in het examenreglement voor deze functie

Download Report

Transcript in het examenreglement voor deze functie

HET VLAAMS PARLEMENT ZOEKT VOOR ONMIDDELLIJKE INDIENSTTREDING: EEN CONTRACTUEEL PROJECTCOÖRDINATOR BEZOEKERSCENTRUM _______________ Uiterste inschrijvingsdatum : 10 januari 2017

Het Vlaams Parlement start een selectieprocedure voor de contractuele functie van projectcoördinator Bezoekerscentrum (Klasse III). Het betreft een dringend in te vullen vacature. De selectieprocedure wordt in opdracht van het Vlaams Parlement georganiseerd door Berenschot Belgium.

I.

Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is het democratisch verkozen parlement van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest. Het benoemt en controleert de Vlaamse Regering, keurt de begroting van Vlaanderen goed, bespreekt de voorgestelde Vlaamse decreten en stemt erover. Het Vlaams Parlement bestaat uit 124 leden, die om de vijf jaar worden verkozen. De verscheidenheid in de Vlaamse samenleving is daardoor vertegenwoordigd in het parlement. Het Vlaams Parlement regelt bevoegdheden die dicht bij de mensen staan en een grote impact op hebben op het dagelijkse leven (milieu, onderwijs, welzijn, openbare werken, media, …). Het Vlaams Parlement bepaalt daardoor mee het leven van iedere Vlaamse burger. Het Vlaams Parlement vindt het belangrijk om de burgers zo dicht mogelijk bij het beleid te betrekken. Daarom hecht het belang aan het informeren van de samenleving en wil het een forum zijn waarop burgers het woord kunnen nemen, bijvoorbeeld in hoorzittingen of door verzoekschriften. In het Vlaams Parlement werken:  de Vlaamse volksvertegenwoordigers (124) met hun medewerkers en het personeel van de politieke fracties (ongeveer 280 personeelsleden; fracties zijn groepen van Vlaamse volksvertegenwoordigers van dezelfde partij),   de medewerkers van het Algemeen Secretariaat, dat zijn de diensten die voor de ondersteuning van het parlementair werk zorgen (ongeveer 230 personeelsleden). Het Algemeen Secretariaat wordt geleid door de secretaris-generaal; de paraparlementaire instellingen: het beleidslijnen voor de werking van het parlement. Kinderrechtencommissariaat (13 personeelsleden, onder leiding van de Kinderrechtencommissaris), de Vlaamse Ombudsdienst (14 personeelsleden, onder leiding van de Vlaamse ombudsman), en het Vlaams Vredesinstituut (6 personeelsleden, onder leiding van de directeur VVI). Het dagelijks bestuur van het parlement is in handen van het Bureau. Dat bestaat uit de voorzitter, 4 ondervoorzitters en 3 secretarissen. Het Bureau bepaalt de algemene 1

Het Algemeen Secretariaat ondersteunt de werking van het Vlaams Parlement, en heeft daarbij oog voor de kwaliteit van zijn dienstverlening en voor een voortdurende verbetering van zijn werking. Het Vlaams Parlement is gevestigd in Brussel. Meer info: www.vlaamsparlement.be.

II. Plaats van de functie binnen de organisatie

De hoofdtaak van het Algemeen Secretariaat is de optimale ondersteuning van de werking van het Parlement. Het Algemeen Secretariaat bestaat uit het Secretariaat generaal en 4 directies:     Decreetgeving; Administratie; Communicatie, Informatie & Externe Relaties; Aankoop, Infrastructuur & Informatica. De projectcoördinator Bezoekerscentrum maakt deel uit van de directie Communicatie, Informatie & Externe Relaties.

III.

Bezoekerscentrum in het Vlaams Parlement

De realisatie van een bezoekerscentrum met een permanente tentoonstelling is een belangrijk en in het oog springend project voor het Vlaams Parlement. Het Vlaams Parlement ontvangt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers, die een rondleiding of een educatief programma volgen. Het bezoekerscentrum met permanente tentoonstelling zal een meerwaarde creëren voor die bezoekers en zal ook meer en andere bezoekers aantrekken. Het moet een boeiend, interactief en leerrijk centrum van de democratie in Vlaanderen worden, dat ook interessant genoeg is om vrij te bezoeken. Het bezoekerscentrum zal zijn plaats krijgen in een bijzondere en beschermde ruimte: met name ‘De Loketten’ in het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers. De wetenschappelijke onderbouw voor de permanente tentoonstelling wordt bewaakt door prof. dr. Emmanuel Gerard. Hij is de curator van de tentoonstelling en schreef de conceptnota die de basis vormt voor de scenografie. In 2016 werd de tijdelijke vereniging Koesko aangesteld als opdrachtnemer voor scenografie, creatieve uitwerking, voorbereiding en opvolging van de bestekken voor de uitvoering. Het voorontwerp voor de scenografie is inmiddels afgerond en zal leiden tot een definitief ontwerp, waarna de uitvoeringsfase kan starten.

