grunnsteinen til det vi i dag kjenner som Det runde røde. 1. oktober 1929 ble det siste Samfundsmøte i Circus satt. Midtveis i møtet gikk alle deltakerne i prosesjon over Elgeseter bro og møtet fortsatte i den nye festsalen, Storsalen.

Andre verdenskrig slo inn over det ganske land og heller ikke Samfundet fikk stå uberørt. Høsten 1941 kom kravet om sensur av Samfundsmøtene. Styret nektet å føye seg og måtte flykte til Sverige. Mens Styret opprettet “Studentersamfundet i Trond hjem avdeling Uppsala” gjorde tyskerne Elgesetergate 1 om til soldathjem. Et veggmaleri på Regis hybel vitner om at tyske soldater også hadde kunstnerisk sans. Da freden senket seg våren 1945 var ikke studentene sene om å ta tilbake det som var deres. Målet var å atter en gang feire 17. mai i Det runde røde. En kraftig ryddeaksjon, som blant annet bestod av å spa ponnimøkk ut av Storsalen måtte til, før Samfundet atter en gang var klar for fest." Med UKA-45, “Go a head,” var Samfundet på fote igjen for alvor.

Siden den gang har studentene holdt hus gjennom gode og dårlige tider. Både besøkstall og medlemstall har variert. I dag er vi litt i overkant av 8000 medlemmer og mer enn 1500 av dem jobber for at Samfundet skal arrangere de tøffeste konsertene, de morsomste temafestene, de mest aktuelle Samfundsmøtene og beste teateroppsetningene. Det har gått et par generasjoner siden Samfundets medlemmer ble samlet for første gang, men Samfundets første leder, Edgar Bonsak Schieldrops ord fra 1911 gir like mye mening i den dag i dag. “Høiskolen vil gjøre dere til studerende. Vi, Samfundet, vil gjøre dere til studenter”.

4

§1 - OVERORDNET MÅLSETNING FOR STUDENTERSAMFUNDET I TRONDHJEM 1)

Studentersamfundet skal være det naturlige samlings sted for studentene i Trondheim, og gi et best mulig sosialt og kulturelt tilbud, samt skape forutsetninger for debatt og samfunnsengasjement. Studentersamfundet skal være en kulturinstitusjon i Trondheim.

2)

Studentersamfundet skal først og fremst være til for sine medlemmer. Dernest skal Studentersamfundet gi et tilbud til andre studenter, det akademiske miljø ved medlemsskolene og tidligere medlemmer. I tillegg skal Studentersamfundet skape et tilbud for folk i byen.

3)

Studentersamfundet skal eies og drives av sine medlemmer. Studentersamfundet skal gi så mange som mulig av medlemmene anledning til å delta i arbeidet og aktivitetene til Studentersamfundet.

4)

Studentersamfundet skal drives på et forretningsmessig grunnlag. Det økonomiske målet er å ha en sunn og selvstendig økonomi. Et positivt driftsresultat og UKAs overskudd skal sikre Studentersamfundets uavhengige posisjon.

5

ORGANISASJONSKART SAMFUNDETS ORGANER SAMFUNDSMØTET

Samfundsmøtet er Studentersamfundets høyeste organ. Alle som er medlemmer av Samfundet har stemmerett. Viktige saker som avhendelse av eiendom, godkjenning av regnskap og buds jett, tilegnelse av ny eiendom, valg av medlemmer til styrende organer, valg av leder for Samfundet, UKA og ISFiT, er eksempler på saker der all makt ligger i Samfundsmøtet.

Samfundsmøtet kan også vedta resolusjonsforslag. Samfundsmøtet kan endre på lovene de ønsker, og stille mistillit til alle tillitsvalgte på Samfundet. Alle fra finansstyreleder til gjengmedlem er å betrakte som tillitsvalgt. Alle medlemmer kan når som helst fremme forslag i Samfundsmøtet og det er også her Norges frieste talerstol befinner seg. Styret er ansvarlig for å arrangere Samfundsmøtet og forslag må være dem i hende senest 48 timer før møtet.

