Predicting Reactions

download report

Transcript Predicting Reactions

Predicting Reactions
LiClO3 ---->
A. LiClO + O3
• Answer:
B. LiCl + O2
B. LiCl + O2
Al2O3 ---->
A. Al + O2
• Answer:
B. Al2 + O3
A. Al + O2
Fe + CuSO4 ---->
A. Cu + FeSO4
• Answer:
B. Cu2+ Fe2SO4
A. Cu + FeSO4
Al + HCl ---->
A. AlCl2 + H2O
• Answer:
B. AlCl3+ H2
B. AlCl3+ H2
Zn + Hg(NO3)2 ---->
A. Zn(NO3)2 + Hg
• Answer:
B. ZnNO3 + Hg2
A. Zn(NO3)2 + Hg
Cl2 + CaBr2 ---->:
A. CaCl2 + Br2
• Answer:
B. Ca + Br2Cl2
A. CaCl2 + Br2
KI + Pb(NO3)2 ---->:
A. PbI2 + KNO3
• Answer:
B. PbI + K(NO3)2
A. PbI2 + KNO3
zinc hydroxide —>
A.
B.
C.
D.
zinc + hydroxide
zinc hydride + oxygen
zinc oxide + water
zinc + hydrogen + oxygen
• Answer:
C. zinc oxide + water
sodium iodide + bromine —>
A.
B.
C.
D.
sodium bromide + iodide
bromide iodide + sodium
sodium bromide + iodine
sodium bromine + iodide
• Answer:
C. sodium bromide + iodine
sodium + water —>
A.
B.
C.
D.
sodium oxide + hydrogen
sodium hydroxide + hydrogen
sodium hydride + oxygen
sodium + oxygen + hydrogen
• Answer:
B. sodium hydroxide + hydrogen
calcium hydroxide + phosphoric
acid (H3PO4) —>
A.
B.
C.
D.
calcium + hydrogen phosphate
calcium acid + phosphoric hydroxide
calcium phosphate + water
calcium acetate + phosphoric hydroxate
• Answer:
C. calcium phosphate + water
calcium acetate + sodium
carbonate —>
A.
B.
C.
D.
calcium sodium + carbonate acetate
carbonate calcium + acetate sodium
sodium calcide + calcium acetic
calcium carbonate + sodium acetate
• Answer:
D. calcium carbonate + sodium acetate
potassium carbonate —>
A.
B.
C.
D.
potassium + carbon + oxygen
potassium oxide + carbon
potasssium carbide + oxygen
potassium oxide + carbon dioxide
• Answer:
D. potassium oxide + carbon dioxide
hydrogen + chlorine —>
A.
B.
C.
D.
hydrogen chlorine
hydrogen chlorate
chlorine hydride
hydrogen chloride
• Answer
D. hydrogen chloride
iron(II) hydroxide —>
A.
B.
C.
D.
iron(II) oxide + water
iron(II) hydride + oxygen
iron + hydrogen + oxygen
iron(II) oxide + hydrogen
• Answer
A. iron(II) oxide + water
Magnesium + Nitric acid (HNO3) —>
A.
B.
C.
D.
magnesium nitrate + hydrogen
magnesium nitride + water
magnesium acid + nitric
magnesium hydrogen + nitrate
• Answer
A. magnesium nitrate + hydrogen
sodium + iodine —>
A.
B.
C.
D.
sodiodide
sodium iodine
sodium iodate
sodium iodide
• Answer
D. sodium iodide
hydrogen + oxygen —>
A.
B.
C.
D.
hydrate
oxyhydride
hydroxide
water
• Answer
D. water
butane (C4H10) + oxygen —>
A.
B.
C.
D.
carbon monoxide + hydrogen
carbon + water
butyl oxide
carbon dioxide + water
• Answer
D. Carbon dioxide + water
silver nitrate + potassium
phosphate —>
A.
B.
C.
silver potassium nitrate + phosphate
silver potassium + nitrate phosphate
silver + phosphorus + potassium +
nitrogen + oxygen
D. silver phosphate + potassium nitrate
• Answer
D. silver phosphate + potassium nitrate
sodium chlorate —>
A.
B.
C.
D.
sodium oxide + chlorine
sodium + chlorine
sodium chloride + oxygen
sodium + chlorine + oxygen
• Answer
C. sodium chloride + oxygen
sulfuric acid (H2SO4) —>
A.
B.
C.
D.
hydrogen + sulfur + oxygen
water + sulfur trioxide
water + sulfur
sulfuric + acid
• Answer
B. water + sulfur trioxide
ethane (C2H6) + oxygen —>
A.
B.
C.
D.
ethane oxide
carbon dioxide + water
carbon + water
carbon monoxide + hydrogen
• Answer
B. carbon dioxide + water
calcium + oxygen —>
A.
B.
C.
D.
calcium oxide
carbonate
calcium hydroxide
calcium + oxide
• Answer
A. calcium oxide
aluminum + bromine —>
A.
B.
C.
D.
aluminum bromide
bromine aluminate
aluminum + bromide
aluminum bromate
• Answer
A. aluminum bromide
ethyne (C2H2) + oxygen —>
A.
B.
C.
D.
carbon dioxide + water
carbon monoxide + hydrogen
carbon + water
ethyl oxide
• Answer
A. carbon dioxide + water
silver oxide —>
A.
B.
C.
D.
silver + oxygen
silver + hydroxide
silver + oxide
silver + oxygen + hydrogen
• Answer
A. silver + oxygen