4-3. VC Fortutas 3.1 behaalt de 4e plaats in poule van 5 teams.
Verslag van coach MixB1
Vandaag de grootste afstand moeten afleggen om de volgende uitwedstrijd te mogen spelen, bleek bij
aankomst dat de club (AV Flash) gebruik mocht gaan maken van een nieuwe locatie, 1,5 km verderop in
Arcen. Gelukkig waren we tijdig vertrokken dus hielden we voldoende tijd over om de warming-up goed
af te maken. Het begin van de eerste set zag er hoopvol uit, we hadden wel gezien dat ze een sterke
aanvaller hadden maar wij konden redelijk goed tegenstand geven. Tot de eerste 15 punten ging het gelijk
op daarna maakten we meer schoonheidsfoutjes en was oplettendheid kleiner en gaven we de set weg
met 25-17. De 2e set konden we eigenlijk de knop nog niet omzetten en liepen we snel tegen een
behoorlijke achterstand aan. Toen op laatste deel van deze set Hilde door een pijnlijke duik uitviel en we
met enige improvisatie de set moesten afmaken was 25-10 een logisch gevolg. Om toch nog een
positieve draai aan deze wedstrijd te kunnen geven moesten we de derde set gaan winnen. De opstelling,
nog zonder Hilde als mede-setupper, was even lastig, maar dit werd goed opgelost en er was wel enige
verbetering zichtbaar maar simpele ballen werden niet gepakt of niet op goede manier over net gespeeld,
de eindstand van deze set was uiteindelijk 25-15 dus het was al 3-0. Om niet helemaal voor niets naar
Arcen te zijn geweest wilden we dan toch de laatste set winnen, we begonnen niet best maar kwamen in
middenstuk met sterke opslagen van Femke sterk terug, namen zelfs even de leiding, maar toen hun
sterkste speler de laatste opslagen mocht doen moesten we toch buigen met 25-20. Hopelijk kunnen we
deze week met goede training, de oplettendheid en beleving tijdens de wedstrijd verbeteren zodat we
volgende week tijdens de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander een beter resultaat kunnen laten zien.
Verslag van coach Meisjes C1
Vandaag een uit wedstrijd tegen Olympia mc2 uit Panningen.
De eerste set werd gewonnen met 25-13 de service liep goed en er werden weinig fouten gemaakt, de
tweede set begonnen we slecht de pass was niet goed en hierdoor kwamen we niet aan aanvallen toe
ook speelde Olympia wat slimmer, gedurende de set kwamen we er beter in en wonnen we de set alsnog
met 25-18. De derde set verliep weer wat beter we liepen in het begin van de set een paar punten uit en
deze gaven we niet meer uit handen we wonnen deze set met 25-16.
De laatste set hadden we het het moeilijkst de pass kwam weer niet echt lekker bij de spelverdelers
waardoor aanvallen een probleem werd, door de minder goede passes gingen er ook veel “tweede”ballen
het net over waardoor het spel erg onrustig werd hier moeten we aan gaan werken in de trainingen, we
wonnen de set uiteindelijk toch nog met 25-22.
Dus een goede overwinning van 4-0 , maar wel werk voor ons aan de winkel !!!
2
Verslag van speelster Nevobo Dames 1
Vandaag hebben we gespeeld in Roggel tegen VC Accretos.
Nieuw seizoen, nieuwe regels. Aangezien wij dames zijn, komen er echt altijd wel 1 of 2 te laat. Nu
hebben we dus een nieuwe regeling bedacht. Wie te laat komt, komt met KOEIELETTERS in het
wedstrijdverslag en trakteert de week erop. Wonder boven wonder was iedereen op tijd :)
Roggel is niet al te moeilijk om heen te rijden, zou je denken. Met een verkeerd adres waar waarschijnlijk
de clubvoorzitter woont, midden in het dorp, is dat echter wel zo. Zo kwamen de dames die bij Joyce in de
auto te zaten (met shirtjes) ietsjes later aan bij de sporthal dan gepland.
Tip: kijk dus altijd op de volleybalapp voor de adressen en ga niet googlen zoals Joyce.
De auto van Joyce was al snel melig doordat op de heenweg al luidkeels We are the champions werd
De tegenstander had inmiddels ook niet al te hoge verwachtingen van
ons, en keek ons maar wat raar aan. Bij het inslaan hebben we ons gewoon rustig gehouden. Niet teveel
van jezelf laten zien, niet op 1 slaan. We hebben ze in afwachting gelaten tot de wedstrijd echt begon.
Nu dan eindelijk iets over de wedstrijd:
De eerste set bleek al meteen dat we sterker zijn dan Roggel, en dat ze ons na het inspelen toch wat
lager hadden ingeschat. Helaas Roggel! Wij kunnen wel op 3 en 5 gericht spelen en ook jullie positie 1 die
zo ver open lag. De set werd 13-25 voor ons.
De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling. Ook dit liep vlotjes. Het lastige aan het spelen tegen
een wat minder team is dat je je niet in hun niveau moet laten meetrekken. Tegen een sterke
tegenstander wordt je uitgedaagd en ga je tot het uiterste. Wanneer het wat makkelijker is, moet je jezelf
er op behoeden om te blijven knallen en gefocust te blijven. Dit ging goed en we eindigde met een
setstand van wederom 13-25.
De derde set lieten we onze opstelling ook nog zo staan. En Roggel kreeg nog meer moeite met de
service als voorheen. Voor aan het net keken Linnis en Melissa elkaar eens zo aan van pff het wordt wel
erg saai zo. Geen blokballen, geen mogelijkheid om te smashen, niks! De service kwam vrijwel nooit
terug. We waren blij dat we in een kleinere zaal onze service toch netjes onder controle konden houden.
Met 9-25 sloten we de set af.
De wedstrijd vloog voorbij en het werd eerlijk gezegd niet veel spannender. Het enige wat veranderde in
de vierde set was onze opstelling. Manon stond waarschijnlijk voor het eerst aan de kant en zong uit volle
borst onze yells. Om onze bank te laten zien hoe het moest.
Verder werden we in de opstelling versterkt door Kelly en onze geleende Vera die samen vanuit
Stramproy zijn nagekomen.
De vierde set was dus qua spanning en spel vrijwel hetzelfde. Het meest speciale: Linnis haar eerste
voetfout ooit! Ow en Joyce was erg blij dat ze niet zo hoefde te puffen deze wedstrijd, nu onze libero weer
op de middenpositie stond.
De vierde set werd al snel 12-25. Hoppa binnen een uur een 4-0 overwinning op zak en nog steeds
ongeslagen!
Het was erg leuk dat er allemaal publiek wou komen kijken maar helaas hebben we zo snel gespeeld, dat
we ze op hebben moeten bellen om maar weer om te keren.