onze Fortutas banner ophangen en enkele volleyballen
meenemen.
Ik zoek nog enkele leden (ouders van jeugdleden zijn ook
welkom) of (een deel van) een team (met trainer en/of coach) die vrijdagmiddag hierbij wil helpen om
aanwezig te zijn in je Fortutas trainingspak of wedstrijdshirt bij Jumbo Heerschap in Nederweert. Wie
helpt er mee?
Je kunt je aanmelden voor een uur (of meer):
13.00-14.00 uur
14.00-15.00 uur
15.00-16.00 uur
Als je nog een idee hebt hoe wij ons op een ludieke manier kunnen presenteren dan laat maar weten.
1
•
Volledig invullen wedstrijdformulier
Bij de thuis wedstrijden op zaterdag komt het nog geregeld voor dat het formulier niet volledig is
ingevuld. Om boetes te voorkomen is het belangrijk dat het formulier volledig ingevuld is. Graag
daarvoor dus extra attentie bij scheidsrechters, tellers, coaches en aanvoerders. Let er op dat alles
ingevuld is en dat alle handtekeningen gezet zijn.
Een aantal dingen waar we op gewezen zijn: handtekeningen die ontbreken, tijden niet ingevuld,
uitslag wedstrijd of totaal punten niet ingevuld, geen paraaf gezet bij fouten, geen streepjes gezet bij
Fortutas N3 won 2x en verloor 1x. De gedeelde 2e plaats werd
gehaald maar op setsaldo werd het de 3e plaats.
Verslag van speelster van Dames1:
Vandaag hebben we dé Derby gespeeld tegen VC Weert/ VCB.
Weert stond op de eerste plaats, met één wedstrijd meer gespeeld te hebben dan ons hadden ze een
voorsprong van twee punten. Het was dus noodzaak om vandaag te winnen, om de kansen op het
kampioenschap te behouden.
Met gezonde spanning, veel publiek en veel enthousiasme gingen we de wedstrijd tegenmoet.
Weert had ook veel zin in een lekker potje volleyballen.. dus dat beloofde wat! Eindelijk weer eens zo'n
leuke, spannende wedstrijd.
Voor velen van ons was het een uitstapje naar de oude club, met veel bekende gezichten.
Onze tegenstander bestond o.a. uit een klein groepje van het oude Boshoven team (zo ook Melissa's
oude trainster). We begonnen luidkeels aan de eerste set. Al snel hadden we een voorsprong te pakken.
We wisten een juiste druk te leggen op Weert en haalde al snel de set binnen met 11-25. We hadden ze
écht bijna onder de 10 punten gehouden!!
Set twee bleven we reëel, want Weert weet zich toch altijd op te krabbelen. De oudere dames hebben
toch vaak net die slimme mooie balletjes die een verschil kunnen maken. Toch kwam Weert ook deze set
nog niet helemaal uit de verf. Wel kwam er bij ons een dipje. Zowel in het yellen als in het spelen. We
moesten het weer effe oppakken! Maar.. wederom een setje binnen! 18-25
2
De derde set werd het enthousiasme alsmaar meer. We zouden wel eens met 5 punten op zak naar huis
kunnen gaan. De lol werd ook als maar groter.
Maar daar ging het ergens mis.. Weert was sneller bij dan we dachten en we gingen ineens gelijk op. Met
de service druk van Weert kregen we het ineens erg lastig. Angelique serveerde mooie rally's en nog een
van de jongere meiden had een mooie harde slag.
We wisten ons weer te hervatten en kwamen weer gelijk. We gingen puntje voor puntje naar die 25. Maar
waren er nog niet. Want Weert ging nog steeds gelijk op. Het was knokken voor die laatste puntjes.
Angelique kwam weer aan service maar sloeg in het net! Dit was een moment van JA! Nu hebben we
hem. Jeeee! Wat was het spannend deze set. De onoplettende tellers maakte het ook ons trouwens ook
niet makkelijker haha.. gelukkig hadden we een oplettend en fel publiek!
Maar helaas... het gebeurde niet. Weert wist te set van ons af te pakken en won met 26-24.
Djuh! Dat was flink balen. Maar we moesten door. Kopjes omhoog.. en door!
Samen hebben we ervoor kunnen zorgen, met onze spelers in het veld, de meiden die extra meegingen,
onze coach en 2 assistent coaches, het luide yellen van de bank én ons nauw oplettende, luide publiek
dat we de overwinning binnensleepte met 3-1. De setstand
werd 19-25.
Hilde had geen stem meer over, Marion had een lach van oor
tot oor en wij hadden echt genoten!