I tillegg til Samfundsmøtet, har Studentersamfundet tre styrende organer. De har også ansvaret for å håndheve husorden på lørdagene, i samarbess 6

STYRET

Storsalen velger hvert år en leder som selv velger sitt styre.

Styrets oppgaver er først og fremst å representere Samfundet og danne Samfundets politiske profil. Styret arrangerer Samfundsmøter i Storsalen, der alle mulige tema debatteres og belyses. Styret ønsker også å være bevisst på at Samfundet er til for sine medlemmer, og vise medlemmene at Samfundet er til for dem. Videre skal Styret ha en samlende funksjon for dem som til daglig arbeider på Huset. Styret innstiller medlemmer til Rådet. Styret består av åtte personer som alle har hvert sitt ansvarsom råde, og kan kontaktes på [email protected]. Adressen til Styrets nettside er styret.samfundet.no.

FINANSSTYRET

Finansstyret (FS) er ansvarlig for forretningsdriften og forvalter Samfundets økonomi etter at hovedbudsjettet er vedtatt av Storsalen. De godkjenner budsjettet til de gjengene som får støtte av FS. Finansstyret ansetter en daglig leder som står for den daglige driften av Samfundet. Finansstyret består av seks medlemmer valgt av Storsalen, Samfundets leder, en representant for de ansatte og en repre sentant fra gjengene. I tillegg er GS-leder, daglig leder, leder i Rådet, UKE-sjefen og faste observatører med på møtene. FS kan kontaktes på [email protected]. Adressen til nettsiden deres er fs.samfundet.no.

RÅDET

Rådet kontrollerer Finansstyrets virksomhet og avgir innstill inger til Samfundets budsjett og regnskap. Rådet er høring sinstans i formelle spørsmål og plikter å ajourføre Samfundets lover. Det er også siste ankeinstans i disiplinærsaker og ved tvil om lovtolkning skal Rådets tolkning legges til grunn. Dessuten kontrollerer Rådet Samfundets høyeste organ, Samfundsmø tene, og innstiller til valg til Finansstyret og Studentmediene i Trondheim AS.

Seks personer valgt av Storsalen sitter i Rådet. Rådet kontakter du på [email protected]. Adressen til nettsiden er raadet.samfundet.no.

7

ADMINISTRASJON GJENGSEKRETARIATET (GS)

Gjengsekretariatet er en undergruppe til FS og koordinerer budsjett og regnskapsarbeidet for gjengene. GS har også ansvaret for å forberede saker som skal opp i FS. GS skal være et bindeledd mellom FS og gjengene, samt ha en samlende funk sjon og bidra til bedret intern kommunikasjon og samarbeid. Alle i GS har hver sine ansvars- eller virksomhetsområder (VO). Disse innebærer VO-kunstnerisk, VO-driftende, VO-storteknisk, VO-studentmediene, HMS- og kursansvarlig, baksidakontakt og økonomiansvarlige. I tillegg fungerer GS som ressurspersoner for gjengsjefene og ellers alle som måtte lure på noe. GS gir også ut Ruteboka og arrangerer Gjengsjefseminar og Mingle Vingle.

Prosjekter som ikke faller naturlig inn under noen gjenger, tar også GS seg av. GS har minst ett års bindingstid og tar opp medlemmer etter behov. GS holder til på Innsikten, som er en del av Tåkeheimen på Storsalsloftet. Har du spørsmål angående GS sender du epost til [email protected] eller går inn på gs.samfundet.no.

LUKA

Luka er Samfundets resepsjon og ligger rett innenfor døra på søndre side. Her kan du henvende deg hvis det er noe du lurer på eller trenger hjelp til. Du kan kjøpe billetter og medlemskort i Luka, og hente dine gjenglemte eiendeler. Hvis du vil ta kontakt per epost er adressen [email protected].

