Na 3 weken hadden we weer wedstrijd!/ We hadden wedstrijd tegen Ledub dames 5.
Ook deze week hadden we weer een speler van de week. Deze keer was dit Frederique, wij als dames
team hebben nog nooit zo een fanatieke mini gezien. Ze wilde wel erg graag mee doen met onze
wedstrijd. Bedankt Frederique voor je enthousiasme!
We begonnen aan de eerste set ik weet niet wat er aan de hand was maar het ging niet goed.
We kregen de ballen niet mooi naar voren en maakte geen punten.
We herpakten ons en wonnen de set met 25-20.
We wilden de2de set toch beter beginnen! We gingen er helemaal voor!
Met mooie aanvallen en bloks wisten we de set te winnen 25-13.
Set 3 speelde we goed samen.
Er waren veel mooie aanvallen waaronder ook top aanvallen op de 3 meter.
Nu bleek wel dat we sterker waren we wonnen de set met 25-11.
De laatste set wilde Ledub natuurlijk nog proberen een set te pakken.
Ze gingen meer aanvallen maar ook prikken.
Toch wisten we door goed samen te werken en goed spel te winnen met 25-20.
Ook nu komt er weer een wist u datje.
Wist u dat onze scheidsrechter niet altijd goed te horen was, misschien is er wel een conditie training
nodig om wat meer adem te hebben om te fluiten.
Na deze wedstrijd zijn wij nog steeds ongeslagen.
Waar wij natuurlijk heel trots op zijn!
Op naar de volgende wedstrijd en knokken voor het kampioenschap.
Verslag coach Mix B1
Om een goede wedstrijd te kunnen spelen moet je soms ook een week rust kunnen nemen. Wij hadden
afgelopen week geen wedstrijd, maar mochten vandaag onze return tegen Ledub gaan spelen. Ons
wedstrijdveld was achter het scherm en supporters dicht langs de lijn, alle ingrediënten aanwezig voor een
goede wedstrijd. Onze eerste wedstrijd tegen Ledub hadden we met 0-4 verloren maar daar wilden we
vandaag toch wat beters tegen over zetten. De eerste set begon gelijk goed, we speelden ons eigen spel
en namen enkele punten voorsprong en met enkele time-outs van beider zijde werden de teams weer
scherp gesteld. Toch bleven we voorsprong behouden en wonnen de eerste set met
22-25. Het eerste deel van onze missie, weer eens een set winnen, was geslaagd en dit proefde naar
meer. Dit was voor tegenstander flinke tegenvaller en gingen er 2e set feller in, we bleven wel in race
1
maar echt spannend werd het niet en wonnen ze deze set met 25-17. De derde set gingen we weer wel
goed van start, speelden eigen spel en namen enige voorsprong maar op laatst, door sterke opslagen,
kwam tegenstander langszij. Na de time-out bleken ze niet te breken en wonnen uiteindelijk met 25-23
deze set, jammer dat we dit zo op laatste moment moesten afgeven. Wilden we nog enige betekenis in
deze wedstrijd hebben zouden we de vierde set moeten gaan winnen en dit bleek ook te kunnen, we
maakten ons eigen spel met aan beide zijdes mooie rally’s maar we behielden onze voorsprong en
wonnen deze set met 21-25 en dit betekende dat er een 5e set gespeeld ging worden. Door foute serves
aan beide kanten ging het in begin, spanning?, gelijk op en met een 8-7 voorsprong gingen we wisselen
van veld. Daarna bleven we goed bij de les, het ging wel gelijk op maar uiteindelijk wonnen we deze set
dan toch met 11-15 en de wedstrijd met 3-2. Dat is toch heel wat anders dan met 0-4 thuis verliezen. We
hebben nu weer enkele weken vrij en kunnen genieten van deze mooie winst.
Verslag coach Meisjes C1
Vandaag gespeeld tegen Peelpush MC2 ,deze keer uit in Meijel.
In het begin van de eerste set serveerden we slecht (zenuwen?) en liepen we tegen een achter aan van
20-12, na een time out ff rust en een hart onder de riem kwamen we terug door sterke service goede inzet
en reddingen en haalden deze spannende set binnen met 25-23. De tweede set begonnen we een stuk
beter en met leuk spel van beide kanten was het mooie set die we wonnen met 25-18.
Ook de derde set was spannend, mooi volleybal op zijn tijd en veel inzet en strijd deze wonnen we met
25-22. De vierde set ging ook weer gelijk op maar op het einde verloren we de controle het spel werd wat
slordig en Peelpush zag haar kans schoon met goede services en sterk spel wonnen zij terecht de laatste
set met 25-20/
Al met al een mooie pot volleybal met leuke ralley’s veel inzet en strijd , een goede overwinning met 3-1.
Verslag bekerwedstrijden van Dames 1
Allereerst wie te laat is trakteert. Manon en Nel moesten eraan geloven. Manon had waarschijnlijk al zo'n
voorgevoel, want ze had al wat lekkers bij (Zie foto)
Dit weekend hadden we naast de wedstrijd van zaterdag vandaag ook nog bekerwedstrijden in Venlo.
Met 6 van onze dames en Vera erbij, waren we gelukkig met 7.
De eerste wedstrijd speelde we tegen civitas D1, zij spelen 1e klasse.
We begonnen meteen met een voorsprong en konden ons netjes verzetten tegen Civitas. Eigen fouten,
lastige services en een te strakke/ verkeerde pass maakte dat we niet meer
bij konden komen. De eindstand van de 1e set was 25-16.
Ook de tweede set verliep best netjes tegen zo'n eerste klasse-team. Civitas
had ook deze set weer moeite met punten scoren. We hadden mooie rally's
en smashballetjes. We eindigden met 25-18.
Na een wedstrijd rust en de tegenstander te hebben geobserveerd,
begonnen we aan de tweede wedstrijd. Helaas met z'n zessen doordat
Simone eerder moest gaan. We speelden tegen Kessel D2, tweede klasse.
Helaas begon de eerste set met een minimale achterstand van 6-0. De
sprongservice was ontzettend goed, en het waren moeilijke rotballetjes, die
we niet onder de knie kregen. Met 4 passers ipv 3 hebben we er toch nog
wat van kunnen maken. Het werd 25-12
De tweede set ging verrassend beter. We kwamen na een achterstand toch
sterk terug. En Kessel kreeg wat meer moeite met onze smashes en
tikballen. De gaten op 1 werden benut en ook hier en daar een balletje op 3 en 5. We hebben lekker
gespeeld en we eindigde met 25-20!
2
Met een goed gevoel en zonder spelerskaarten gingen we weer naar huis.. gelukkig had Vera, wie
ontzettend goed gespeeld heeft bekende bij Venlo en hebben we nu toch onze pasjes :)
Nel bedankt voor het coachen!
Feit: leren en spelen is geen combi. Volleyballen en kleppen met je team is véél leuker! Het Duitsboek van
Charlot (foto) was al snel weer aan de kant gelegd (net als der rekenmachine en scheikundeboeken).