IV.

Functie-inhoud

De projectcoördinator Bezoekerscentrum coördineert het project Bezoekerscentrum in de Loketten teneinde de realisatie van de afgesproken projectdoelstellingen, in termen van tijd, kwaliteit en kosten, te garanderen. De voorziene deadline is juli 2018. Hij/zij dient inhoudelijke bijdragen te leveren teneinde de kwaliteit van de aangeboden informatie te garanderen; hiervoor dient nauw samengewerkt te worden met de curator en de coördinator educatie en publiekswerking. De hoofdtaken zijn: Analyseren van de gestelde problemen en behoeften teneinde een concreet en doelgericht projectplan te kunnen opstellen. 2

Opstellen van (deel)plannen voor het project teneinde een duidelijke leidraad te hebben voor de uitvoering van het project. Opvolgen en mee uitvoeren van het project teneinde ervoor te zorgen dat de projectresultaten behaald worden, binnen de afgesproken normen in termen van tijd, kwaliteit en kosten. Dat laatste dient te gebeuren binnen de specifieke wetgeving voor overheden. Aansturen en motiveren van projectleden (zowel interne diensten als externe dienstverleners, leveranciers) teneinde een optimale inzet en bijdrage van de projectleden te bekomen. Rapporteren over de voortgang en de resultaten van het project teneinde de opdrachtgever op de hoogte te houden en eventuele wijzigingen in het projectplan mogelijk te maken. Informeren en sensibiliseren van de actoren en regelmatig overleggen met de projectpartners teneinde een draagvlak te creëren.

V.

Deelnemingsvoorwaarden

Op de uiterste inschrijvingsdatum moeten de kandidaten in het bezit zijn van een masterdiploma. In het buitenland behaalde diploma dat krachtens verdragen of internationale overeenkomsten of krachtens wet of decreet als gelijkwaardig worden erkend met voornoemd diploma, alsmede een diploma of getuigschrift erkend overeenkomstig de bij de koninklijke besluiten van 6 en 22 mei 1996 vastgelegde procedure, waarbij de bepalingen van de Europese richtlijnen betreffende een algemeen stelsel van erkenning van diploma’s in aanmerking worden genomen, wordt eveneens aanvaard. Houders van een buitenlands diploma dienen een attest van gelijkwaardigheid mee te sturen.

Relevante ervaring

Kandidaten moeten voor deze functie op de uiterste inschrijvingsdatum ten minste 5 jaar ervaring als projectcoördinator in het realiseren van tentoonstellingen en/of bezoekerscentra in de culturele en/of toeristische sector kunnen aantonen.

Indiensttreding

Kandidaten moeten uiterlijk in dienst kunnen treden op 6 februari 2017.

VI.

Functieprofiel

Vaktechnische competenties: Kennis van projectmanagement in de culturele en/of toeristische sector Kennis van tentoonstellingsbouw: inhoudelijk en technisch Communicatie: redactionele vaardigheden en vlotte mondelinge communicatie Gedragscompetenties: Analyseren: maakt een verhelderende analyse van complexe vraagstukken (niveau 3) Voortgangscontrole: ontwikkelt systemen om de voortgang te bewaken (niveau 3) verantwoordelijkheid nemen: handelt in het belang van de organisatie (niveau 2) Samenwerken: creëert gedragen samenwerkingsverbanden (niveau 3) 3

Oordeelsvorming: vormt een geïntegreerd oordeel ( niveau 3) Innoveren: werkt actief mee aan het vernieuwen van de werking van de entiteit (niveau 2) Plannen en organiseren: plant en organiseert het werk dat zijn afdeling of entiteit overstijgt ( niveau 3) Waarden: -

VII.