DAGLIG LEDER

Daglig leder er leder for Studentersamfundets forretningsmes sige virksomhet og har blant annet ansvaret for den daglige driften og å sørge for at Samfundets eiendommer er tilstrekkelig forvaltet, driftet og vedlikeholdt. I tillegg er hun arbeidsgiver for de fast ansatte på Huset, støtter husets gjenger i deres arbeid og representerer i Finansstyremøter. Daglig leder kan nåes på [email protected].

HYBELRUNDE

STRINDENS PROMENADEORKESTER (SPO) Strindens er Samfundets gladjazzvalsedixiebarnesangmarsjorchester. De jobber aktivt for å skape liv og for å blæste Samfundet. Bordene på Strindens er som skapt for å danses på, men se opp for sprinkler anlegget.

DIVERSEGJENGEN (DG) - GUFSEJUVET D-gjengen har ansvar for vedlikehold og oppussing av Samfundets røde runde, og de har i tillegg elektrikere! I Gufsejuvet kan du bestille deg en Kukhale, spille beer-pong og dart.

KAFÉ- OG SERVERINGSGJENGEN (KSG) – SOCIETETEN Vi tar så trappeløpet helt ned i kjelleren hvor KSG holder til. De driver kafeene og barene på huset. På Soci kan du krysse et helt bord med øl. KSG har kontor på Toms og Økornet.

8 9

REGI Regi er Husets lys- og scenetekniske gjeng. De kjører lys på alt av konserter på Huset. De byr på dypvannsbombe, har Whiskybjelle og verdens kuleste øljekk.

MUSIKERLÅFTE (LÅFTE’) Låfte’ består blant annet av Studentersamfundets Symfoniorkester (Symf. orch.), Snaustrinda spelemannslag, Leisure Suit Lovers og flere andre band.

Her kan du få servert en hakkespett mens du hører på jam. STUDENTMEDIENE (UD, RR, STV OG DUSKEN.NO) Her holder Under Dusken, Radio Revolt, Student-TV og Dusken.no til. Studentme diene har arbeidslokaler på Lukasbygget. Å la seg friste av skrivemaskinen i baren, kan få konsekvenser.

VIDEOKOMITEEN (VK) - UNDER 1. KVADRANT Videokomiteen er en av de yngre gjengene på Samfundet, og et av de mange utspringene fra ARK. De drifter og vedlikeholder projektorer, kinomaskin og TV på Samfundet. VK deler hybel med ARK på søndre sideloft, ikke under kvadranten.

STYRET OG LØRDAGSKOMITEEN (LK/LØK) Styret og Lørdagskomiteen er samboere på hybelen i trappa mellom Daglighallen og søndre sideloft. Styret kan dere lese om på en av de foregående sidene. LØK har ansvaret for alle lørdagsar rangementene utenom Samfundsmøtene. De har også ansvaret for å håndheve husorden på lørdagene, i samarbeid med vaktene.

10 KLUBBSTYRET (KLST) Denne gjengen arrangerer fredagene på Huset og driver Biblioteket. De har også ansvaret for husorden og brannsikkerhet i samarbeid med Sikringssjefen. KLST Består av opp til 22 medlemer. Går du på Klubbstyret en fredagskveld ca 00.30 kan du få med deg bollekaffe. 11

FORSTERKERKOMITEEN (FK) FK holder til på Storsalsloftet, med inngang fra søndre sideloft. De har ansvar for alle lydanlegg på Samfundet og jobber ellers på alle arrangementer på Huset som krever lyd. FK har også et eget opptaksstudio som alle kan leie. Når dere er på FK anbefales det å prøve flipperspillet Elvira. Baren heter Klaus Minnefond, og her kan du be om Fruity Fuck eller en OK spesial.