De keeltjes werden die avond later nog goed gesmeerd bij de
gotcha en op de oele. Wat een topavond!
En dat ging niet zonder een goeie bodem ;)
OP NAAR HET KAMPIOENSCHAP! We gaan der voor!!!
Verslag van de coach Meisjes C1
Onder de indruk van de aanvalskracht en de service van de tegenstander kwamen we in de eerste set op
grote achterstand, maar aan het einde van de set kregen de meiden toch het vertrouwen in eigen kunnen
en kwamen we sterk terug we verloren deze set jammer genoeg met 25-18.
De tweede set begonnen we sterk en liepen een viertal punten uit, door sterke service druk van Hovoc
gaven we de voorsprong weg en kwamen zelfs op achterstand.
Maar ook met hard werken en goed opletten kun je ver komen dit deden de meiden ook en mede hierdoor
haalden we de set binnen met 28-26.
De derde set begonnen we weer goed het ging lekker gelijk op tot we bezweken onder de service druk
van Hovoc deze liepen een 8 punten uit. Maar ook wij hebben goede serveerders en na een goede serie
was het verschil nog maar twee. In het verloop van de set kwamen we terug en gingen we er overheen ,
dit ging een beetje op en neer maar door een goede service beurt trokken we de set weer naar ons toe
met 30-28.
De vierde set begonnen we weer wat minder geconcentreerd en kwamen we op achterstand we konden
echter wel bijblijven. Aan het einde van de set hadden we een betere wil als Hovoc en door dit harde
werken en weer een goede service beurt trokken we weer aan het langste eind 26-24 voor ons .
Al met al een stevige en vooral spannende pot met veel leer momenten.
Trots op de inzet de werklust en groei die de meiden hebben laten zien was deze overwinning kei
verdiend.
Steffi bedankt voor het meespelen en Opa Geert bedankt voor het rijden en natuurlijk de rest van de
supporters voor het aanmoedigen.
Verslag van de coach Mix B1
Vanavond onze uitwedstrijd tegen VC Heerlen gespeeld, na de stevige autorit van bijna 45 min, kwamen
we tijdig aan en konden na de warming up, snel aan de wedstrijd beginnen. Daar we in ons team, van
eigenlijk 10 spelers, 4 afmeldingen hadden waarvan alle 3 de reguliere setuppers en een midden
aanvalster en onze libero na blessure ook pas weer haar eerste wedstrijd speelde hadden we extra
versterking gevraagd door het laten meespelen van Teun. Deze heeft tot vorig seizoen ook nog met ons
meegespeeld op setup positie en met inzet van Femke als setupper hadden we deze posities vandaag
weer ingevuld, en konden we met volle inzet van allen deze wedstrijd beginnen.
Het spel tussen beide teams ging vrij goed gelijk op, er werd goed opgelet en er waren mooie serves.
Echter ook tegenstander met enkele kleinere spelers liet zich van beste kant zien, alhoewel ze bij tijd en
3
wijle ook probeerde de scheidsrechter te beïnvloeden. In 2e deel van 1e set namen we een kleine
voorsprong, die we ook weer kwijtraakten maar uiteindelijk wonnen we wel deze set met 22-25. Het begin
was dus goed en we dachten makkelijk op deze manier door te kunnen gaan, maar tegenstander werd
feller en nam in 2e set op enig moment voorsprong die ze niet meer afgaf en deze set won met 25-19.
Daarna was het onze taak om toch weer een set te gaan winnen. De derde set zijn we goed gestart en
ging strijd gelijk op maar uiteindelijk wonnen ze zelf de derde set ook met 25-21. Om deze wedstrijd te
kunnen winnen moesten we nu minimaal de vierde set winnen en met de juiste inzet van allen, opletten,
bal volgen, rustig 3 maal spelen wonnen we deze set dan ook met 20-25. Toen kwam dus die
beslissende 5e set waarin hun eerst een kleine voorsprong namen maar bij een stand van 7-8 moesten
we draaien en hadden nog opslag van Teun. Die maakte nog 8-10 waarna tegenpartij weer terugkwam
tot 12-10. Het werd even later nog 13-14 en jammer genoeg verloren we deze set toch nog met 17-15.
Het was dus op het eind nog een spannende wedstrijd waar we met opgeheven hoofd op mogen
terugkijken. Er is goed gewerkt door allen, het enigste punt van aandacht waar tegenstander veel punten
mee gemaakt heeft zijn de ballen net achter de blokkers. Als coach ben ik trots op de geleverde prestatie