Samenwerken Klantgerichtheid Vertrouwen Neutraliteit Professionaliteit

Aanstellingsvoorwaarden

   Belg zijn of onderdaan van de Europese Economische Ruimte (Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein); de burgerlijke en politieke rechten genieten; (voor de mannelijke kandidaten, geboren vóór 1976) aan de dienstplichtwet voldoen. De aanstellingsvoorwaarden moeten vervuld zijn op de datum van de aanwerving.

VII. Lichamelijke geschiktheid

Wie als personeelslid in dienst wordt genomen, moet medisch gekeurd worden door de externe dienst voor preventie en bescherming van het Vlaams Parlement.

VIII. Selectieprocedure

De selectieprocedure wordt georganiseerd door Berenschot Belgium. Alle personen die aan de gestelde deelnemingsvoorwaarden voldoen, doorlopen de volgende selectieprocedure. Op basis van het curriculum vitae en de sollicitatiebrief, wordt nagegaan of de kandidaat aan de deelnemingsvoorwaarden voldoet. De kandidaten die voldoen worden uitgenodigd voor onderstaande selectieprocedure:

Indien er meer dan 10 kandidaten zijn - Computergestuurde redeneertests met als onderdelen:

1.

analyse 2.

oordeelsvorming Om te slagen moet de kandidaat ten minste 60 % van de punten op elk onderdeel van behalen. De 10 best gerangschikte kandidaten kunnen deelnemen aan de verdere selectie.

Mondeling gedeelte

De mondelinge selectieproef bestaat uit 2 onderdelen nl. een presentatieopdracht van een ter plaatse voorbereide case die verband houdt met de praktijkervaring en een diepte-interview. Tijdens het jurygesprek komen de kennis, competenties, waarden, ervaringen en de verwachtingen van de kandidaten aan bod. Om te slagen moet de kandidaat ten minste 12 punten op 20 op elk onderdeel behalen. 4

Feedback over de verschillende proeven wordt, indien de kandidaat dit wenst, aan het einde van de selectieprocedure gegeven.

IX. Rangschikking en aanstelling

De kandidaten worden gerangschikt volgens het totale aantal punten behaald op de computergestuurde redeneertests en de mondelinge proef en worden opgenomen in een wervingsreserve die twee jaar geldig blijft. De eerst gerangschikte kandidaat wordt opgeroepen voor een contractuele aanstelling met een arbeidsovereenkomst voor de looptijd van het project. De vermoedelijke openingsdatum van het Bezoekerscentrum is 11 juli 2018. De overige geslaagde kandidaten worden opgenomen in de wervingsreserve in volgorde van rangschikking.

X. Salaris

De functie van projectcoördinator Bezoekerscentrum is ingeschaald in salarisschaal III.1. Het geïndexeerde bruto aanvangssalaris voor een voltijdse betrekking bedraagt momenteel 52.558,99 euro tot 55.878,99 euro jaarlijks (bij de huidige liquidatiecoëfficiënt). U geniet bovendien een aantal sociale voordelen, zoals gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een vergoeding voor de verplaatsingskosten woon-werk, een fietsvergoeding, een gratis hospitalisatieverzekering voor u en uw gezin en een aantrekkelijke vakantieregeling.

XI. Prestaties

Het contract wordt een arbeidsovereenkomst voor de looptijd van het project. In principe betreft de functie een voltijdse vacature. De gemiddelde werktijd bedraagt dan 38 uur per week. De dagelijkse werkprestatie hangt af van de behoeften van de dienst. De mogelijkheid bestaat om deeltijds aangesteld te kunnen worden.

XII. Inschrijving

Op de website van Berenschot (www.berenschot.be) vindt u een online inschrijvingsformulier. Dit formulier mailt u samen met een sollicitatiebrief, een uitgebreid curriculum vitae, een kopie van uw diploma naar het volgende e-mailadres: : [email protected]

ter attentie van Liesbeth Bos. U krijgt een bevestiging van ontvangst. Uw kandidaatstelling wordt uiterlijk verwacht

op 10 januari 2017.

Kandidaturen ontvangen na dit tijdstip zijn onontvankelijk. Ook kandidaturen die bij afsluiting van de inschrijvingsperiode onvolledig zijn, worden niet in aanmerking genomen. Voor hun eventuele indiensttreding moeten de kandidaten een recent bewijs van goed zedelijk gedrag kunnen voorleggen.

XIII. Informatie

Indien u bijkomende informatie wenst over deze functie, kunt u zich wenden tot Liesbeth Bos, Berenschot, via : [email protected]

. 5