STYRET OG GJENGSEKRETARIATET - (TÅKEHEIMEN) På Storsalsloftet med inngang fra nordre sideloft, finner en møtelokalene til Styret og Gjengsekretariatet. Disse er ikke hybler, så her går en med tøfler.

MARKEDSFØRINGSGJENDEN (MG) MG har ansvaret for å planlegge og gjennomføre markeds føringen av Samfundet, forhandle frem avtaler med næring slivet, samt utforming av nettsiden samfundet.no. I tillegg produserer de alle Samfundets trykksaker. Hybelen heter Nye Birkeland Bar.

FOTOGJENGEN (FG) - AKVARIET Dette er hybelen til Fotogjengen og IT-komiteen. Fotogjengens opp gave er å dokumentere alt som skjer på Huset. Hybelen heter Akvariet. Kapellet, med arbeidsrom, mørkerom og arkiv, ligger over gangen. IT-komiteen kan du lese mer om på neste side. Får du lyst på popcorn en sen kveld, er dette stedet å gå. 12 KORENE - SANGERN På Sangern holder våre eminente kor hus. De er Trondhjems kvinnelige studentersangforening (TKS), Trondhjems Studentersangforening (TSS), Knauskoret, Pirum og Candiss. De er til sammen ca. 150 stk.

AKADEMISK RADIOKLUBB (ARK) ARK er husets eldste komité. De forsøker å få toveis radio kontakt med andre radioamatører over hele verden. Har du lyst på smågodt, pølse med brød eller en bedre Whiskey, anbefales ARK.

IT-KOMITEEN (ITK) - 4. ETASJE Inn døra på andre siden av UKE-hybelen finner du 4.etasje. Dette er ikke en hybel, men et arbeidslo kale for IT-komiteen og MG-web. Hit går du hvis du f.eks. trenger bruker til Samfundets datasystemer. ITK har ansvaret for drift og vedlikehold av servere og nettverk. FESTIVALEN Hybelen der det alltid er festival.

Norges største kulturfestival, UKA, deler lokalet med verdens største tematiske studentfestival, ISFiT. Hvor mange som er med på de to festivalene varierer fra én til 1600.

STUDENTERSAMFUNDETS INTERNE TEATER (SIT) SIT består av gjengmedlemmer fordelt på de tre undergjengene kulisse, kostyme og skuespiller. De står bak små og store teaterproduk sjoner. SIT er en stilfull og hyggelig hybel, vær grei og sett ikke øl på pianoet.

KULTURUTVALGET (KU) KU har ansvaret for å gi et godt tilbud i ukedagene. Dette innebærer kinovis ning, Excenteraften, Bokstavelig talt, enkelte konserter og kurs.

13

HYBELREGLENE

Norge har som vi alle vet streng alkohollovgivning. For at vi skal kunne fortsette å drive hyblene slik vi gjør i dag, må vi følge hybelreglene. Det er ikke for å være kjipe vi har reglene, men for at vi skal kunne fortsette å ha endel av de privilegiene vi er så heldige å ha på de private områdene.

REGLENE:

Du må være inne på sideloftet senest 02.00.

Ha alltid med id-kortet ditt på sideloftet. Det skal vises uopp fordret til lenkevaktene og under siling.

Ikke ta med alkohol ut fra en hybel.

Det er ikke lov å betale med penger på hyblene. Benytt krysselister eller kryssebonger.

Ikke sov på hyblene. Enhver plikter til å evakuere ved bran nalarm.

Ikke røyk i sideloftsgangene. Mange hybler er også røykfrie.

Har du id-kort kan du ha med et følge inn på sideloftene. Disse må taes med til lenkevaktene før 24.00 og stemples. Følget er da ditt ansvar resten av kvelden. Bryter følget ditt en regel er det du som må ta straffen.

Ikke gå på taket av Samfundet.

Ikke rør sprinkleranlegget.

Oppfør deg fint på hyblene, og vis respekt for Huset med inventar, reglene og de som er på jobb.

Ikke spre bilder som viser festing på sideloftene.

SILING

Natt til lørdag og søndag siles sideloftene. Under UKA siles sideloftene hver dag. De som er på jobb går da gjennom alle hyblene for å sjekke at det kun er folk med id-kort, og eventuelt følger, som er på de private områdene. Dette for at vi skal ha kontroll på sideloftene og vite at det kun er interne med kjennskap til reglene som opp holder seg på hyblene. Frem til det blir informert om at siling er avsluttet er det ikke lov å gå ut i Daglighallen. Under siling må id-kortet fremvises.

BRANNSIKKERHET

Dersom det går en brannalarm skal alle forlate hyblene gjennom nærmeste rømningsvei.

Den som er barvakt har ansvaret for å lukke vinduene, få alle ut og lukke hybeldøra. For de gjengene som ikke har barvakt ordning er det den som står bak baren når alarmen går som har ansvaret for dette.

14

LENKEVAKTER

Lenkevaktene sitter ved nordre og søndre sideloftsdør og kontrollerer at det kun er personer med gyldig id-kort som kommer inn på hyblene. Vis id-kortet uoppfordret til disse.

BERGINGSREGLENE

Berging er et konsept som i bunn og grunn går ut på å ta vare på gjenstander og verdsette dem bedre enn der hvor de nå er plassert. Imidlertid forstås berging ofte som et uskyldig pek som gjengene gjør seg imellom, og det er ikke noe krav om at den bergede gjenstanden skal være spesielt dårlig tatt vare på av gjengen den berges fra. Det skal ikke begås noe form for hærverk på den bergede gjenstanden eller saker rundt (f.eks vegger). Man skal heller ikke berge utstyr som brukes til gjengens drift.

Når så noe er berget så skal bergeobjektet henges opp slik at den kan verdsettes av gjengen og gjengmedlemmer fra andre gjenger som kommer på besøk. Man skal også gjøre bergeob jektet lett bergbart, slik at den gjengen som har fått berget noe fra seg kan komme på besøk og ha mulighet for å få ting tilbake. Det er ikke anledning til å feste gjenstanden så godt at man ikke kan berge den tilbake uten å ødelegge gjenstanden eller veggen.

Hvis nå ikke gjengen klarer å tilbakeberge, så får heller gjengen som har den bergede gjenstanden invitere seg selv over til den gjengen som har mistet det. Da er det god skikk at den bergede gjenstanden er i en bedre forfatning enn slik den så ut da den ble berget.

15

TILLIT

Overskriften er et slags stikkord for alt det vi driver med på Samfundet. Å være aktiv her handler mye om tillit. Uansett hva slags jobb du har, vil jobben du gjør innebære at du har ansvaret for noe. Noen har tillit til at du vil og klarer å gjøre akkurat den jobben. I alle ledd er vi avhengige av å stole på at folk gjør det de sier de skal gjøre, at de har gjort det de sier de har gjort og at folk på generell basis gjør jobben sin. Det er noe av det snodige med en organisasjon bygd opp og tuftet på frivillig arbeid. Man har ingen sanksjoner hvis folk bryter den tilliten de har fått. Alle jobber gratis og arbeidskon trakten er en bindingstid som ingen har skrevet under på, men som man ønsker, håper og tror at folk vil holde. Bråk og hærverk forekommer nesten aldri på Samfundet, spesielt hvis man tar i betraktning hvor mange mennesker som hver helg tar seg en fest eller to. Det er fint, for det skal ikke forekomme bråk og hærverk på Samfundet. Vi må ha tillit til hverandre og at alle oppfører seg pent. Vi må håpe på at medlemmene blir så glade i Huset at de føler et slags eierskap og ansvar for å ta vare på det. Alle medlemmer eier en bit av Samfundet og alle må stole på at ingen ødelegger det som er deres.

Vi har tillit til at folk holder de lover og regler som gjelder på Huset. Dere har sikkert hørt dem før. Ingen øl på gangen, alltid gå med id-kort, aldri gå på taket, hold vinduene lukket og vær ellers grei og snill. Man må ha tillit til at alle tar ansvaret med å passe på hverandre slik at ingen bryter disse reglene. Vi må satse på at ingen i gjengen tar en øl uten å krysse og at alle betaler det de skylder. Det kan hende man kan bryte disse reglene uten at det får noen følger, men da har man brutt den tilliten som hele systemet og hele det indre livet er bygget rundt.

Det er så enkelt og banalt, men en god ting kan ikke sies for ofte: Hvis alle viser seg denne tilliten som man fikk da man ble med i en gjeng verdig, får vi et Samfund i harmoni. Og det er slik, og bare slik, vi vil ha det.

16

JOBBE MER?

ett og slett vil Om du er fer dig bindingstiden din, eller r jobbe mer på S amfundet k v disse:

AL IN INTERNATIONAL STUDENT FESTIV TRONDHEIM (ISF

ISFiT er ver arrangeres i v være med k verv annonser Samfundet .

e tematiske studen årsemester et annenhv tfestival og ww.isfit.org

. Alle es her og med oppslag på skolene og

UKA

UKA er Nor ges største k arrangeres i høstsemest mange utfor på www.uk

ulturfestival og eret annenh a.no, Samfundet og campus .

es 17

SAMFUNDET VOKABULARIS

Akvariet – Gammelt navn på FG-hybelen AntiRasmus – Rundt rom nederst i nordre rotunde, nødutgang til Klostergata ARK – Akademisk Radioklubb Arkivet – samler på Samfundets gamle papirer og gjenstander Bakgården – Vareleveringen til Samfundet. Der vi ikke lenger kaster papp eller noe som helst annet Biblioteket – Ligger på nordre sideloft og drives av KLST BILLIG – Samfundets egenutviklede billettsystem Blondie – Lyskasteren på taket under UKA Bodegaen – Diskotek nederst i runddelen av huset BSF – Barsjefforum BSK – Barsjefkollegiet, gamle barsjefer som ikke helt vil gi seg Candiss – Kor med rosa sparkebukser Cassarossa – Server oppkalt etter gammelt ukenavn Cern – Rom under storsalen Daglighallen – Fotballpuben Dagobert – Broren til Blondie Das Dass – Tidligere Hjertedassen og enda tidligere Stjernedassen. Ligger oppe på nordre sideloft DG – Diversegjengen D-gjengen – Se DG Den Træge Patron – De tekniske gjengenes orden Den Gyldne Kat – SIT orden Den Gyldne Katastrofe – SIPT sin orden DILL – D-Gjengens idrettslandslag Discodassen – Do oppe på søndre sideloft Dreiescena – I Storsalen. Drevet av girkassen på en gammel bil og en elektromotor DSFRS – De Sorte Faars Ridderskab, Samfundets egen orden Edgar – Husets kaf é, oppkalt etter Samfundets første leder E-gjengen – Elektrogjengen under UKA Eilif-lageret – Kabellager under trappa i fyrrommet Elgesetergate 1 – Adressen til Samfundet Elvira – Flipperspillet på FK Fanerommet – Vaktenes “hybel” FBF – Fucking Blue Face, Følgespotrommet Festivalen – UKA og ISFiT sin felles hybel FG – Fotogjengen FK – Forsterkerkomiteen Frankrike – toppen av trappa til FK Friheten – Styrehybelen Frihetsgudinnen – Tidligere Strindens-maskot fra Ålesund. Ble til slutt ødelagt av alt for mye berging FS – Finansstyret 18 FSUG – Finansstyrets undergrupper FTP – Fengselstomtprosjektet Fyrbadet – Fyrrommet når det er oversvømt Fyrrommet – Stedet hvor bl.a. varmtvannsberederne til Samfundet står. Oljefyren er erstattet av fjernvarme Fåfyll – SG sitt idrettslag Gamle lampe – Regiarkivet nederst i ulveslukten Gamle kopirommet – Over kontoret til sikringssjefen på gjenganret ningen Gesimsen – Er over hovedinngangen og oppkalt etter Gerhard Simenstad som falt ned derfra i 1954 Gjenganretningen – To rom, både rommet bak kopirommet og rommet over gangen for STVs hybel Glasslageret – SGs kontor i søndre rotunde GS – Gjengsekretariatet GSM – Gjengsamarbeidsmøte, også kalt Generelt SvadaMøte GSK – Gjengsjefkollegiet GSS – Gjengsjefseminar Gufsejuvet – DGs hybel Guldklubben – Tidligere kalt ex-formannsklubben, består av ledere Hammerlauget – Pangorganisasjonen til Styret består av gamle Styrefolk HGH – Heidruns gyldne horn, barsjefridderorden Hønsestigen – Stige fra bakscena til kuppelen Innafor – Rom innafor Fittingsbua på Regi Innafor Innafor – Rom innafor innafor Innafor Innafor Innafor – Rom innafor innafor innafor Innerst – Innafor innafor innafor innafor Innsikten – GS’ arbeidsrom, tidligere radiohybel Intimian – Gamle pulebula til Regi ISFiT – International Student Festival in Trondheim ITK – IT-komiteen Jungelen – Røykeloungen på Regi Kaffegangen – Gangen på SS Kaka – Containeren på fengselstomta som forsyner hyblene med øl Kapellet – FGs kontor og arbeidslokale Klang – FKs tidligere klangrom, nå kjøkken KLST – Klubbstyret KlstIL – Klubbstyretsidrettslag Klubba – Styrets arbeidsrom, tidligere radiostudio bygget av FK Klubben – Scene på sørsiden av huset. Ofte tett, varmt og gøy Knauskoret – Samlingskoret for TSS og TKS Konelageret – FKs lagerrom Kongedassen – Lager bak anretningen til SS Kongelogen – FOH i Storsalen. Der FK holder til Kostymeloftet – SITs lager og systue over bakscenen Kransen – Der Regi kryper under kuppelen 19

KU – Kulturutvalget Kuppelen – Den hvite delen av taket i Storsalen.

Kvadrantene – De fire stolgruppene i storsalen. Første kvadrant er lengst til venstre når du står på scenen og ser utover salen.

Lenkevakt – Sitter vakt ved inngangene til sideloftene Lille øvre – SITs sminkerom og garderobe på bakscena LK – Lørdagskomiteen LUKA - Samfundets resepsjon på søndre side Lyche – Kafé der puben var LØK – Se LK Låfte – Musikerlåfte Mandarin – Kassesystemet på Samfundet Martalogen – FOH i Storsalen. Der Regi styrer lys Marta- og Halvor-rommet – Lagerrom innerst i Edgar Maurtippen – Styringskap for elektriske duppedingser på Regi Studentmediene – Under Dusken, Dusken.no, STV og Radion eies av Samfundet og SiT. Minerva Polyhymnia - TKS’ ridderorden Mingle Vingle – GSs fest for nye gjengmedlemmer MKP – Medlemskortprosjektet MUF – Midtukefylla Nybygget – Bygget på Fengselstomta som kanskje kommer Pilrommet – Rundt rom mellom Strossa og Bodegaen PirIL – Pirums idrettslag Pirum – Kor med sjarme og rare klær Pirum Gamlehjæm - Aksjeselskap for å bygge et gamlehjem for gamle pirumitter. Polhymnia – Symfoniorkesterets orden Profil - Gjengen som ordner lokalenes profil.

Psildre – Guttedoen på FK Puddelgangen – Gangen mellom Under Dusken og Regi Qulturaften – Regis Inndrikking Q&D – Quick & Dirty, UKAs budsjettmal Radion – Studentradion Rasmus – Rundt rom/trapp/dør nederst i søndre rotunde, nødutgang til Høgskoleparken Ratalupen – Rotunde med tyske malerier på Regi, opprinnelig en trapp. Er også navnet på Musikerlåftes kontor, siden dette ligger i bunn av den opprinnelige trappen. Regi – Sceneteknisk gjeng. Styrer lys mm Rotundene – Trappeløp fra Rasmus og AntiRasmus Ryttergangen – Trapp fra Rundhallen til Daglighallen Samfundsmøter – Tematiske møter i Storsalen. Ofte feilaktig kalt Storsalsmøter eller Lørdagsmøter.

Sangern – Korenes hybel Sedelighetsdumpa - Gulvparti i trappa på vei opp til FK som du ikke skal tråkke i 20 Sexrommet – Lite lager Sideloft – Nordre og Søndre. De private områdene.

Siling – LØK og KLST sjekker at du har lov til å være på sideloftene SIT – Studentersamfundets interne teater SIGP - Samfundets Interne Grand Prix SIPT – Studentersamfundets interne politiske teater S. Møller – Husets avdøde spøkelse, har et storband på Huset oppkalt etter seg.

Småkoreliten - alle under 160 i TKS kan søke opptak Soci aka Societeten – KSG-hybelen SPO – Strindens PromenadeOrchester Spøkelset – Husets levende spøkelse heter Tormod Gjestland SS – Selskapssiden Store øvre – Backstage i Storsalen Store nedre – Garderobe rett under Store øvre Strossa – Norges feteste utested STV – Student-TV Styret – Styrende organ med meninger Såpelageret – Lite rom mellom SS og Bakscenen på Klubben Taket – Et sted du ikke skal gå på Talerstolen – Norges frieste talerstol står i Storsalen under Samfundsmøtene.

Telefonsentralen – Rom på FK TKS – Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening Toms – Hybelen til KSG TORSK – Torsdagskomiteen, gamle styrepanger som arrangerer ting på hverdager Trafoen – Lite bygg øst for høyskoleparken som disponeres av Samfundet Transduktor - teknisk rom for Storsalen Trulsegangen – Gangen øverst på nordre sideloft TSS – Trondhjems Studentersangforening Tåkeheimen - område på Storsalsloftet tilhørende Styret og GS UD – Under Dusken Ugleburet – Gammelt navn på STV-hybelen UKA – Norges største kulturfestival Ulveslukten – Vindeltrapp fra bakscena til gamle lampe Ulvefot – TIRCs bookingsystem VK – Videokomiteen Vrangstrupen - TSS sin orden Øljekken – Verdens kuleste øljekk finner du på Regi Øvrigheten - datasalen på Tåkeheimen, tidligere platelageret til Radio Revolt Aarhøneklukk – Sangbok gitt til alle hyblene fra H.M.Aarhønen 21

22

lære?

bidra?

prokrastinere?

NOTATER :-)

.no

wik i.samfundet

23

www .samfundet

.no

BAKSIDA

Baksida er Samfundets støtteorgan og er til for å gjøre hverdagen til alle frivilligere enklere og bedre. Selv om det er skikkelig morsomt å være en del av Huset, kan det også være slitsomt og vanskelig til tider. Da kan Baksida være god å ha! Kanskje det er vanskelig å sjonglere skole og jobb, kanskje man er helt utbrent, kanskje man er superforelsket og trenger et lite dytt eller kanskje man er bekymret for en kompis som drikker litt mye... Uansett er Baksida her for deg! Man kan ta kontakt med Baksidakontakten i egen gjeng ([email protected]) eller med Baksidaansvarlig i GS ([email protected]).